stamboomforum

Forum logoServicedesk » Helpt u mee met het testen van PlusGenealogie (met oa. GEDCOM download van WieWasWie)?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Voor wie Chrome als webbrowser gebruikt en WieWasWie veelvuldig gebruikt: sinds vandaag is de PlusGenealogie beschikbaar. PlusGenealogie is een extensie voor Chrome waarmee je extra (zoek)functies krijgt als je op WieWasWie bent, waaronder GEDCOM download!

Vooral het "vertalen" van de DTB en BS akten op WieWasWie naar GEDCOM is een technische uitdaging doordat de velden in akten per archief en type akte verschillen. Als u wilt helpen testen: graag!

Ga naar https://www.genealogiewerkbalk.nl/plusgenealogie/ voor de installatie link en uitleg van het product.

Als er BS of DTB akten zijn die niet goed naar GEDCOM worden geconverteerd plaatst dan de WieWasWie URL van de betreffende akte als reactie op dit bericht (met de melding wat er volgens u niet klopt).

Voor alle duidelijkheid: WieWasWie kan u niet helpen met PlusGenealogie, het is los van de WieWasWie organisatie ontwikkeld door mij (Coret Genealogie).

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

Dag Bob,

Helaas, helaas, bij mij komt er geen extra kader in beeld bij de zoekresultaten. Heb het met chrome in Windows 8 en chromium in Linux Mint geprobeerd, met en zonder inloggen, maar het resultaat blijft hetzelfde. Mijn zoekresultaten zitten veelal in Noord Holland, en dat is misschien niet waar je zelf hebt getest.

Als ik in de broncode kijk, lijk ik wel op de pagina's te komen waar die actief zou moeten worden, maar er gebeurt dus helaas niets. Ik heb overigens ook AdBlock in chrome. Zou die de boel kunnen verpesten?

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

Bob, voor mij geldt het zelfde. Na het downloaden wordt er niets weergegeven. 

Mvg.Frits

Frits Stappers

Wel heel leuk idee! Maar nee, geprobeerd; gebeurt niks.

Leo Bijl

Na de installatie van Plusgenealogie in Google Chrome, moet ik helaas eveneens melden dat de extra functies niet worden weergeven.

Mary Croes

Allen, 

Sorry, het lijkt er op dat WieWasWie het niet op prijs stelt dat hun website extra functionaliteit krijgt. In plaats dat WieWasWie hun website uitbreidt met functies waar gebruikers iets aan hebben is er nu code toegevoegd die de PlusGenealogie extensie 'uitschakelt'.

Te triest voor woorden.

Bob Coret

Dat is raar.

Leo Bijl

Niet helemaal. De extensie probeert informatie toe te voegen aan pagina's waarop wiewaswie waarschijnlijk wel auteursrecht heeft. En als dat zo is, dan denk ik dat ze dat in rechte mogen tegengaan. Of dat ook slim is, is een tweede, maar dat is hun keus.

Vogens mij zijn er ook nog wel mogelijkheden, omdat je met een pop-up ook veel kan doen, zoals in de RootsSearch-extensie van Justin York. Die grijpt niet in op de pagina zelf, en leest er alleen maar van, en ik denk dat ze zo'n extensie als je die gebruikt niet eens kunnen detecteren.

Enno Borgsteede

Zie ook de blogposting Hoe open moeten genealogische data zijn? van Fred van Kan (algemeen directeur Gelders Archief) en mijn reactie daarop.

mvg,

Bob Coret

 

Bob Coret


Ik heb em net ook gelezen, inclusief de reactie van heer Hennekam op jou, en ik heb het gevoel dat je op een dood spoor zit als je denkt met wiewaswie te kunnen overleggen. Ze hebben volgens mij namelijk geen zin om je plug-in toe te laten, en daar doe je niets aan, denk ik eigenlijk.

Als je met die gedachte rekening houdt, denk ik dat je bij een pop-up uitkomt, zoals evernote, of de eerder door mij genoemde RootsSearch-extensie. Ik heb namelijk het idee dat wiewaswie zoiets niet kan detecteren, omdat dat niet met javascript in hun pagina zelf ingrijpt.

Mijn eigen belang is trouwens heel simpel, en dat is zo goed mogelijke bron-informatie in Gramps krijgen. Hoe dat precies gaat, maakt me niet veel uit, maar het zou misschien kunnen door je code voor het uitlezen van wiewaswie met die van de RootsSearch-extensie te combineren.

Enno BorgsteedePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!