stamboomforum

Profiel van Ronald Poell

Informatie over Ronald Poell

Mijn interesse ligt voornamelijk op het gebied van genealogisch onderzoek binnen de historische context waarin de verschillende personen leefden.

Ik ben beheerder van een gedeelte van het familiearchief van Poell (stam Arcen hoofdzakelijk) en van Overink.

Op het ogenblik leg ik de laatste hand aan een electronisch boekwerkje "Vader en Zoon Overink. De Indië-gangers." die in de huidige versie alleen voor de afstammelingen van Lambert Overink en hun partners bedoeld is. Een publieke versie onder een CC BY-SA licentie zal in de nabije toekomst beschikbaar komen.

Op de schrijfplank ligt ook de biografie van mijn vader Adriaan Leendert Abraham Poell.

Ook een beetje als hobby bepaal ik graag van oude foto's zo nauwkeurig mogelijk plaats, datum en tijd waarop de foto is genomen. Deze worden dan verwerkt in de meta-data van de foto. Vaak is hiervoor diepgaande kennis van het reilen en zeilen van een familie voor nodig.

Ik doe ook betaald onderzoek voor derden:

- stamboom onderzoek - verzorgen van een digitale stamboom (gedcom formaat) - archief onderzoek - foto, dia en negatief scan - document scan - transcriptie handgeschreven documenten - interviews en transcriptie daarvan - digitaal familie archief - inrichten van een fysiek familie archief - online familie archief (privé toegang) - online stamboom - onderzoek naar de historisch context - fotoanalyse en annotatie (bepaling van plaats en tijd, identificatie van personen) - pasfoto tijdlijn van individuen - schrijven biografie (individu) - schrijven van een familie verhaal (familie biografie) - familiegeschiedenis website


  • Ronald Poell is sinds zondag 19 oktober 2014 lid van het Stamboom Forum.
  • Ronald Poell heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
Ronald Poell