stamboomforum

Profiel van Herman Wessels

Informatie over Herman Wessels

Ik ben bezig met speuren van nazaten van de familie's Wessels en Nieswaag met de vele varianten.

Mijn eerste achterhaalde persoon in de lijn van Wessels is zo rond 1678 geboren, ene Wessel Gerdes. Hij is samen met zijn overige gezins-leden vanuit Heije (Heede) via enkele omzwervingen in Uitwierda uitgekomen, zo rond 1748.

Van hem zijn er nakomelingen geboren in oa de plaatsen als: Appingedam, Farmsum, Weiwert, Katmis, Kleinemeer, Martenshoek, Sappemeer en Hoogezand, maar ook zijn nazaten zijn in de loop van de jaren gaan wonen in en rond de stad Groningen, natuurlijk hebben zich ook nazaten door het gehele land gevestigd.

Na een vraag bij het archief in Groningen om het ontstaan en de juiste schrijfwijze van de familienaam Nieswaag werd mij eigenlijk als antwoord gegeven dat er weinig tot niets over het ontstaan van de familienaam bekend was, dus gelijk de stoute schoenen van nieuwsgierigheid aangetrokken en hopelijk zijn er velen die het leuk vinden en er iets aan hebben. De eerste is enen Harmen rond 1585 geboren die een gezin stichtte in Midwolda.

Hierbij wilde ik dan ook een ieder vragen heeft u voor mij aanvullingen, foto's of andere gegevens mag ik daar een kopie van ontvangen, het liefst zou ik ze via mijn mail adres ontvangen.

BvD.


  • Herman Wessels is sinds vrijdag 28 augustus 2009 lid van het Stamboom Forum.
  • Herman Wessels heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Herman Wessels