stamboomforum

Forum logoServicedesk » Fout in zoekoptie Open Archieven --> Servaes = [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik denk dat er gekeken moet worden naar Open Archieven, want er gaat bij mij iets mis. Als ik met ">Servaes" zoek op mijn familienaam, dan kan ik geen enkel familielid in Maastricht of Venlo vinden. Zoek ik met "Servaes", dan krijg ik ze wel, maar dan staan ze tussen al die mensen die ook "Servaes" in de voornaam hebben.

Armand Servaes

Zoeken op ">Servaes" (dus met aanhalingstekens) levert inderdaad - onterecht - 0 zoekresultaten op. Als u echter zoekt op >Servaes (dus zonder aanhalingstekens) dan zijn er wel zoekresultaten (waarvan 3 in Maastricht, geen in Venlo).

Bob Coret

Misschien een misverstand: die aanhalingstekens stonden er alleen om duidelijk te maken welk deel van de zin de zoekexpressie was, die was gebruikt. 

Maar voor de goede orde: er moeten meerdere bladzijden zijn te vinden in zowel Maastricht als Venlo. Wiewaswie.nl, rhcl.nl en allelimburgers.nl geven allemaal meer responses dan open archieven. Het gekke is dat open archieven wel veel meer pagina's heeft gegeven. De data die daar staat is ook allemaal in open archieven te vinden, maar dan moet je niet zoeken met >Servaes, maar met Servaes en dan moet je al die data handmatig uit de grote groep voor Maastricht en Venlo halen.

Mijns inziens gaat er, om een onduidelijke reden, iets mis in het traject tussen de input en de output van de database, waardoor er sprake is van een onjuist filterresultaat.

Misschien ten overvloede: open archieven is mooi en biedt veel informatie en toegang, maar de zoekmachine is enigszins "spartaans". Misschien is een andere user-interface hier een keer te overwegen.

Met vriendelijke groet,

Armand Servaes

Ah, nu snap ik het, inderdaad een probleem met het zoeken op specifiek achternaam. De zoekmachines is aangepast en geeft nu inderdaad wel meer dan 1000 zoekresultaten voor Servaes in Maastricht!

Bob Coret


Dank hiervoor.

Wil thans even kijken naar de pop-up reclame bij Open Archieven. Hij verschijnt nu soms iedere 15 seconden en dat is buitengewoon hinderlijk. En heel eerlijk, je zou mij een enorm plezier doen als die pop-up op al je sites eruit gaat.

Verder linkt de maandelijkse update van nieuw gevonden namen niet naar de nieuw gevonden namen, maar krijg ik gewoon een leeg zoekveld te zien.

Met vriendelijk groet,

Armand ServaesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!