stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Beperkt aantal opzoekvragen GA Amsterdam welkom


Profiel afbeelding
Hallo mede-onderzoekers,

Op donderdag 1 en/of vrijdag 2 mei zal ik voor het eerst in jaren weer een bezoek brengen aan het (voor mij) nieuwe GA Amsterdam. Hoewel mijn routine in het zoeken wat roestig is, denk ik toch nog wel een beperkt aantal opzoekvragen aan te kunnen, naast het vergaren van gegevens t.b.v. mijn eigen onderzoek.

Vriendelijke groet,
Lex Boelhouwer

Lex Boelhouwer

Hallo Lex

Als het niet teveel tijd kost, zou je dan kunnen kijken wie de moeder is van
Ester Zwartverwer getr. 15-05-1873 Amsterdam met Nathan Keizer
en of er staat hoe oud Ester op dat moment is.
vast heel erg bedankt
Groetjes
Annette

Annette

Beste Hr. Boelhouwer,
Mogelijk kunt u mij helpen bij het volgende.
Ik zoek de gezinsgegevens van mijn oudoom JOHANNES HERMANUS WIT. Hij is op 19-03-1877 in Amsterdam geboren en op 13-11-1901 getrouwd met Martha Maria Wilhelmina DEHNE, geboren op 05-02-1881 eveneens in Amsterdam. Meer gegevens heb ik niet. Zijn zijn beiden overleden.
Als het mogelijk is om voor mij te kijken in het Amstewrdams Archief dan erg graag.
Bij voorbaat dank
Han Dehne.

han dehne

Beste Lex,

Via de site van het archief te Amsterdam kunnen persoonskaarten worden ingezien, mits de betreffende persoon minimaal 100 jaar geleden geboren is. Nu zoek ik de persoonskaart van Hendrik Jacob Mostert, geboren 13-12-1854. Ik zie die persoonskaart wel in het rijtje staan, alleen heeft iemand hem ingevoerd met een foute geboortedatum, namelijk 13-12-1954. En omdat die datum niet voldoet aan het criterium van minimaal 100 jaar geleden geboren te zijn, is die kaart niet oproepbaar. Ik heb daar al over gemaild naar het archief, maar een reactie blijft uit. Zou je eens kunnen zien in hoeverre je de aangewezen persoon daarop aan kunt spreken en kunt vragen deze fout te herstellen. Een kopie van de bewuste persoonskaart zou natuurlijk helemaal het einde voor me zijn!

Sim Mostert

Beste Han,

De gezinkaart van JOHANNES HERMANUS WIT kunt u via internet opvragen zie onderstaande link:

https://stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/gezins kaarten/zoek/zoek.nl.pl?simple=&voorletters=jh&tussenvoegsel=&naam=wit &dag=19&maand=3&jaar=1877

Het formulier invullen en je vindt 5 scan van de gezinskaart van JOHANNES

Succes,

Fred

Fred

Beste Lex,

Ik zoek enkele gegevens van de volgende persoon: Emanuel Joannes LIMMER, geboortedatum/plaats niet bekend; gehuwd met Henrica SWIERSEN, geboortedatum/plaats niet bekend; ook is niet bekend de huwelijksdatum/plaats. Uit dit huwelijk is tenminste 1 zoon geboren: Joannes LIMMER, geboren op 01-10-1810 te Amsterdam. Op 25-02-1864 in Kampen is deze Joannes op 54-jarige leeftijd als weduwnaar gehuwd met Hendrikje HENDRIKS, geboren tussen 24 en 26-12-1836 te Kampen. Hendrikje HENDRIKS was een natuurlijke, doch niet erkende dochter van Japikje HENDRIKS uit een onbekende relatie. Door het Kantongerecht in Kampen is een geboorteacte opgesteld. Bij voornoemd huwelijk tussen Joannes en Hendrikje waren de ouders van de bruidegom al overleden.
Ik neem haast aan dat Emanuel Joannes LIMMER in Amsterdam is geboren/gehuwd/overleden.
Nogmaals beste Lex, zou jij wat zoekwerk kunnen/willen verrichten. Met name ook naar de (voor)ouders van Emanuel Joannes LIMMER en zijn bruid Henrica SWIERSEN.
Ik heb al heel wat archieven bezocht, heel veel gevonden, maar nog niet deze gegevens. D
De zoekfunktie is vanzelfsprekend wederzijds, als ik je daarmee kan helpen. Ik woon in Boxtel.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Jan Willem Schotmans

Jan Willem Schotmans

Beste Lex Boelhouwer,

Je geeft aan dat je op 1 en/of 2 mei weer opzoekingen wil gaan doen in het archief. Ik mag je er aan herinneren dat op die dagen vele archieven zijn gesloten omdat 1 mei Hemelvaartsdag is. Op deze donderdag is dus het archief gesloten en zoals bij vele archieven is dan ook vrijdag een sluitingsdag.

Groeten, Jan Willem

Jan Willem Schotmans

Beste Lex,

Mochten de archieven toch open zijn, zou je dan wellicht voor mij kunnen uitvinden wie de verdere voorouders zijn van mijn overgrootvader Hendricus Hermanus Richter (geb. Amsterdam, 18-09-1846, overl. Amsterdam, 06-03-1921) Hij was gehuwd met Catharina Walckes (geb. Amsterdam, 05-03-1846, overl. Amsterdam, 19-02-1921) Zij hadden samen 11 kinderen. Via het internet kom ik helaas niet verder.
Bij voorbaat veel dank!

Marjan Sluiter

M.J. SLUITER

Het probleem is dat hoewel mijn Oom Johannes Hermanus WIT, geb. 19-03-1877, al meer dan 100 jaar geleden is geboren, deze kaart online niet beschikbaar is omdat erbij vermeld staat dat deze nog niet is vrijgegeven. Mogelijk is deze persoonskaart in het archief wel in te zien of te copieeren echter niet digitaal opvraagbaar. De reden ken ik niet. Misschien dat Lex Boelhouwer deze toch nog kan opzoeken.
Vriendelijk dank
Han Dehne

han dehne

.

Lien

Beste Lex,

Als je gelegenheid hebt wil je dan in BS zoeken naar de kwartieren van Henricus PLEMPER (Geb Amstedam 15 nov 1919) en Alida Anna Johanna MOES (Geb Amsetrdam 21 juni 1924); zij huwden Amsterdam 14 augustus 1946.

Henricus was een zoon van Henricus PLEMPER (Geb Amsterdam 11 september 1888) en Jacomina Hendrika HOORENMAN (Geb Amsterdam 29 januari 1894).

On line kan ik dit niet doen en ik heb niet zo veel gelegenheid om naar Amsterdam te komen.

Bij voorbaat dank.
Dirk

Mgr Dirk van Leeuwen

Hallo Lex,

als je nog tijd over hebt, kan je a.u.b. de gezinskaart van mijn moeder inzien? Geboren 18.2.1907 - A'dam - Sjieuwke Fennema (ook An Sjieuwke Fennema genoemd). Ik heb haar gezinskaart online gekregen, maar de kinderen (4) zijn daarop niet vermeld, ook niet waar mijn moeder sinds haar geboorte heeft gewoond. Van haar 2 huwelijken wordt er slechts 1 genoemd. Misschien is er een 2e blad in te zien?

Hartelijk bedankt Lex!
Met vriendelijke groeten uit Australie
Anke Hettema

anke hettema

Geachte heer Boelhouwer,

Mijn over-grootmoeder Maria Jacoba Monde * 07-05-1855 's Gravenzande huwde, na de dood van haar eerste echtgenoot, Christoffel Bertram ovl. 17-04-1903 Amsterdam, in 1903 met Johannes Bastiaans ( bron Marianne Monden-Groeneweg).
Ik zou graag willen weten of dit huwelijk in Amsterdam plaats vond ( Maria Jacoba Monde was toentertijd woonachtig in Amsterdam, Schipperstraat 2) en of er wellicht huwelijkspapieren zijn . Een persoonskaart van deze Johannes Bastiaans heb ik niet kunnen vinden.
Ik zelf zou graag naar het Amsterdams archief willen gaan, maar gezondheidsredenen staan dat moeilijk toe.
Hopend dat U misschien nog gelegenheid vindt om mij behulpzaam te zijn , verblijf ik,

met vriendelijke groet, ad soepnel.

ad soepnel

Beste heer Boelhouwer,

Ik ben op zoek naar gegevens over de vader en moeder van Carel Wilhelm(Willem) Chevallier.
Verder is bekend dat Carel Wilhelm op 27-04-1770 in Amsterdam trouwde met Agnes Peereboom en is overleden op 25-05-1805.
Mogelijk kunt u mij helpen?

Vriendelijke groet,

Hans Chevallier

JP Chevallier


Lex,

Ik heb voor Han 5 copiën gemaakt van de gezinskaarten J.H.Wit. (Han is hier van op de hoogte)

Voor Annette,

Esther Zwartverwer, geboren 22-7-1851 te Amsterdam, trouwt met Nathan Levie Keizer.

Arie HaagsmaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!