stamboomforum

Forum logoServicedesk » Gedcom vanuit Familieband.nl

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

www.familieband.nl houdt op te bestaan. Ik heb nog een week de tijd om mijn bestand daar om te zetten naar een ander programma. Vraag: hoe maak ik een Gedcombestand aan en het dan weer te kunnen importeren?

En kan dit wel vanuit familieband.nl..?

Of is er een andere methode om het om te zetten?

Wie helpt mij met een advies.

Hans Jager

Beste Hans,

Ik ben ook ooit eens op familieband begonnen en ik kan mij niet herinneren dat er een GEDCOM import/export functie aanwezig was. Ik heb net even een account aangemaakt, dit kan vreemd genoeg nog steeds, en er is inderdaad geen import/export functie aanwezig. Ik ben bang dat er niets anders op zit dan zoveel mogelijk gegevens handmatig over te nemen en uw stamboom in een ander programm opnieuw op te bouwen.

Voor de geïnteresseerden: de aankondiging dat familieband.nl stopt staat o.a. hier:

http://genealogie.hcc.nl/nieuws/nieuws-algemeen/familieband-stopt

Met vriendelijke groet,

Marcel Remkes

Marcel Remkes

We hebben ook alles in Familieband ingevoerd. Vanaf het moment dat ik hoorde dat het ging stoppen, was ik al wezen gaan kijken of er export gemaakt kan worden. Dit kan helaas niet.

Ik heb gisteren bijna 6 uur alles handmatig overgezet in Legacy. Eerst had ik MyHeritage software geprobeerd en vond niks aan omdat er voor veel dingen betaald moet worden. Hier op de forum naar alternatief gezocht en meeste waren te spreken over Legacy en Aldfaer. Eerst Aldfaer geprobeerd en nu Legacy.

Sander Corbesir

Echt balen dat er nog steeds geen export functie was, na bijna 7 jaar in de lucht te zijn geweest!

Ik was de laatste jaren niet echt actief meer, omdat er, dacht ik, nog teveel kinderziektes waren. Ik stuitte op teveel nadelen wat mij teveel irriteerde, en ik liet de website voorlopig links liggen totdat het allemaal opgelost zou zijn.

Echter, lijkt er op dat ze na de oprichting totaal geen ontwikkeling meer doormaakten, dus tsja, ik snap wel dat ze zijn gestopt, waarschijnlijk liep hun klantenbestand leeg en dus ook de reclameinkomsten.

Desniettemin baal ik nu wel ontzettend dat ik vele uren voor niets er in gestoken heb!!  De meeste gegevens heb ik natuurlijk nog wel, maar een paar honderd familieleden die door anderen er aan gebouwd zijn, die ben ik kwijt.

Ik had gewoon geen zin om dat allemaal met de hand op te gaan schrijven.

Terecht dat zo'n stomme website ter ziele is... maar jammer voor de gebruikers.

Marius

Ja, Marcel inmiddels het e.e.a. handmatig aangepakt en nu is gisteren ( 6 maart) de familieband gesloten.

Ik heb bijna alles nog kunnen traceren ( 2100 namen!) 

Monnikenweerk...

Ik zit nu op Aldfaer (ook gratis)

Hans Jager

Marius, helemaal met je eens. Ook ik was de laatste tijd niet meer zo actief maar heb wel alle gegevens op die site staan. ( 2100 namen)

Ik heb alles nog enigszins handmatig kunnen aanpassen met de nodige uurtjes....

Zit nu op Aldfaer.

Hans Jager

Ik vond Familieband zo mooi, omdat hij connecties zoek met andere gebruikers. Ik had  gehoopt op die manier eens een heel groot stamboom te hebben! Dat misschien ook wel verder teruggaat, omdat anderen wellicht verder zijn als ik.

Volgens mij heeft Gedcom dat ook, maar daar kom ik veel te veel betaalde functies tegen.  Niet echt heel erg veel... maar als je soms jaren niets doet,zoals ik, dan vind ik het toch zonde.

Dus wat is een goede opvolger? En die ook connecties maakt met andere stambomen? Aldfaer?

Marius

Aldfaer is gratis ( nu nog tenminste) en ik vind het vrij uitgebreid.

Ik heb HASA ook al eens doorgenomen, een schitterende website, maar daar moet je een cursus voor volgen....!

Er zullen best wel andere websites zijn die goed zijn maar je moet een keuze maken en wat is het beste..? Ik kijk uiteraard ook naar de kosten; het mag wat kosten maar moet wel minimaal blijven.

Hans Jager

Beste Hans,

Goed om te horen dat het u uiteindelijk toch gelukt is om uw gegevens veilig te stellen. Wat een werk zeg! Aldfaer is een prima gratis alternatief. Het voordeel is nu ook dat u uw gegevens lokaal op uw PC heeft staan en dus niet meer afhankelijk bent van een online service. Mocht u besluiten uw stamboom weer op internet te publiceren dan zou dat bijvoorbeeld via GenealogieOnline.nl of Geneanet.org kunnen. Dit kan heel eenvoudig door uw stamboom als GEDCOM bestand te exporteren vanuit Aldfaer en weer te importeren op de betreffende online dienst.

Ik heb zelf ook geruime tijd Aldfaer gebruikt. Het enige minpuntje vind ik de manier waarop de bronnen opgeslagen worden. Mijn stamboomonderzoek heeft een aantal jaren stilgelegen en ik ben eigenlijk sinds november vorig jaar weer aktief aan het onderzoeken. Ik heb toen een groot aantal online diensten en programma's uitgeprobeerd. Ik kan niet zeggen dat ik één dienst of programma heb gevonden dat volledig aan mijn wensen voldeed. Enerzijds lijkt het erg moeilijk om volledig aan de GEDCOM standaard te voldoen en anderzijds zijn de gebruikersinterfaces van de programma's soms onnodig ingewikkeld gemaakt. Vaak ook ouderwets en niet meer van deze tijd overigens.

Ik ben zelf uiteindelijk op de combinatie van Legacy Family Tree en GenealogieOnline.nl uitgekomen. Maar dit is dus persoonlijk en ik wil hier dus zeker niet mee zeggen dat de andere diensten en/of programma's per definitie slecht zijn.

Met vriendelijke groet,
Marcel

Marcel Remkes

Een andere mogelijk is www.geni.com (zelfde eigenaar als MyHeritage). Het kent een gratis variant die minder beperkt is dan MyHeritage en je kan er gemakkelijk met meerdere personen aan een stamboom werken en zelfs aansluiten bij een wereldstamboom van meer dan 70 miljoen personen. Geni is ook in het Nederlands beschikbaar.

Voor niet betalende gebruikers zijn er de nodige restricties, maar met wat hulp van andere gebruikers is er goed mee te werken zonder betalend lid te worden.

De achterliggende gedachte is wel er samengewerkt wordt aan een stamboom en indien er aangesloten wordt bij de wereldstamboom dan kunnen andere gebruikers de oudere generaties zien en daar ook in wijzigen. Voor degenen die dat niet willen in MyHeritage waarschijnlijk een beter alternatief.

J. Waterreus

Gratis, en aansluiting bij een wereldstamboom, dat is precies wat ik zoek!

Ga er zeker even naar kijken, bedankt!

Marius

haha... Begin mijn Famlie stamboom?   ;-)  Wel amateuristisch als er zelfs spelfouten in staan!  ;-)   Maar ok, ik geef ze nog even de kans ;-)

update:

hm..  zie dat ik al een account daar had, van 3 jaar geleden. Maar destijds hadden ze nog geen smartmatch, iets dat ik wel zocht, en nu hebben ze het inmiddels wel.

Marius

Geni kan aangeven dat er overeenkomstige gegevens gevonden zijn bij MyHeritage (MH). Om die gegevens te zien wordt wel geld gevraagd. Een betalende MH gebruiker mag echter personen uitnodigen om mee te werken aan zijn of haar stamboom. Met een dergelijke uitnodiging kan iemand die eerder genoemde overeenkomstige gegevens in een MH stamboom gratis zien (ook al gaat het om gegevens uit een MH stamboom van een andere gebruiker). Er kan ook een overeenkomst worden aangegeven met historische gegevens bij MH (bevoorbeeld gegevens van een volkstelling of een artikel in een historische krant). Om die te kunnen bekijken is een apart data abonnement nodig.

Ook kan Geni aangeven dat er binnen Geni zelf een overeenkomst is gevonden (je kan zelfs instellen dat je een mailtje krijgt als er overeenkomsten zijn gevonden).

Om zo'n overeenkomst te bekijken wordt gevraagd een betaald abonnement  te nemen. Gegevens binnen Geni kunnen echter gewoon met Google gevonden worden (zonder er voor te behoeven te betalen). Dat is wat omslachtiger, maar wel gratis.

Binnen Geni is er trouwens geen limiet op de grootte van de stamboom voor een gratis gebruiker. Bij MH is de limiet 250 voor een gratis abonnement personen.

J. Waterreus

Een data abonnement kost op het ogenblik 9,06 dollar per maand.

Er zijn echter van tijd tot tijd aanbiedingen en dan kost maar 6,02 dollar per maand.

Bij MH betaal je voor een stamboom tot 2500 personen 8,07 dollar per maand en 14,44 dollar voor onbeperkt abbonement (tijdelijk via een aanbieding ook te krijgen voor 7,58 dollar per maand)

Dit zijn gegevens van enkele weken geleden. Het is mogelijk dat MH in verband met de reklame in Nederland de prijzen aanpast (of intussen al aangepast heeft) en misschien ook betaling in euro's mogelijk gaat maken. Het is dus zaak even bij MH te kijken of er intussen wat is aangepast.

J. Waterreus


Niet wetende in wat voor soort databases uw gegevens staan is dit mijn reactie:

Ik heb mijn gegevens staan in dbf/dbt database files in een door mijzelf geschreven programma in Clipper. ( jaja dat bestond vroeger nog). Daarin heb ik ook een gedcom conversie gemaakt.

In hoeverre dat ideaal is weet ik niet maar het voorziet in mijn behoefte.

Met vriendelijke groet

Hans Zoeteweij

J. ZoeteweijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!