stamboomforum

Forum logoServicedesk » Verdwenen profiel [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Mijn profiel "Peter S" is opgeheven - maar niet door mij. Ik zou graag willen weten wat hiervan de oorzaak is en of dit wordt hersteld (ik begrijp niet waarom dit niet zou kunnen worden hersteld). Ik heb onlangs in dit subforum een bericht van Jan Achterberg gezien die hetzelfde probleem (alweer) had, en een redelijke verklaring heb ik daar niet gevonden. NB het is geen kwestie van een fout wachtwoord; mijn profiel is eenvoudig ineens onaangekondigd helemaal verdwenen (ik heb hierover geen bericht ontvangen). Dit is ook te zien door naar een item te gaan waar ik aan heb bijgedragen; op mijn profiel klikken leidt tot een foutmelding.

Ik hoop dat dit duidelijk structurele probleem zal worden opgelost. Ikzelf heb weinig zin om mee te doen aan een forum waarin iemand zo maar wordt weggepoetst, zelfs indien per ongeluk. Bovendien kan ik niet langer oude berichten bijwerken, en wordt niet langer op de hoogte gesteld van nieuwe reacties op discussies waar ik aan heb bijgedragen.

Peter S2

Ook meegemaakt en nieuwe aangemaakt. Oude moet nog ergens zijn.

Sieka van Gelder-Snip.

Bijdragen met het oude profiel zijn zo nog wel op te halen.

link

link

Pauwel

@Pauwel, dank voor de tip. Dat is inderdaad Google die de site indexeert. Maar zodra die account echt worden omgezet als 'uitgeschreven lid' zal ook Google dit niet meer kunnen weergeven.

Het feit dat Peter S in dit voorbeeld nog zichtbaar is, maar zijn account gesloten lijkt is vreemd. Ik zal dat direct aankaarten.

Ter info: we zijn op de achtergrond op dit moment uberhaupt bezig om technische problemen beter op te pakken (waaronder door mij, aankondiging volgt nog) en sneller op te lossen. Dus e.e.a. gaat zeker verbeteren.

Yolanda Lippens

Ter verduidelijking voor andere lezers: een gesloten SF account zal voortaan naamloos worden, de oorspronkelijke auteursnaam verandert dan in "Uitgeschreven lid", is gebleken in een andere discussie hier. Uiteindelijk zullen dus alle oude discussies zijn tussen leden met deze zelfde naam "uitgeschreven lid", het werk van elk lid zal uiteindelijk anoniem worden.
Dus in bovenstaand geval: niet alleen heb ik dan geen toegang meer tot mijn oude bijdragen, maar ik kan ze niet eens meer terugvinden. Ik vind dit een buitengewoon ernstige beperking van het forum.
Ik ben niet overtuigd dat dit de enige oplossing is voor een aanpassing t.g.v. wetgeving.

Peter S2

@Peter, in jouw geval is dat vervelend. Ook voor anderen die niet meer bij hun account kunnen. Ik ben wel blij dat dit dan nu boven komt drijven.

Ik ga overleggen wat we daar aan kunnen doen. Wordt vervolgd.

Voor de rest: het is (helaas) de wet. Doe zelf je onderzoek bij AVG en 'recht op vergetelheid'.

Yolanda Lippens

Op andere fora waar ik moderator ben is het inmiddels ook geimplementeerd. Hoera voor Brussel.

Yolanda Lippens

Heel mooi, maar het Stamboomforum heeft er blijkbaar nog enige moeite mee Onschuldig

Uitgeschreven lid

@Jan: Lees even terug:   we zijn op de achtergrond op dit moment uberhaupt bezig....

We kunnen niet toveren.

Yolanda Lippens

Zeer spoedig plaats ik een opsomming van aanpassingen en verbeteringen die Bob heeft gemaakt, waaronder ook dit issue.

Yolanda Lippens


Willen degenen die te maken hebben met Verdwenen Profielen zich even bij mij melden via een PB?

Dan kan ik dit topic sluiten en op de achtergrond per persoon het probleem oppakken.

Yolanda Lippens

Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.