stamboomforum

Forum logoServicedesk » hulp gevraagd bij het zetten van databases op mijn website

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding
Ik zou graag op mijn website databases onderbrengen met lijsten van personen. Het gaat dan om resultaten van historische onderzoekjes.   Daarbij lijkt het me praktisch om de databases via een zoekscherm doorzoeken, waarna een een resultaatscherm de matches geeft. Een voorbeeld van hoe ik het graag zou zien is de site van de VOC opvarenden in het Nationaal Archief.   Wie heeft hier ervaring mee en kan me literatuur of websites aangeven, die me kunnen helpen om zoiets op te zetten? Ik ben een beginner.   Ik heb ook een mogelijkheid gezien om een google-zoekprogamma op je website te zetten, maar dat is niet wat ik bedoel.   vriendelijke groet,   Tiemen

Tiemen

Beste Tiemen,

ik denk dat je met microsoft access dat kan maken wat je vraagt. Zie hier voor een uitleg: http://www.gratiscursus.be/access_2003/

Met vriendelijke groet,

Jaap

Jaap Nieman

Beste Jaap,

Bedankt voor je reactie. Dit is een goed begin.  Ik heb mijn gegevens in Excel en zag dat daar ook hulp voor is.

Ik ga het proberen.

vriendelijke groet,

Tiemen

Tiemen

Beste Tiemen,

lukt het allemaal een beetje?

Groet,

Jaap

Jaap Nieman

Beste Jaap,

Dank voor je interesse.

Nee, het is me niet gelukt.

Via de link heb ik vooral gekeken bij Excel en niet bij Access, want mijn databases staan in Excel.

De materie is waarschijnlijk toch te moeilijk voor me. Ik raak verdwaald in alles wat je met Excel kan doen, en kan de link niet leggen, hoe ik dat op een website moet verwerken.

vriendelijke groet,

Tiemen

Tiemen

Beste Tiemen,

Vraagje: is aan jouw website wel een database-server aangesloten? Zo ja, van welk soort (bijvoorbeeld MySQL?) Maar zelfs dan wordt het vrij lastig, want dan moeten de gegevens omgezet worden van Excel naar die database. en dat vereist wat kennis van Relationele Database Management Systemen (en PHP, PERL of JAVA EE). Om van de zoekfunctie zelf nog maar te zwijgen. Dat vereist wat programmeerkennis.

Maar er is nog een mogelijkheid. Je kunt vanuit Excel je werkblad Opslaan als een HTML-bestand. Dat bestand kun je dan op je website plaatsen. Met de toets-combinatie Ctrl-F kunnen je bezoekers dan toch nog zoeken in jouw bestand.

Als je de laatste optie wilt gebruiken, wil ik je wel helpen, mocht je er niet uit komen. In het eerste niet;  dat is maatwerk, kost derhalve aardig wat ontwikkeltijd en ik ben al bezig met een dergelijk project.

Met vriendelijke groet,

Rob

Rob de Hoon

@Tiemen,

Je kunt de desbetreffende Excel-sheets ook zo op internet zetten met bij voorkeur één tab. Menig browser ondersteunt xls-bestanden. En als de gebruiker Excel op haar/zijn PC heeft kan via Excel ook gefilterd en/of gezocht worden.

Xls-bestanden kunnen ook omgezet worden naar XML-pagina's. Vraagt wel weer wat kennis, maar minder ingewikkeld dan PHP.

Jakkes

Beste Tiemen,

mischien is dit wat je zoekt: http://www.spreadsheetconverter.com/

Groet, Jaap

Jaap Nieman

Gebruik Libre Office, de fork van Open Office om  van een Excel werkblad een PDF of een database file te maken die voor een MAC, een XP, een W7 en een Linux gebruiker te lezen is. De werkbladen van LO kunnen ook in een webbrowser getoond worden. Wel moet de hele file geladen worden.

Kopen van Microsoft Office is  overbodig LO leest alle bestanden van Office XP, 2003 en 2010.

Hans van Melis

Hallo Tiemen,

Je provider moet de mogelijkheid bieden om een databse online te zetten. Als dat kan draait er meestal MYSQL en mag je PHP-scripts draaien mmar ook dan kunnen er nog beperkingen zijn die bepaalde mogelijkheden blokkeren. Dat moet je eerst weten voor je uberhaupt gaat beginnen. In MYSQL moet je tabellen maken. Je moet je dus eerst verdiepen in MYSQL. Excel is geen database maar een spreadsheetprogramma. Daarna moet je je verdiepen in programeren in PHP. Dat heb je niet zomaar geleerd. Als je flink je best doet ben je minstens een jaar verder eer je zover bent.

Zelf heb ik een site gemaakt met database en de mogelijkheid om een selectie van gegevens uit te lezen en in te voeren. Dat heeft me een aantal weken gekost maar ik ben dan ook slechts een gevorderd hobbyist. Een ervaren programmeur doet het in enkele dagen.

Ik denk dat het een teleurstelling wordt als je het zelf gaat proberen en een ander vinden die het 'even' voor je maakt zal niet makkelijk zijn, tenzij je er voor wilt betalen.

groet,

Han

Han

Misschien ik je site zo duidelijk dat wij (nog niet) beginners er ons voordeel mee kunnen doen. URL?

Hans van Melis

Nee Hans, zo werkt het niet. Bij database gerelateerde sites zit er VEEL meer achter de schermen dan je op de site ziet. Ik heb voor m'n werk door anderen sites op maat laten ontwikkelen met databases en dan ging het om bedragen van enkele honderdenduizenden Euro's en meer dan een jaar werk en dan nog moet je zelf alle gegevens invoeren.

groet,

Han

Han

Dank voor alle het meedenken en de suggesties.

Inmiddels heb ik onder andere door deze hulp en een aantal ideeën die ik op internet vond een database kunnen aanmaken in MySQL, compleet met wachtwoord.

Ik weet nu hoe ik bestanden en velden daar moet invoeren.

Zonder te vroeg willen juichen, denk ik dat ik fase 1 nu begrijp.

Ik ga verder werken om fase 2 (het selecteren van data uit die database) te begrijpen en toe te passen.

Als het lukt, meld ik me weer.

groet,

Tiemen

Tiemen


http://www.phptuts.nl/view/41/

Voldoende informatie voor het eerste jaar :-)

groet,

Han

HanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!