stamboomforum

Forum logoFora » Servicedesk » Stamboom (in boom vorm)

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Eerste vraag :bestaat er een programma waarin de stamboom bestaat uit een rafische voorstelling van een boom.

Vraag twee:Als er zo iets niet bestaat is het dan mogelijk om dat te maken,ik zelf heb wel een idee hoe het er uit zou moeten zien maar niet de kennis in huis om het te maken.

Idee : Een schaalbare stam met naar behoefte plaatsbare takken en bladeren die uiteraard ook schaalbaar moeten zijn,je klikt op een blad,tak of stam met naam en je krijgt een blad,tak of stam vergroot te zien met de verdere data die bij die persoon horen.

Ik hoop dat er iets dergelijks bestaat en zo niet dat er dan iemand met verstand van zaken het idee softwarematig wil uitwerken en dan gratis op deze site aanbied zodat wij er met ons allen plezier aan kunnen beleven.

Arend

Wanneer men bij Google invult:
stamboom in het Nederlands, of Stammbaum in het Duits, of Family tree in het Engels, of Ahnentafel in het Duits, en dan vraagt om naar PRENTJES te zoeken, dan krijgt men een hele resem URL's waarbij prentjes van goede en minder goede kwaliteit.
Het programma van de Mormonen (gratis te downloaden op internet bij http://www.familysearch.org geeft ook een schematische voorstelling van de namen die men via een gedcomfile inbrengt, of die men manueel inbrengt. Wanneer men een dergelijke voorstelling afprint tegen de achtergrond van zo een leuke boom (halftone-kleuren) komt men ook tot prachtige resultaten.
Er bestaan in de handel ook verschillende programma's die het printen van een boom toelaten.
Tot zover enkele tips.Wanneer U mij U email laat toekomen kan ik u wel met enkele plaatjes verder helpen.
ekelen@hetnet.nl voor tips over stambomen in prentvorm

Hans van Ekelenburg

Stamboom (Boom vorm)
In Stamboom Forum las ik de oproep (van Arend) betr. het opzetten van stamboom gegevens in grafische vorm als een boom. Mogelijk kan iemand (ook mij) hier mee op weg helpen waar ik zoiets kan vinden.
Bij voorbaat dank en met vr.gr.

George Willemsen

ik zal graag bidprentjes van familie padlina graag zien plusstamboom

mevr dubbeldam padlina

m.a dubbeldam padlina

Ik heb geen digitale tip maar wel een boek. De geschiedenis van mijn familie,doe-het-zelf-stamboom van uitgeverij thoth in Bussum. Daar kan je zelf alles invullen en foto's plakken in een boom. Zo kan je het ook een ander eens laten zien.
grt. monique

monique

Er bestaat een stamboom (als boom) deze zit in het programma Oedipus 5.50. (gratis Nederlanstalige software). Kan gedcom bestanden inlezen>

Dirk de Groot

Piet van den Bos

GensDataPro kan dit ook.
Frank Lether

Frank Lether

Wie kent mensen met de fam.naam
de Raden.?
Mijn vader is in Veen geboren.
corderaden@hetnet.nl
Groeten en bedankt.

de Raden

ik heb enkele maanden gelden Paf companion gekocht, dit is een programmatja wat "hoort" bij Personal ancestor file, het GRATIS genealogie database programma van de "mormonen" Zie: www.familisearch.org

het kan hele mooie gekleurde schema's opstellen, waaronder cirkel schema's.

een echte AANRADER!!!

cynthia

Een vraagje: ik heb een stamboom opgesteld, maar nu wil ik de namen die daar in voorkomen in een lijst archieveren. Weet iemand daar een handig systeem voor?

Alex

Bestaat er een programma waarmee ik zelf en familiewapen kan maken. Ja ik weet dat je dat kan laten doen bij het CBG maar daar heb ik al contact mee gehad. Die maakte iets wat ze zelf leuk vonden, terwijl ik toch de famile gegevens en het oude voorbeeld van het familiewapen uit 1600 had opgestuurt. Ik had ze verzocht een nieuwe af te drukken omdat het huidige van kleur wat was verbleekt.

Ed van Daalen evdaalen@chello.nl

Hallo Alex,

In het (gratis) Aldfaer programma is met één druk op de knop een volledige lijst van alle namen in de betreffende stamboom in te zien en af te drukken.

Groeten,

Herman

HHG van Montfort


Omdat het hier duidelijk gevraagd wordt mag ik denk ik antwoord gegeven:
Het werken met grafische stamboom-figuren is de kern van GensDataPro:
Precies zoals gevraagd kan men "blokjesfiguren" maken zoals men wil:
Takken zijn naar wens in of uit te klappen (net zoals in verkenner mappen zijn in en uit te klappen).
Pasfoto's van de personen komen mee.
Lettertypes, grootte, en welke gegevens erin moeten is allemaal instelbaar.
Klik vooral even op:
http://www.btwilschut.nl/btwilschut/BTW_fotogg.htm
alwaar een animatie laat zien hoe men de blokjes plaatst en uitklapt hoe men maar wil.

Een belangrijk onderscheidend gegeven is dat de grafische uitvoer zich niet beperkt tot alleen het nageslacht van een stamoudste of alleen de kwartierstaat: men kan gewoon alle personen die men wil helemaal vrij naar keuze wel of niet in de blokjesfiguur laten verschijnen.

Deze uitvoer kan men printen, in MSWord plakken, opslaan als JPG of naar HTM uitvoeren waarbij de blokjes klikbaar zijn en leiden naar de persoonspagina's alwaar meer details over de betreffende persoon.

Werkelijke nut is eigenlijk dat men, met die blokjes in beeld, familieleden toevoegt: de blokjesfiguur breidt zich dus uit terwijl u personen toevoegt.

Wanneer u dubbele personen zoekt, worden de gevonden dubbele naast elkaar grafisch (in blokjes) weergegeven, met hun ouders, relaties en kinderen. Met één oogopslag is zodoende duidelijk of het dezelfde persoon betreft of niet.

Probeer de demo gewoon even: met de demo versie kan men ieder gedcom bestand openen, ongeacht de grootte, om bovenstaande mee uit te proberen. Printen van zo'n blokjesfiguur is in de alleen demo niet mogelijk indien het meer dan 250 personen zijn. Dus wie met een programma werkt waarmee makkelijk stukjes van minder dan 250 personen kunnen worden geëxporteerd (dit kan in GensDataPro heel eenvoudig) die is helemaal gratis klaar met de demoversie.

Meer info op www.btwilschut.nl of www.gensdatapro.nl
Google eens op "gensdatapro": u vindt tal van voorbeelden van gebruikers.

Natuurlijk heeft dit bericht een hoog gehalte reclame. Echter, de gestelde vraag lijkt mij dit te verantwoorden.

Groeten, Bas Wilschut, ontwikkelaar GensDataPro.

B.T, Wilschut
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!