stamboomforum

Forum logoFora » Servicedesk » Zoeken tijdelijk niet beschikbaar / Search temporarily unavailable bij site WieWasWie

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Gé du Maine

Zou het niet handig zijn te corresponderen in een taal, die u volledig beheerst, gebruik makend van onderwerp, gezegde, lijdend voorwerp en meer van die dingen?  Mij ontgaat in ieder geval volledig de ondertiteling... Gaap

Cees

  • @Cees,
  •  
  • Een bericht zegt wat over de zender ervan: let op correct taalgebruik. Een posting dat bol staat van de taalfouten is slecht leesbaar en zorgt voor irritaties bij de lezers. 
  • Ga niet in discussie over de spelling van een posting. Feit blijft dat de één nu eenmaal beter kan schrijven dan de ander. Het heeft derhalve weinig zin om iemand over zijn spelling aan te spreken. Binnen de kortste keren ontstaat zo een woordenwisseling tussen gebruikers zonder dat het eigenlijke onderwerp van de nieuwsgroep aan de orde komt.

Zie bij de huisregels.

S.v.p. geen discussie hier over voeren.

Het forum is niet bedoeld als uitlaatklep voor ergenis.

Moderator.

Everardus Rollema

Aan Allen

Het is prettig als je vraag een helpende hand krijgt.

De moderator heeft gelijk en het laatste woord

Ave

Gé du Maine


Beste allemaal

Na gisteren een aangeslagen gevoel te hebben gekregen, wat weer volledig is omgeslagen. Dat is het mooie van dit forum, kon gelukkig alles nog eerst verscheuren. Voor zover dat mocht en kon  nadat ik alles compleet had gearchiveerd in Word, mijn vak  was uiteindelijk archivaris en registratuur. Zo’n  55 jaar in de sportwereld vertoefd  en kan dus slecht tegen mijn verlies ( lijkt Sven Kramer wel ), maar heb een goed incassering vermogen hierdoor aangeleerd, kan even duren. Maar de moderator  had gelijk en het voor mij opgenomen, maar na een tijdje te hebben zitten mokken was de rust / theepauze voorbij.  

Ging eerst nog even terug naar het forum of alles wel was verscheurd . Las het overige door en door toeval en spontaniteit tikte mijn vinger op de entertoets en op de half verscheurde bladzijde kwam iets tevoorschijn, wat direct mijn aandacht vroeg. Maar eerst had nog nadat er gelezen was dat één van de helpers vertelde over de goede ervaringen met de telefoon naar het CBG.  toe en knoopte dat goed in de oren.

Daarna gleed mijn vinger dus uit op iets wat  door mij nog  nooit was overkomen en door de entering,  kwam de naam Barthel voor mij staan een ongelooflijke toeval . Kan soms en heden nog goed onthouden en rechercheren in het verleden gaat mij ook nog goed af, zet misschien wel eens een datum verkeerd over. Maar neem altijd ook de bron en datum mede in mijn tekstvelden van mijn Aldfaer.De één heeft nou eenmaal dat talent en de andere weer wat anders.

Barthel was wel eens eerder gevallen in mijn recherchewerk. Herinnerde  mij weinig, zeker geen familie dossier gevormd, maar waarom kwam de naam in beeld. Ging daarna toch het hart van mijn Aldfaer bekijken en deze gaf dus via de index van ruim 100.000 mensen veel van uit mijn regio diverse Barthel ’s aan en als belangrijkste het X Barthel – Jukes en….. BINGO het bekende gevoel van als je een doelpunt maakt of het zoveelste schaatsrecord tevoorschijn tovert. Jukes kwam ik regelmatig tegen op verjaardagen van mijn schoonzuster Balm een Spaarndamse familie getrouwd met de broer van mijn Eega †  Want de Balmen een Spaarndamse familie waren weer met de familie Jukes getrouwd  Ja de Balmen tot aan Turijn ingevoerd .

De nieuwsgierigheid was verder aangewakkerd dit al in mijn stad aan het Spaarne ook wel de Spaarnestad genoemd, dus na de stoot onder de gordel, moest de BINGO verder uitgewerkt worden, allee kon dus verder gaan speuren. De ovl . adv. van het CBG moesten er weer aan te pas komen, had daar eerder al veel moeite mee gehad om deze tevoorschijn te krijgen, maar ja enkele weken terug was het me wel gelukt. Door maar een nieuw account aan te maken, maar deze werkte nu weer niet en kon er gisteren avond naar fluiten. Maar de nieuwe bingo’s waren een goede buffer en had dus gelezen van het ………. telefoneren naar het CBD . Moest dus wachten tot de volgende dag.

Het werden inderdaad twee zeer vriendelijke en hulpvaardige gesprekken. Eerst naar de verwerking van lange tijd terug over de wijziging van mijn e-mail adres door een andere provider. Daarna verbondde dame mij rap door naar de techneut  M. S. en ook hier ontspon zich een vruchtbaar gesprek.  We kwamen er samen achter waardoor  mijn valkuil  was ontstaan Door google zij verbinden mij met een nieuwe tijdelijke verouderde site en daar moest ik enkele weken terug mijn account aanmaken voor de ovl. Adv. . Veertien dagen later werkt dat niet meer want er is NU een supernieuwe website van het CBG     http://cbgverzamelingen.nl/  een prachtige en in mijn favorieten direct geplaatst en de aller oudste verwijderd. In de nieuwe site is inloggen wat de advertenties betreft niet meer nodig tenminste als je ………….. vriend bent geworden. Het vorige probleem maar even niet aangehaald, niet teveel en begreep dat Wie was wie  NOG onder andere hoede zich afspeelt, komt nog wel. Kon vanmiddag dus 4 ovl pagina ’s Barthel uit mijn home-city uitdraaien en gaan opvoeren Het blijkt een familie van kleermakers / schoenmakers en vooral schippers te zijn een eerbaar beroep. Welke nu de buschauffeurs en de vrachtrijders zijn en in lang vervlogen tijd de veer- en beurtschippers ook toen was o.a. vervoer en verhuizen ook belangrijk.  De lijn van deze beroepen gaan we terug maken naar Leiden – Bergen op Zoom en Hessen

Mijn onderzoek van vorige week Bauduin was dus ( zie het verscheurde ) van belang met de MAASschippers, mogelijk is Cees hierdoor in aanraking gekomen en kon mijn geschrijf niet ontwarren, maar om dan anoniem en zonder enige kennis van elkander mij voor schut te zetten, toont  inderdaad geen en fair gedrag

Kom uit een gezin van vijf broers, de oudste is via het onderwijs bij het Hogeschool gebeuren terecht gekomen via de akten ( leraar ) Nederlands ! en Wiskunde helaas † in 1990  , mijn 2e broer is tandwiel expert hier te lande geworden in schade en garantie zaken ( tandwielen zitten in horloges en t/m containerschepen aan toe hier te lande ) zelf als derde en laatste oorlogskind van de drie en kom dus als laatste. Mijn jongere broer het bevrijdingskind schopte het tot Engels register Accountant bij BP mijn jongste broer heeft tot zijn pensioen bij de grootste Bank alhier gewerkt  Mijn school verliep niet zo als bij de anderen. Wilde voetballer worden en mijn passie lag daar toen der tijd hierin, alleen al de namen van Di Stefano en Sancta Maria beiden de sterren bij Real Madrid spraken mij aan, de school wilde niet en 2e MULO  was het einde dus en enige dyslectische omstandigheden zullen een rol hebben gespeeld, mijn lot was dat mijn vader voor een start mij naar V & D stuurde. Door avondstudie  o.a. en toch nergens voor deugde kon mijn eenvoudige ambtenaren  loopbaan starten o.a. in het A & R gebeuren met toch wel enkele belangrijke portefeuilles  Dat ik nu in een straat woon en niet in een allee hebben dus verschillende redenen, maar ga het toch echt niet uit de weg, je kan door een kar worden overreden, dat kan ook een lot zijn, de kleur of het soort vul ik voor mijn eigen wel in

Ben een goed verteller maar een echte schrijver ben ik nooit geworden, ondanks mijn 25 jarig jubileum als freelancer bij het grootste Dagblad van ons land. Het vertellen zal ik van mijn vader hebben, ooit de klasgenoot en vriend van Godfried Bomans de grote schrijver. Mijn vader bleef zitten in die 1e klas van de HBS en moest van zijn vader de bakkerij in en de platen schoonmaken, uiteindelijk werkte hij zich op als controleur van een grote  verzekering -  maatschappij en ging het hele land door om te voorkomen dat verzekeringsagentschappen voor zich zelf begonnen  Inderdaad je wieg of je levensweg bepaald hoe die verloopt. Het blijft mij een raadsel waarom mij een totaal onbekende en plaatsgenoot je zo wilde afbranden. Wederom zal je het met mijn Cruijffiaans moeten doen, indien je deze taal beheerst. De grammatica is denk ik het grootste probleem en zal voor jouw het lijdend voorwerp blijven, maar er is mee te leven en heb mijn pen nog niet opgeborgen. Heb nu wel alles gedaan om jouw te gerieven eerst alles in Word  gedaan en daarna in het forum geplakt, mag wel niet. Maar hoop dat Bob het door de vingers ziet en spelling control ook in het forum gaat worden verwerkt. Dan gaan deze  ergernis ook aan een ieder voorbij en is afbranden voor iets anders. Zelfs ook de discriminatie door verschillende geletterdheid  Al mijn rood omlijnde is nu gelukkig in Word verdwenen, gebruik dit natuurlijk met gretigheid om enige dyslectisch gedrag te voorkomen, maar lukt dus niet altijd.Helaas het vorige dus te snel gedaan en NIET via Word.

Ave Gerrit

Gé du Maine
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!