stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » geboren op SS Kawi 1921 waar kan ik deze geboorteakte vinden


Profiel afbeelding

Waar kan ik de geboorteakte vinden van een persoon die geboren is op het SS Kawi op 18/07/1921 op weg naar Nederland, is dat Rotterdam? 

l.verschuur

Wanneer een kind tijdens een zeereis wordt geboren, fungeert de gezagvoerder van het schip als ambtenaar BS. Hij schrijft de akte in het register van het schip in. Aangekomen in een Nederlandse haven zendt hij daarvan een uittreksel naar het departement van Marine, dat het doorstuurt aan de woonplaats van de vader, of in geval van een onecht kind die van de moeder. Daar wordt de geboorte in het gebruik zijnde register ingeschreven. Is er geen woonplaats bekend dan geschied de inschrijving te Den Haag. Wordt een buitenlandse haven aange­daan, dan zend daar de Nederlandse consul het door hem gelega­liseerde uittreksel naar de Marine, die de normale procedure volgt. Door op binnenlandse vaarwegen geboren schip­perskinderen geschiedt de aangifte als regel in de eerste gemeente die wordt aangedaan. Dit geldt ook voor geboorten in een auto, trein of vliegtuig.

J. van der Linden


L. Verschuur,

Graag Uw reactie op dit forum.
 

Gr.

Everardus

Everardus RollemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu