stamboomforum

Profiel van Sim Mostert

Informatie over Sim Mostert

Op GenealogieOnline hou ik me bezig met een 6-tal genealogieën.

1) Ten eerste de genealogie van het geslacht Mostert dat zijn oorsprong vindt in Delfland. Samen met een achterneef, Simon Mostert uit Hoek van Holland, beheer ik een omvangrijk bestand. Bijna 3000 personen met de achternamen Mosterd, Mostaard en Mostert (en nog meer varianten) komen in ons bestand voor. Oorspronkelijk is dit bestand opgezet door Leendert Jacob Mostert (1901-1979), oud-gemeentesecretaris van Maassluis. Via een zoon van hem zijn wij in het bezit van dat bestand gekomen. Met het nodige enthousiasme zetten wij het werk van Leen Mostert voort.

2) Ten tweede de losse takken die ik tijdens het verzamelen van de onder 1) genoemde genealogie tegenkwam. Er blijken op diverse plaatsen personen te zijn geweest die (los van elkaar?) de geslachtsnaam Mosterd of Mostert aannamen. Alle verzamelde personen behoren volgens mijn weten niet tot een reeds beschreven Mosterd of Mostert-genealogie. Deze genealogie noem ik "Mostert - losse-takken".

3) Ten derde de genealogie van de van oorsprong Duitse geslachten Beindorff en Mohlmann. Uit deze 2 geslachten is mijn, in Rotterdam geboren, ex-LAT-relatie voortgekomen, vandaar mijn belangstelling. Deze genealogie beheer ik samen de heer W.H. Beindorff, een achterneef van mijn ex-LAT-relatie. Hij neemt het geslacht Beindorff voor zijn rekening en ik neem het geslacht Mohlmann voor mijn rekening.

4) Ten vierde de genealogie van de scheepsbouwers geslachten Pot en Smit. Scheepsbouwers uit de omgeving van Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Ridderkerk. Deze genealogie draag ik op aan mijn overleden vader, Scheepsbouwer in Hart en Nieren en een groot liefhebber van sleepboten. Ooit sprak hij de legendarische woorden: "Ik denk wel eens dat mijn vader aan sleepboten dacht, op het moment dat hij mij verwekte". Hij inspireerde mij om deze scheepsbouwers-geslachten in beeld te brengen! Deze genealogie beheer ik alleen.

5) Ten vijfde de genealogie van de Amsterdamse-vondeling die de geslachtsnaam Mostert kreeg.

6) Ten zesde de genealogie van personen met de geslachtsnaam Ridderkerk.


  • Sim Mostert is sinds zondag 1 april 2007 lid van het Stamboom Forum.
  • Sim Mostert heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Sim Mostert