stamboomforum

Forum logoServicedesk » Gedeeltelijk wazig beeld in geopende scans

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo forumleden,

ik plaats mijn vraag in dit topic, want heb het vermoeden, dat hier de techneuten zitten.

Als ik, bijv. in Family Search, een kerkenboek ga doorzoeken; van scan naar scan, is meestal een gedeelte van de scan onleesbaar, omdat er een waas voor zit (als matglas).

Ik neem aan, dat dit met de instellingen van mijn Mac te maken heeft, of, dat ik een bepaald programma nodig heb, om hier vanaf te komen.

Het is erg tijdrovend, om bij iedere scan te wachten tot deze zuiver wordt. Vooral, als je 'even snel' iets op gaat zoeken.

Ik heb 200 mbit internet. Dat zou snel genoeg moeten zijn.

Met vriendelijke groet,

Lex Kroes

Lex Kroes

Dat klopt. De scans van Fs zijn van hoge kwaliteit en daardoor erg zwaar om te laden. Wil je snel door scans van Fs bladeren, dan kun je beter gebruik maken van zoekakten.nl

Carmen

Dat maakt natuurlijk niet uit, want je komt dan ook gewoon op FS terecht voor de scans..................

Annemarietje

Dag Lex,

Ik heb weinig verstand van computers, maar ik ken het probleem.
Er staat een scan op je screen en een deel van het beeld is geblurd of er zit een grijs vel overheen.

Ik zoom dan helemaal uit (via het min-teken linksboven).
Dan worden de letters van de scan snel leesbaar en kun je weer inzoomen.
Als dat niet gebeurt, de cursor op het geblurde deel zetten, linkermuisknop ingedrukt houden
en snel heen- en weer bewegen, als bij een gummende beweging.
Het klinkt niet erg wetenschappelijk, maar bij mij werkt het.

Mvrgr, 

henk elsinga

Henk, dat idee had ik ook, maar dat blijkt toch een soort "magische" kracht te zijn, die niet voldoet aan wat ik wil. (Je krijgt er op de Mac er een muisarm van, want in- en uitzoomen gaat ook via de muis) Het verschijnsel treedt niet alleen bij F(amily) S(earch) op. Wellicht zijn de servers niet berekend op de grote hoeveelheid scans. En de afname daarvan? Groeten, Lex

Lex Kroes

Wat ik bedoel, Annemarietje, is dat je met de optie 'snel zoeken' op zoekakten.nl, veel sneller door scans kunt bladeren. Onlangs is deze functie nog verder verbeterd. Wanneer je nu met je muis over een thumbnail gaat, krijg je een grotere afbeelding te zien.

Zie hier een voorbeeldpagina.

Carmen

Dat gebruik ik dus nooit, want dan ben ik in no-time de weg kwijt. Bovendien ik gebruik m vooral voor DTB, dan moet je eerst goed scherp beeld hebben om te weten in welk jaar je ongeveer zit voordat je kunt gaan verderbladeren...........;dus iedere bladzijde geduldig wachten. in het "wilde weg" door de film heenrennen heeft geen ennkele meerwaarde voor mij.

Annemarietje

Hallo Annemarietje

Het kan zijn dat je een "probleem" hebt met het interne geheugen van je mac computer. Als de 1e scan vlot download en de tweede scan wat langzamer en dat de derde scan 3 minuten duurt, etc. dan kan het liggen aan de internal memory. 

Je kunt memory clean gratis downloaden voor de imac en kijken of dat helpt door na de 1e download van de scan het programma te gebruiken en kijken of de 2e scan even snel download als de eerste scan..

Als dat zo is dan is het waard om je internal memory van 4GB op te laten waarderen naar 8GB. Dit kost ongeveer zo'n 90 dollars. 

Veel succes er mee. Groeten uit downunder

Patrice Gerlach

Patrice Gerlach

Wie heeft het over een mac computer? ik niet, heb ik niet, wil ik net, heb gewoon een windhoos machine hoor!

Annemarie57

Ik zie dat de Aanhef Hallo Lex Kroes had moeten zijn. Bedankt Annemarie57 om mij op deze vergissing te wijzen....  

Patrice Gerlach

OnschuldigDoei!

Annemarie57

Beetje verwarrend misschien? Annemarie5>7/ Annemarietje, ben niet aan het trollen hoor, althans niet met opzet, om de een of andere duistere reden kan ik soms ineens niet meer inloggen...............(staat op autolatisch - gaat weken goed en dan ineens........... foutmelding), enige oplossing is dan maar weer een nieuw account aanmaken.

Annemarie57

Op "snel zoeken" in zoekakten.nl gaat het inderdaad beter.....

Lex Kroes

Dames, heren,

Tijdelijk wazige beelden worden via z.g. Interlacing aangeboden. Eerst worden de oneven pixels gepresenteerd, daarna pas de even pixels. Bij een minder snelle verbinding blijft daardoor de onscherpte wat langer zichtbaar.

'Snel zoeken' op zoekakten.nl gebruikt scans op een andere server en krijgt de scans van boven naar beneden gepresenteerd. De klassieke presentatie. Bij een slechte verbinding is de onderkant van de scan soms een tijdje grijs.

Geheugen kan een oorzaak zijn, maar in dit geval onwaarschijnlijk. Scans van FS zijn zelden groter dan 2Mb.

zoekakten.nl


Dank u, van zoekakten.nl, voor uw antwoord.

Als ik het goed begrijp, dan ligt het dus eerder aan een slechte, of verstoorde verbinding en niet aan de downloadsnelheid (die is zeker hoog genoeg). Kan het, dat het tegelijk meedraaien van andere programma's, zoals bijvoorbeeld Spotify, van invloed is op de verbinding?

(Mijn vraag was bedoeld, om te zien, wat er eventueel technisch aan mijn pc mankeerde en niet om de kwaliteit van zoekakten.nl aan de kaak te stellen. Want zonder zoekakten.nl kunnen we nu eenmaal niet zo makkelijk onze informatie ophalen.)

Met vriendelijke groet,

Lex Kroes

Lex KroesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!