stamboomforum

Forum logoArchieven, bronnen, zoekstrategieën » Krantenbericht noordoost Groningen 1880 en 1940


Profiel afbeelding

Welke krant circuleerde omtrent Appingedam?   Krantenbericht noordoost Groningen 1880 en 1940.

Ik bezit de tekst van een krantenartikel van 29 december 1940 met de kop  ‘voor zestig jaar’  en daarmee verwijzende naar een krant van 29 december 1880, handelend over een publieke verkoop ten overstaan van notaris mr Blecourt ten huize van kastelein N.W. Bos alhier. Het betreft een boerenbehuizing met toebehoren te Laskwerd en vele percelen grond te Tjuchem en Tjamsweer.

In welke krant zou dit artikel kunnen zijn verschenen?

Gerard

Na de oorlog was het de Damster Courant, ik weet niet hoe lang die toen al bestond (googelen maar). Staat er niets in Delpher?  Want het Nieuwsblad van het Noorden dekte de hele provincie.

Overigens zal het geen artikel zijn geweest, maar een advertentie betreffen.

Petra

Misschien de PGC “Provinciale Groninger Courant”.

Staat helaas niet in Delpher.

Anje B.

Dat zou probleemloos nagekeken kunnen worden... maar bij de Groninger Archieven zijn momenteel de microfiches in de ban. Verboden aan te raken...

Petra

Bedankt voor de ideeën. In Delpher helaas nog niets kunnen vinden, hopelijk in de toekomst. Helaas is Groninger archief voor mij ca 300 km weg. Op 29/12/1940 was het zeker geen advertentie maar een artikel (column)  "Voor zestig jaar".   

Gerard

Gerard, zulke terugblikken in de historie gaan doorgaans uit van één of ander bericht, en gezien je mededeling over de veiling en de notaris etc, heeft het er veel van, dat het desbetreffende bericht een annonce in de krant was. Kijk in het Nieuwsblad van het Noorden van die datum (zou wel in Delpher moeten staan) of in elke andere regionale krant en je ziet dozijnen van zulke advertenties.

Petra


De Noord-Ooster was een krant die circuleerde vanaf 1904.

Lucas OckenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu