stamboomforum

Forum logoServicedesk » Let op: uw bijdragen zijn openbaar!


Profiel afbeelding

Berichten en reacties die op het Stamboom Forum worden geplaatst staan op Internet, deze zijn openbaar, door een ieder in te zien! Hetzelfde geldt voor alle opgegeven familienamen in het Wie (onder)zoekt wie? register, evenementen en zoekplaatjes (en de reacties).

Om deze reden is het niet toegestaan om privacy-gevoelige informatie te plaatsen.

Als informatie op Internet staat kan het ook door andere systemen worden overgenomen, bijvoorbeeld door zoekmachines als Google. Alhoewel dit technisch geblokkeerd kan worden is het in het voordeel van gebruikers dat informatie op het Stamboom Forum ook door zoekmachines gevonden kan worden, derhalve worden zoekmachines ook toegelaten.

Voor uw profiel, uw vriendendiensten en vriendenkring geldt dat u kunt instellen wie deze informatie ziet: iedereen, alleen ingelogde Stamboom Forum leden of alleen uw vriendenkring op het Stamboom Forum.

Voor geplaatste berichten op het Stamboom Forum geldt dat u uw berichten niet zelf kunt verwijderen. Wel kun u uw bericht bewerken. Door alle tekst uit het bericht te halen heeft u in wezen ook het bericht verwijderd. Hou er wel rekening mee dat zoekmachines als Google een kopie van de pagina kan hebben gemaakt die niet direct bijwerkt wordt.

Bob Coret

Persoonlijk vind ik dat de forum berichten zo snel geindexeerd worden door Google alleen maar een voordeel, ik hoop dat Bob dit zo laat, wil je niet dat berichten in een forum op Google komen dan moet je ook geen berichten plaatsen, een forum is onderdeel van internet, dus het is prima dat je berichten uit een forum terug kunt vinden op internet, vooral van een forum zoals dit.

Het doel van dit forum is dat je antwoorden vind op je genealogische vragen, en Google is daar ook een handvat voor.

Buyk


Ik kan me vinden in het bericht van Buyk.

Zelf heb er ook niet zo'n moeite mee dat de forumberichten ook op Google verschijnen.

Op deze wijze kan een andere onderzoek(st)er snel in contact komen met het stamboomforum, zeker als hij/zij niet eerder van het forum kennis heeft genomen..

Zo zal de onderzoekingen die door derden zijn verricht, als voorbeeld noem ik mijn bevindingen in het archief, een groter publiek bereiken, want wat door mij is gevonden zit geen embargo op.

Natuurlijk is het netjes wanneer de gevonden gegevens die eventueel later voor een publicatie worden gebruikt de bron te vermelden.

Foute gegevens die in de berichten voorkomen kunnen dan, mits ze zijn onderbouwd, hopelijk met een tegenbericht weer gecorrigeerd worden via het stamboomforum.

Mocht iemand toch bezwaren hebben omtrent zijn/haar tekst in een eigen bericht, dan kan hij/zij zoals Bob in zijn bericht aangeeft zijn/haar tekst in zijn/haar bericht bewerken c.q. verwijderen en indien alle tekst wordt verwijderd door de poster daarvoor in de plaats schrijven:

NVT

Houd dus rekening met wat U plaatst op het stamboomforum en vermeld geen gevoelige privacyinformatie van derden en/of e-mailadressen.

Een poster kan bereikt worden, mits hij/zij is geregisteerd, via zijn/haar naam die links onderaan een bericht in oranje onderstreept staat vermeld. U komt dan op zijn/haar profiel terecht en rechts op de profielpagina staat een oranjevakje waar U met hem/haar contact kan opnemen.

Vr. gr.

Everardus

Everardus RollemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!