stamboomforum

Profiel van J. Chr. Besteman

Informatie over J. Chr. Besteman

Mijn stamboomonderzoek richt zich op de volgende namen:

Besteman uit Noord-Holland, de familie komt uit Bergen waar naast de Ruïnekerk een graf is met familiewapen waar Dirck Cornelisz. Besteman, landbouwer, geboren ca. 1550 ? overleden 7-10-1647 (96/97 jaar ?) en zijn vrouw N.N. ligt. Schepen van Bergen met tussenpozen van 1585 - 1598.

Er bestaat een stamboom (niet openbaar) opgezet door Jacques Besteman 1930-2013 die begint bij Cornelis Besteman met onbekende vrouw.

Er is nog een familie Besteman die in de 16e eeuw in Goidschalxoord in de Hoeksche Waard leefde, zij waren Protestants, mijn familie grotendeels R.K.

Interessant is dat de Graaf van Egmond (Lamoraal) grond in De Hoeksche Waard in Zuid-Holland in 1557 verkreeg (bron Winkler Prins encyclopaedie) en dat er in de de Egmonden Bestemannen leefde in de late 16e eeuw. Mogelijk dat er een relatie tussen de families van Egmond en Besteman bestond die ouder is dan Lamoraal zelf die uit Henegouwen kwam.

Andere namen:

van den Berg(h) uit 's-Gravenzande Z.H. 18e eeuw, later zonder h in Heemstede, Haarlem, Den Haag, Buffalo (USA) 18e eeuw en later. Nakomelingen van Arie van den Berg en Wijntje Kampman 18e en 19e eeuw in Heemstede en Haarlem zijn moeilijk te vinden.

Boon uit Hazerswoude, Woubrugge, Warmond Z.H., Leimuiden, Kalslagen N.H en Z.H. 18e en 19e eeuw en Kudelstaart N.H. en Nieuwveen Z.H.19e en 2oe eeuw.

Zuidervaart uit Uithoorn, Kudelstaart 18e en 19e eeuw.


  • J. Chr. Besteman is sinds donderdag 1 januari 2015 lid van het Stamboom Forum.
  • J. Chr. Besteman heeft in de afgelopen 30 dagen geen bericht geplaatst.
J. Chr. Besteman