stamboomforum

Profiel van Jan_K.

Informatie over Jan_K.

Publicaties:

Handige links voor genealogie en soldaten-genealogie: www.genealinks.tk

Gegevens over militaire voorouders: www.soldaten-genealogie.tk (of http://soldaten.16mb.com)

Boek: De familie Keevel in Nederland - uitsluitend beschikbaar voor leden van de stamboom.

On-line: www.keevel.eu

www.genealogieonline.nl/keevel-het-wittgensteiner-geslacht

www.genealogieonline.nl/keevel-het-nassause-geslacht

Blazoenering Wapen: http://stamboom.keevel.eu

Overzicht van publicaties www.keevel.eu/genea/publicaties.htm

De onderzoeken omvatten Keevel Kevel Gebel Göbel Kalnberger Knaap Waqué La Rooij Le Roij Glover Bailey Waddel Keir

Mijn online publicaties bevatten beperkte informatie om plagiaat tegen te gaan. Als u meer informatie over een persoon of personen wenst, neem dan a.u.b. contact op.

Helaas heeft iemand gemeend mijn gegevens over te moeten nemen, maar daarbij alle historische onderbouwing achterwege te laten. Dhr. Lonnee heeft naar eigen smaak historisch onjuiste veranderingen aangebracht in achternamen en datums, en e.e.a. gepubliceerd in "Genealogie Lonnee"; mogelijk hebben inmiddels andere stambomen daar weer ongecontroleerd van gekopiëerd.

Onze stamboom start in Nederland in Arnhem met Hermannus Kevel (Keevel) geb ca 1713 ovl 1766-1781, Bombardier. Hij is als Mannes Gebel in het graafschap Wittgenstein geboren. De oudst bekende voorvader is Johann am kahlen Berg (1540-1627)

Hermannus is gehuwd met Anna Christina van den Brink. Hun zoon Johannes Willem trouwt met Neuleken van Grootvelt, die afstamt van Wouter van Grootvelt (ca. 1675), schepen van Lienden, en van Jerephaes van Grootvelt (ca. 1600)

Onderzoek in Nederland is verricht door Peter Keijzer, Ank v.d. Glas, Rob Keevel en Jan Keevel. Onderzoek in Duitsland is verricht door Jochen Karl Mehldau, Michael Pfeil en Jan Keevel.

Daarnaast is incidenteel - geheel belangeloos - onderzoek verricht door diverse vrijwilligers op diverse genealogische fora, en zijn er diverse helpende handen geboden bij diverse archieven in Nederland en Duitsland.

Er is dankbaar gebruik gemaakt van gemeentelijke en stadsarchieven, regionale archieven, het Nationaal Archief, Fürstliches Archive Bad Laasphe, het CBG, the Family History Library of The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (FamilySearch) zowel van de tastbare papieren en/of microfiche-archieven als van de digitale archieven op het internet.

Daarnaast is ook dankbaar gebruik gemaakt van (digitale) naslagwerken, waaronder MilWiki, WikiPedia, genealogische fora, m.n. Stamboomforum.nl en Gelderland-genealogy (Yahoo) en internettoegangen waaronder genlias.nl, digitalestamboom.nl en zoekakten.nl (v/h genver.nl).

Tenslotte is er gebruik gemaakt van diverse particuliere sites met “geschiedenis” (in de meest ruime betekenis) als onderwerp.

Van de helpers op Stamboomforum.nl en Yahoo/gelderland-genealogy wil ik er - zonder anderen te kort te willen doen - een paar noemen, die mij enorm hebben geholpen: Bas Lems, Jan de Wolf, Frans Angevaare, Mirjam van Rooijen, Pauwel, Ineke van Koolwijk, Chris van Dijkum.


  • Jan_K. is sinds zondag 2 december 2007 lid van het Stamboom Forum.
  • Met 7 berichten in de afgelopen 30 dagen is Jan_K. een bescheiden actief lid.
Jan_K.