stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Vrijwillige verbintenis (1886) bij 's Rijks Zeemacht Teunis Matthijs Muller


Profiel afbeelding

De grootvader van mijn vrouw, Teunis Matthijs Muller, kreeg in 1884 vrijstelling van militaire dienst wegens broederdienst. Op 10 mei 1884 ging hij als nummerverwisselaar in dienst bij het 4e regiment infanterie. Daar ging hij op 10 mei 1885 met groot verlof, om daarna op 26 januari 1886 als vuurstoker 2e klas een vrijwillige verbintenis aan te gaan voor 6 jaar bij ’s Rijks Zeemacht.

Hij vertrok op 27 januari 1886 naar het wachtschip Amsterdam.

 

Alle gebeurtenissen en feiten uit bovenstaand verhaal zijn keurig gedocumenteerd terug te vinden, o.a. bij het Nationaal Archief.

Maar vanaf het moment dat hij naar het wachtschip vertrok is voor mij het spoor bijster.

Ik weet alleen dat hij in 1905 uit dienst kwam en dat hij in de jaren daarvoor waarschijnlijk een aantal keren (per schip – welk schip?) naar Ned. Indië is gegaan.

 

Wie van u kan mij een tip geven waar ik de militaire informatie van personen die een vrijwillige verbintenis aangaan (in 1886) kan vinden, op welk schip ze hebben gevaren, wanneer en hoe lang?

Alvast bedankt voor uw reactie.

--------

Titel is aangevuld met naam door moderator F. en tevens Uw bericht verplaatst naar dit forum.

Piet van der Staal


Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu