stamboomforum

Profiel van John W van Wijk

Informatie over John W van Wijk

Deze Speurneus (zittend aan den bureele geheel rechts(afbeeldsel), is al zo wijd weg dat hij pas tot leven komt als hij weer tussen de administratie van de 17e en 18e eeuw terug is. Dat is makelijk, want met die kennis, weet je meestal snel, waar de zaken te vinden zijn...... Een rechercheur dus die verslaafd is aan archivalia, lokale historie , genealogie, heraldiek, en de 17e eeuw.......... en....ordenen en op jacht ; het verzamelen !

Mijn familie, = Van Wij(c)k heeft in mijn geval , voor zover ik nu weet, in 1637 haar oorsprong in het plaatsje Afferden tussen de Rivieren in het midden van ons land.

Mijn kwartieren;

Aan vaders kant was daar Nicolaas van Wijk uit Oudewater (Van Wijk - Hogenes), sinds 1914 in Tilburg (mobilisatie) en sinds 1923 t/m 1972 ondernemer aan de Broekhovenseweg 79 te Tilburg, in vis en zuivel; en zijn echtgenote Adriana Maria Van Broekhoven ( Van Broekhoven - van Duyl ) uit Waalwijk en Baardwijk.

Aan de moeders zijde vinden we Cornelis Nicolaas Van De Grint (Van De Grint - IJpelaer) (een geslachtslijn uit een moeder die de zelfde naam in 1785 te Waspik) en Adriana Henrica Maria Louisa Vermeer (Vermeer - Van Poppel) die kwam uit een oer Tilburgs geslacht dat terug gaat tot het Tilburgh van voor 1534.

Voor anderen graaf ik naar

de Schu(e)(u)rkes-sen via Tilburg, Turnhout, Antwerpen, via Arnhem en Keulen in Werterbruch in het land van Kleef of Linne in Limburg...

de Zegers-en via Tilburg , Eindhoven, Zevenbergen Delft en s'Gravenhage in Nistelrode. Waarbij ik het huwlijk Cornelis Cornelis Zegers en Joanna Cornelisse niet vinden kan.......

Voor me zelf ben ik zo uitgebreid mogelijk bezig met het geslacht Van Hogendorp Van Hofwegen. Vooral de iconografie boeit me zeer. Het is een heel speurwerk ; maar is het niet fantasties als je van zoveel mogelijk personen in je genealogie ook een portret kunt plaatsen" ? Er is op die manier nog veel te weinig ondernomen .

Het geslacht Van Limburg Stirum en haar iconografie en de werken "Van Amsterdammers" van S A C Dudok van Heel, zijn twee van de weinige voorbeelden in die opzet.

Met de van Hogendorps probeer ik van ieder verwant een kwartierstaat te constueren waarbij de geslachtswapens en portretten.

Zie voor mijn resultaat tot nu toe: http://gw2.geneanet.org/johanniswijken

Vooral nu in "The digitalising erea" is eingelijk geen archief meer veilig genoeg voor mij................

Als ik mensen kan helpen met bijv. vertalen of gegevens uit genoemde geslachten........beter te veel gevraagd dan 1 maal te weinig !!


  • John W van Wijk is sinds donderdag 29 juli 2010 lid van het Stamboom Forum.
  • John W van Wijk heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
John W van Wijk