stamboomforum

Profiel van Niels de Wit

Informatie over Niels de Wit

Van ongeveer 1991-1995 heb ik regelmatig onderzoek gedaan naar mijn afkomst en de naam 'de Wit', een hervormde familie in het westen van Noord-Brabant. Reeds in 1973 is van deze familie een beknopte genealogie verschenen van de hand van G. de Wit. Door de jaren heen is er op een laag pitje verder gezocht naar de herkomst van de familie. De oudste vermelding komt uit Nieuw Vossemeer en de Zeeuwse archieven, omstreeks 1640. Hoe de familie in Nieuw Vossemeer terecht is gekomen, is echter nog niet duidelijk.

Wel is duidelijk dat er in (West) Noord-Brabant meer informatie voorhanden is over de katholieke familie 'de Wit' oorspronkelijk uit Steenbergen en een familie 'de Wit' afkomstig uit Oosterhout. Het is duidelijk dat er geen connectie is met deze families.

Recent (2012) heb ik de gegevens van mijn afkomst verwerkt met Aldfaer en gepubliceerd op genealogie online. Zie de link http://www.genealogieonline.nl/voorouders-fenna-de-wit/. In de (nabije) toekomst zullen deze gegevens worden uitgebreid en zal ook de genealogie via deze site worden gepubliceerd.

Alle hulp om meer gegevens op te nemen is altijd welkom! Ook help ik graag anderen met gegevens over 'de Wit' of andere gegevens die ik beschikbaar heb.


  • Niels de Wit is sinds donderdag 21 januari 2010 lid van het Stamboom Forum.
  • Niels de Wit heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Niels de Wit