stamboomforum

Forum logoFora » Servicedesk » Informatie gezocht over een "Stoommosterdfabriek". Het adres was Goudschesingel/Koornstraat 1 R'dam

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Een broer van mijn opa Cornelis Vissers *11-07-1863 in Tiel heeft in 1930 een stoommosterdfabriek opgericht in Rotterdam. Het adres was Goudschesingel/Koornstraat 1.

Weet iemand hier wat van? Heb wel een foto van een mosterdbeker op internet gevonden. Hij was gehuwd met Jannetje van Batenburg. Beiden zijn in Rotterdam overleden. De data zal nog wel niet openbaar zijn. Zij kregen 10 kinderen, de meesten zijn jong overleden of meisjes. Een zoon gevonden die in 1900 is geboren Hendrik Nicolaas. Daar heb ik verder ook niets van.

Het zou fijn zijn als iemand mij wat verder zou kunnen helpen.

J. Vissers

De gezinskaarten in Rotterdam zijn waarschijnlijk al bekend? Aanvankelijk was hij "koopman in fruit" een typisch Tiels beroep, zou je haast denken, en wellicht zal hij aanvankelijk fruit van Tiel naar Rotterdam hebben geëxporteerd? Zijn moeder en zijn neef (jouw oom?) woonden daar ook in huis.

Op http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/mosterd.htm is niet veel te vinden. Als HIJ het niet weet, dan kan het nog moeilijk worden.

Ook Delpher levert niet veel op.

Jan Clavaux

Overlijden van Jannetje

Overledene Jannetje van Batenburg , leeftijd 83 jaar
Echtgenoo/te Cornelis Vissers
 
Plaats Rotterdam
Datum overlijden 14-04-1945 
 
Aktenummer 5150
Opmerkingen verder niets bekend.
 
Geboorteplaats Hoevelaken
Bron Rotterdam 1945 f071v

 

Hier woonde Hendrik Nicolaas bij familie in huis  zie hier  hij was telegrafist

Elisabeth

pagina 2 - Krantenbank Zeeland

zoeken.krantenbankzeeland.nl/issue/zni/1907-04-25/edition/0/page/2... nacht was ingebroken in de stoom-mosterdfabriek van den heer C. Vissers aan deKoornstraat no. 1, hoek Goudschesingel. Daar had ..... Rotterdam, 23 April.  zie hier

Elisabeth

Naar Engelfriet had ik al een PB gestuurd op FB maar helemaal niets gehoord. Ik zal uw e-mail adres nog een keer gebruiken, hartelijk dank.

Cornelis was eerst landbouwer en inderdaad toen hij naar Rotterdam ging handelaar in fruit. Alle kinderen heb ik en ook de huwelijken. Alleen niet de overlijdensdata van Cornelis en Jannetje. Dus hartelijk dank.

J. Vissers

Hierbij cornelis zijn overlijden

Overledene Cornelis Vissers , leeftijd 89 jaar
Vader Hendrik Vissers
Moeder Johanna Cornelissen
Weduwnaar/weduwe Jannetje van Batenburg
 
Plaats Rotterdam
Datum overlijden 07-02-1953 
 
Aktenummer 306
 
Geboorteplaats Tiel
Bron Rotterdam 1953 b1-052
 

Elisabeth

Hartelijk dank Elisabeth.

J. Vissers


Plaats toch maar even de gezinskaart te Rotterdam van Cornelis.  zie hier.

ElisabethPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!