stamboomforum

Profiel van Harry Bovenkerk

Informatie over Harry Bovenkerk

Ik zoek op, hoe raadt u het, de naam Bovenkerk. Ik ben er vanaf het begin vanuit gegaan dat alle hedendaagse Bovenkerken van één stamvader afstammen. Tot nu toe klopt dat, met één uitzondering. Ik kan geen link vinden met de familie Bove(n)kerk uit de omgeving Hardinxveld, Noordeloos enz., de Alblasserwaard dus..... Misschien dat u mij kunt helpen?

Er wonen veel Bovenkerken in de Verenigde Staten. Wat me opvalt is dat er daar nogal wat in (een) Duitse gemeenschap(pen) wonen. Dat is niet vreemd, want de oorspronkelijke naamgever woonde toenmaals (ca. 1600) in Hamminkeln, in de buurt van Kleve. Het staat mij trouwens bij dat Kleef vroeger Nederlands gebied was. Dat moet ik nog eens uitzoeken. Gezien de archaïsche voornamen die de "Duitse" familie in de USA gebruikt, heb ik het idee dat zij tot de Amish behoren. Jawel: deze Bovenkerk familie woont ook in Pennsylvania.... Van die Amish moet ik ook nog eens uitzoeken.

Misschien leuk om te weten: als vroeger een dorp zich een kerk kon veroorloven (of het bisdom dan...) werd de kerk aan de rand van de bebouwde kom gebouwd. Als je buiten het dorp woonde, dus voorbij de kerk, woonde je "boven de kerk". Waarschijnlijk dat daar de naam "Bovenkerk" uit is ontstaan.


  • Harry Bovenkerk is sinds zaterdag 4 augustus 2012 lid van het Stamboom Forum.
  • Harry Bovenkerk heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Harry Bovenkerk