stamboomforum

Profiel van Alex van Zonderen

Informatie over Alex van Zonderen

Hallo,

Mijn naam is Alex van Zonderen, 51 jaar oud, getrouwd en een zoon van 23. Ik ben de zoon van Arend van Zonderen en Marianne Perlot. Sinds 23 jaar woon in in Zeeland en ben ongeveer 7 jaar besmet met genealogie virus. Het intrigeert mij mateloos en kan me er helemaal in verliezen. Niet zelden heb ik dan ook meet dan 40 of 50 tabbladen met info gelijktijdig geopend. Het idee dat ik op de meeste vragen welke rijzen tijdens mijn onderzoek nooit geen antwoord zal vinden kan mij soms somber stemmen omdat ik zo graag een realistisch beeld zou willen krijgen hoe het mijn voorouders is vergaan, waarom zij sommige beslissingen genomen hebben, hoe ze het leed hebben kunnen dragen, hoe zwaar hun bestaan was etc etc. Het besef dat mijn bestaan afhankelijk is is geweest van hun beslissing maakt dat ik dingen anders bekijk en beleef en me ontzettend nietig kan voelen op sommige momenten.

Ik probeer dus de stamboom van familie van Zonderen en familie Perlot uit te zoeken en een beeld te creëren over het wel en wee van hun levens. Ik ben al aardig op weg maar zoals de meesten zullen herkennen loopt het onderzoek op een bepaald punt dood. In Nederland kan ik niet verder dat eind 1700 komen, terwijl in "vermoedelijke voorvaderen" in Duitsland heb gevonden van begin 1600. Vragen als waarom die voorvader besloten heeft van Emmerich naar Zeist te verhuizen intrigeren mij. In die tijd was dat geen kleinigheid. Wat heeft hem daartoe gedreven. Vertrok hij samen met zijn vrouw of vriendin of ging hij alleen? Wat deed hij voor de kost tijdens die reis? Vragen die nooit beantwoord zullen of kunnen worden.

Ik ben lid geworden van dit forum in de hoop dingen te leren en hulp te krijgen met sommige zaken. Ik wens iedereen een geweldige zoektocht met mooie ontdekkingen.


  • Alex van Zonderen is sinds Saturday 10 December 2016 lid van het Stamboom Forum.
  • Alex van Zonderen heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Alex van Zonderen