stamboomforum

Profiel van Jos Huigsloot

Informatie over Jos Huigsloot

Ik ben geboren in 1961 in Roelofarendsveen in de voormalige gemeente Alkemade in Zuid-Holland (op 1 januari 2009 is Alkemade samengevoegd met Jacobswoude tot gemeente Kaag en Braassem). Vanaf 1998 woon ik in Apeldoorn. Sinds 2004 ben ik serieus bezig met stamboomonderzoek naar de familie Huigsloot uit Alkemade. In dat jaar kreeg ik via een zoon van voormalig burgemeester van de gemeente Zevenhoven, Jos Huigsloot (what's in a name?; hij bleek ook nog eens een achterneef van mijn vader!), de beschikking over een in de jaren '80 van de vorige eeuw uitgevoerd onderzoek naar de familie Huigsloot. Dit was voor mij een mooi startpunt om verder op zoek te gaan. Ik heb inmiddels veel nieuwe gegevens kunnen vinden, waaronder diverse aktes uit de 17e eeuw, waaruit o.a. bleek dat mijn voorouders in die tijd een 'biersteekerij' (groothandel in bier) runden.

Omdat een deel van de gegevens in mijn stamboom nog niet bij de originele bron is gecontroleerd, is misschien niet alles 100% betrouwbaar. Dus neem niet alles klakkeloos over en doe eventueel zelf onderzoek naar de juistheid, maar laat mij dat dan ook weten natuurlijk ;-) Heb je vragen over Huigslooten of heb je informatie, dan hoor ik het graag.

Naast genealogie heb ik (gelukkig?!) ook nog andere hobbies: geschiedenis, sport (actief: tennis), lezen, schrijven, fotografie.


  • Jos Huigsloot is sinds woensdag 4 augustus 2010 lid van het Stamboom Forum.
  • Met 2 berichten in de afgelopen 30 dagen is Jos Huigsloot een bescheiden actief lid.
Jos Huigsloot