stamboomforum

Veelgestelde vragen » Hoe maak ik een subforum (op het Stamboom Forum) aan?

Voor het aanmaken van een subforum dient u zich eerst eenmalig te registreren bij het Stamboom Forum. Als u dit (al) heeft gedaan volg dan de volgende stappen:
  1. Ga naar de startpagina van het Stamboom Forum en log in met uw e-mail adres en uw wachtwoord.
  2. Klik op de Uw profiel link en dan op de subkop Subfora.
  3. Onderaan ziet u een knop Nieuw subforum aanmaken, klik hier op.
  4. Uw ziet nu een eenvoudig formulier waarmee u een subforum kunt aanmaken. Bedenk een goede naam voor uw subforum, dit kan bijvoorbeeld de naam van uw archief of vereniging zijn. Daarnaast dient u een goede, uitnodigende beschrijving te geven van uw subforum: wat is de bedoeling van het subforum, wat kunnen bezoekers/leden er vinden, voor wie is het bedoeld, enz. U kunt ook het adres van uw eigen website opnemen, dit wordt automatisch een link die bezoekers van uw subforum leiden naar uw website.
  5. Optioneel kunt u (na het aanmaken van het subforum) een afbeelding aanleveren via e-mail om het subforum nog meer te karakteriseren, denk hierbij aan het logo van uw archief of vereniging.
  6. Na het klikken op de Maak subforum aan bent u klaar met deel 1 van het creatieproces. Het "technische" deel is nu afgerond: het subforum is een feit.

    Deel 2 bestaat uit het uitnodigen van bezoekers/leden voor het participeren in uw subforum, stuur hen een e-mail (na het aanmaken van het forum krijgt u een suggestie voor een tekst). Leg een link vanaf uw eigen website naar het subforum. Doe een melding in uw verenigingsblad. Kortom: promoot uw subforum om de participatie te stimuleren. En vergeet niet zelf te participeren...

Voor vragen, opmerkingen en ideeën over subfora nodig ik u uit in het forum Servicedesk op het Stamboom Forum.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Gerelateerde vragen