stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » betekenis van de vele namen die voorkomen op de gezinskaart van Iest van der Hobbema [opgelost]


Profiel afbeelding

Ik zag dat personen uit mijn familie voor komen op de "gezinskaart van Iest van der Hobbema (archiefnummer 3004, inventarisnummer 481, gemeente Idaarderadeel). Omschrijving als pleegkind. Echter staan heel veel kinderen met heel veel achternamen op. In mijn geval gaat het om Feitze Broersma, Hendrik Nijp en Theunis Nijp. Wie kan mij dit uitleggen.

Feitze Papa

Feitze Papa

Kan je geen link geven? Is wat handiger om na te lezen.

Everardus Rollema

Feitze Papa

Ze zullen tijdelijk zijn ondergebracht bij het gezin Hooghiemster en later weer elders in Leeuwarden.

Een Theunis Nijp zie ik niet op de gezinskaart staan.
 

Gr.
Everardus

Everardus Rollema

Als ik deze link open kom ik gewoon een gezinskaart tegen van het gezin van Sijbe Hooghiemster, zijn vrouw Aaltje, twee eigen kinderen (Kornelis en Geertje Freerkje) en twee pleegkinderen (Feitze en Hendrik). Zoals Everardus al zei zullen deze pleegkinderen tijdelijk bij hen in huis hebben gewoond.

Anneke

Dat kan kloppen, maar als je verder onderzoekt, dan zie je heel veel kinderen die als pleegkinderen zijn opgenomen. Als je naar de namen index kijkt.

Feitze Papa

Ik bedoel niet de fam. Hooghiemster, maar de informatie staat op de gezinskaarten van Iest van der Hobbema, zie mijn eerste mail. Via Iestvan der Hobbema kom je bij de familie Hooghiemster. Wat is de betekenis van Iest van Hobbema in dit geheel.

Feitze Papa

Feitze Papa - vandaag — 14:54:

Ik bedoel niet de fam. Hooghiemster, maar de informatie staat op de gezinskaarten van Iest van der Hobbema

Dit zijn de gezinskaarten vanaf Hobbema tot en met Van der Iest, op alfabetische volgorde. De link die u geeft leidt naar de kaart van Hooghiemster, die dus ergens tussen Hobbema en Van der Iest in zit. Verhelpt dat de verwarring?

Vriendelijke groet,

Carl

Carl


Carl heel erg bedankt, de verwarring is verholpen. Heel logisch eigenlijk..

gr.Feitze

Feitze PapaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu