stamboomforum

Forum logoServicedesk » Schijnbaar niet-actief stamboomforum-gebruiker: Toch belangrijk [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Niet-actief stamboomforum-gebruiker.


Ik ben er zo één. En zo zijn er meer. Waarschijnlijk vele. Het zit zo: Weinig tijd, maar in de toekomst (hopelijk) veel. Daarom nu al vast daarop voorbereiden. Misschien vanwege de (schijnbare) ongeïnteresseerdheid kreeg ik een emailtje van de stamboomforum-beheerder. "U hebt uw profiel nog niet ingevuld". Ook geen tijd voor gegund, hoewel ik mijn genealogische belangstelling, de gezochte namen, wel kenbaar had gemaakt. Daarom snel mijn profiel ingevuld. Maar ik moet voorzichtig zijn (zie mijn profiel); vooral vanwege de huidige privacy-problematiek. Zo zit dat dus.

Corq

Beste Corq,

U hebt zo'n standaard mailtje ontvangen, wat automatisch verstuurd wordt naar mensen
die zich inschrijven en geen profiel invullen.
Daar hoefde u niet op te reageren, maar u kiest er voor om het wel te doen.

U hoopt dat het tonen van uw belangstelling mensen opwekt om interessante reacties
te sturen, die u dan kunt opsparen om eventueel later te gebruiken.
U rekent er op dat dit voor u en voor ons een effectieve manier is om samen een forum te zijn.
U profileert uzelf als de spreekbuis voor andere schijnbaar niet actieve stamboomgebruikers.

Mis, mijnheer of mevrouw Corq !
Dit is een levend en actief forum wat bruist van energie en geen spaarpot voor eventueel later.
Wij zijn geen werkbijen die uw spaarkorfje alvast komen vullen, in de hoop dat later ....

U stelt dat u uniek bent. Nou dat zijn we hier allemaal.
De een is hier nog unieker dan de ander, maar dat hoeven we niet van de daken te roepen.

Mvrgr,

henk elsinga

Beste Corq

Als u zo weinig bekend maakt over uw eigen stamboom, aankondigt dat u eigenlijk nog geen tijd heeft, geen specifieke vragen heeft èn ook nog eens een in Nederland unieke naam heeft, waarom en waarover zou dan iemand reageren?

Ik zou zeggen, blijf gewoon ingeschreven en kom over een paar jaar nog eens terug als u meer tijd heeft en zelf al wat uitgezocht heeft.

vriendelijke groet

sprangers

Uw geheimzinnigheid omtrent Uw achternaam verbaast me. Ik zou zeggen: ben er trots op. Als U tzt meer over Uw voorouders wil weten, dan zult u toch met namen moeten komen, dan volstaat een simpele Q echt niet. Trouwens: het aantal dragers van een achternaam met Q in Amsterdam aan het einde van de 17e eeuw dat kennelijk Hugenoot is, is zeer gering. Dus iemand die Uw achternaam zou willen achterhalen, hoeft daar waarschijnlijk niet eens al te veel moeite voor te doen. Aangezien bekend is dat die voorouder uit Normandie kwam, hebt U die informatie vermoedelijk uit de poorterboeken of uit een akte van ondertrouw. Voor het overige sluit ik me aan bij de opmerking van Sprangers. Blijf gewoon een slapend lid en ga tot actie over als U meer vrije tijd hebt.

Zelf heb ik ook een uiterst zeldzame achternaam. In Nederland nog maximaal drie draagsters uit mijn familie en nog een stuk of drie-vier uit een totaal andere familie. Toch geen reden voor geheimzinnigheid?

 

Overigens kan ik mij voorstellen dat U meer zou willen weten over Uw voorouders in Normandie. Een kleine moeite om daar eens een vraag over te stellen. Als geboorteplaats, volledige naam en leeftijd (uit ondertrouwakte) bekend zijn, dan is er mogelijk best nog wat te vinden.

niepoort

Jan Clavaux


Die naam had ik ook in beeld, uit rouen. Leeftijd ook vermeld, dus zijn doop zou te vinden moeten zijn.

niepoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!