stamboomforum

Forum logoFora » Servicedesk » Vrraag familiearchivaris. Wat is het veschil met genealogie online?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik probeer al een tijdje antwoord en meer inzicht in familiearchivaris te krijgen. Heb vraag gesteld via FB, email van zowel stamboomforum als genealogieonline. Maar krijg geen antwoord en/of geen reacties. Maar eens een laatste poging in dit forum. Heeft iemand hierop een antwoord ?

Op zich spreekt familiearchivaris mij wel aan. Toch heb ik een vraagje. Is het ook mogelijk om van een familiearchief een totale uitvoer naar bijvoorbeeld pdf-document te maken ? Of op een andere wijze naar een overzicht wat niet op internet komt te staan ? Ik kan me voorstelen dat na jaren van onderzoek en vullen van een familiearchief op een gegeven moment vanwege ouderdom archivaris noodzakelijk gestopt moet worden met deze functionaliteit. Maar wat gebeurd er dan met de gegevens ?

Verder een vraag wat het verschil is tussen familiearchivaris van stamboomforum en genealogieonline.

Andre Westendorp

Meneer Westendorp,

Als stamboomonderzoeker weet u dat er bij de familie veel materiaal in hoofden en doosjes zit die te maken hebben met de familie geeschiedenis. Familie Archivaris is een besloten omgeving waar u familie en kennis voor kunt uitnodigen. Binnen deze omgeving kunt u hen vragen om materiaal te delen. Of kunt u vragen stellen over foto's of verhalen, er is vaak iemand die antwoord kan geven. Familie Archivaris is dus vooral een middel om nieuwe afbeeldingen en verhalden toe te voegen aan de familiestamboom die u elders bijhoudt/maakt. De familie archivaris kan al het materiaal bijv. verwerken in zijn/haar stamboomprogramma. Alle afbeeldingen en verhalen en al het commentaar kan gedownload worden. Het is aan de stamboomonderzoeker om hier een publicatie van te maken.

Genealogie Online kan gebruikt worden om de stamboom te tonen aan de familie en een ieder. Het kan handig zijn om op Genealogie Online de stamboom te zetten zodat de mensen actief in uw digitale familiearchief weten hoe de relaties liggen (en wat nog onbekend is). Materiaal dat familieleden u hebben doen toekomen via Familie Archivaris, bijv. een foto met beschrijving van wie er allemaal op staat en waar en wanneer, kunt u opnemen in uw stamboomprogramma, door dit dan weer te publiceren op Genealogie Online, zien de familieleden direct wat u met de afbeeldingen en gegevens doet.

Demo Familie Archivaris: https://www.familiearchivaris.nl/demo.php

Demo Genealogie Online: https://www.genealogieonline.nl/nieuwe_publicatie/

mvg,
Bob Coret

Bob Coret


Hallo Bob,

Bedankt voor de informatie over familiearchivaris.
Staat nog wel een vraag van mij open. Wat is het verschil van familiearchivaris bij stamboomforum en genealogieonline. Er is en prijsverschil, maar verder ?

Groet,

André Westendorp

Andre Westendorp
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!