stamboomforum

Forum logoServicedesk » Extra functionaliteit van abonnement

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Op 18 oct. nam ik een proefabonnement op Open Archieven, met name wegens de extra functionaliteit “automatisch kinderen zoeken” . Om het systeem te testen heb ik, gewoon als bezoeker, de namen van een willekeurig echtpaar ingetoetst (dus de man als 1e achternaam en de vrouw als 2e) .Hierop kreeg ik bij het betreffende echtpaar 32 treffers, waaruit, weliswaar met enige moeite,  ook de kinderen te destilleren zijn. Vervolgens heb ik, met mijn proefabo en dus met wachtwoord, de exercitie herhaald bij hetzelfde echtpaar. Het resultaat: precies dezelfde 32 treffers, in dezelfde volgorde en voor de rest ook identiek. Mijn vraag is derhalve: waarom een betaald abonnement als er geen extra functionaliteit is, althans niet lijkt te zijn?? Of ben ik ergens verkeerd bezig? Graag uw reactie/uitleg. Ook begrijp ik niet wat met de extra functionaliteiten “zoekopdracht monitor”en “relatie onderzoeker” bedoeld wordt. Ook hierover graag even uw licht laten schijnen. Dank alvast.    –Jan Kollenhof-   

jan kollenhof

Beste Yolanda,

Dank voor de snelle reactie op mijn vraag van eergisteren  vwb een proefabonnement op Open Archieven.  Je verwijzing naar de beschikbare opties in tabel- vorm is duidelijk maar geeft nog geen uitsluitsel op de kernvraag , namelijk deze: waarom zou je een abonnement nemen op Open Archieven   ad 30 euro als je als bezoeker bij een zoekactie volledige identieke treffers krijgt?

Bij mijn oorspronkelijke vraag van eergisteren,heb ik dit met een praktijkvoorbeeld willen verduidelijken. Graag nogmaals jouw reactie.

jan kollenhof

Als je alleen wilt zoeken dan heeft een abonnement niet zoveel meerwaarde. Maar wel de extra functies als je b.v. een zoekmonitor wilt aanmaken, wat ik erg handig vind als er mails binnenkomen als er nieuwe aktes zijn toegevoegd. Ook het downloaden als bestanden, de relatie onderzoeker en de kinderen zoeken vind ik een toegevoegde waarde om voor nog geen 30 euro per jaar deze mogelijkheden te hebben.

Yolanda Lippens

Yolanda, je reageert met informatie over het Stamboom Forum, terwijl er een vraag wordt gesteld over Open Archieven. Dat verheldert de zaak niet.

Johan Deinum


Het eerste plaatje was inderdaad niet correct, maar mijn tekstuitleg ging wel over OA.

Hierbij het abonnement overzicht van OA.

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!