stamboomforum

Profiel van Karel Izaks

Informatie over Karel Izaks

Mijn naam is Karel Izaks en ik ben al sinds vele jaren met de genealogie van onze familie bezig. De onderzoeken hebben mij uiteindelijk gebracht bij ene: Pieter Isaaks gehuwd met Christina Mulders. Dit was in het jaar 1730 te Bredevoort.

Pieter Isaaks was een jonge man komende van Luijks Hasselt!! Zijn geboorte plaats en waar en wanneer hij gestorven is is onbekend. Maar in ieder geval voor 1749!! In de boeken Bredevoort Liberale Giften 1748 blijkt dat zijn vrouw Anna Christina Mulders dan al weduwe is!!

Ik ben nog volop zoekende naar de geboorte plek van Pieter Isaaks-wat waren de namen van zijn ouders??? Het feit dat hij tijdens zijn huwelijk een soldaat was maakt het eenvoudiger. Heb diverse bronnen geraadpleegd maar kom niet verder met onze familie naam.

Het gaat mij dus om informatie over de voorouders van Pieter Isaaks. Wiens naam zo vaak op verschillende wijzen geschreven werd zoals: Peter Isaks-Isaak-Isaac.

Joodse afkomst lijkt me niet aannemelijk. Hij was naar het zich aanziet Rooms Katholiek. Dit blijkt uit de Doopakten van zijn kinderen, waar een (R) achter zijn naam vermeld wordt, wat duidt op Rooms). De plaats waar hij vandaan kwam ten tijde van zijn huwelijk, was Luijks Hasselt. Of dat tevens zijn geboorte plaats is, blijft ook onduidelijk, aangezien hij misschien daar ook gestationeerd kon zijn als soldaat!!! Het kan zijn dat zijn vader ook soldaat was.... Ieder verder spoor ontbreekt!!!!

Ik onderzoek dus mijn familie naam Izaks, die verbasterd is in vele schrijfwijzen. Informatie dus zeer welkom.


  • Karel Izaks is sinds donderdag 11 oktober 2012 lid van het Stamboom Forum.
  • Karel Izaks heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Karel Izaks