stamboomforum

Forum logoServicedesk » hoe komt mijn info op de site van myheritage? [opgelost]


Profiel afbeelding

beste mensen

hoe is het mogelijk dat de informatie die ik op genealogie online zet [mijn eigen site ] in dit geval een levensbeschrijving van een familielid ,ik tegen kom op myheritage ,ik heb daar nog een stamboom maar ben geen betalend lid meer en heb deze info daar dan ook niet geplaatst .

mvgr wim vermeulen

wim vermeulen

Als je een online stamboom bij ze hebt, zou ik die dan maar verwijderen? 

Inge

Dat hebben ze ,Daar bedoel ik mee genanet myhartitage en spelen ze aan elkaar door jouw geplaatse gegevens maar wijzegingen kennen ze niet aanvullen ,dat kost immers tijd`en als je maar lid wil worden  daar gaat het om  geld vangen als is dan een gratis site zogenaamd 

jp.muijs

Dag Wim, even een vraag: gebruik jij Aldfaer? Druk dan eens op de menuknoppen Extra > Instellingen > Online diensten, van dit gratis stamboomprogramma, staat daar misschien een vinkje bij Gebruik online diensten > MyHeritage? In dat geval...

Verder wil ik je niet angstig maken, maar ik heb gemerkt dat wat er op MyHermitage te vinden is (meestal of misschien wel altijd en automatisch) ook terug te vinden is op de zg. wereldstamboom site Geni.com https://www.geni.com/family-tree/start. 

En Geni is een initiatief van MyHeritage, zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Geni.com

Joop van Dommelen

'k Vergeet nog dit, https://blog.myheritage.nl/2014/11/myheritage-verstevigt-nederlandse-positie-middels-samenwerking-met-aldfaer-en-coret/

Joop van Dommelen

Beste mensen.

Ook dit is weer een duidelijk voorbeeld van de georganiseerde misdaad in genealogie-land.
Langzamerhand is het vrijwel onvermijdbaar dat je gegevens worden gestolen; je betaalt zelfs voor hun stelen.
Zelf werk ik met Legacy. Sinds enige tijd werkt deze ook met MyHeritage (Na hun liason met FamilySearch).
Toen ik  hierover klaagde en er tegen waarschuwde, werd ik hoofdzakelijk ofwel uitgelachen, ofwel via allerlei ondoorzichtige en niet controleerbare bla.bla-bla voor onkundig gehouden.
Feit was, is en zal zijn dat het onvermijdelijk is om tegen de internationaal georganiseerde Genealogie moloch te vechten.
Het is Big -Business,en Genealogie hobbyisten zijn te goedgelovig. Krampachtig wishful thinking.
Iedere vorm van ontsnappen hieraan hebben zij al lang bestudeerd en dicht getimmerd voordat jij of ik het bedenken.
Helaas is dit kanker gezwel al zo lang door gewoekerd, onder onze neuzen, dat het niet meer te ontwijken is.

Hans van Weezel

 

 

 

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

bedankt voor de info

gr wim

wim vermeulen

beste joop

ja ik gebruik  aldfear ,ik heb gekeken ,privacyfilter is niet actief ,online diensten niet aangevinkt, myheritage staat er wel bij maar niet aangevinkt .

dus wat ik op genealogie online zet mag zomaar overgenomen worden door myheritage ,is dat niet strafbaar om info door te spelen naar aan andere gene site ?

wim vermeulen

beste inge

als ik mijn stamboom weghaal bij myheritage en ik info zet op de site genealogie online met bijvoorbeeld fotos gaan ze dat bij myheritage alsnog gebruiken ,ook krijg ik nog berichten van myheritage [smart maches] met de mededeling we hebben nieuwe fotos voor u gevonden ,waar ik natuurlijk niets meer mee kan ,ik kan het alleen maar zien, maar dat zijn mijn eigen fotos die ik indertijd er zelf heb op gezet ,[doen ze net of ze nieuwe fotos voor mij hebben gevonden.

gr wim

wim vermeulen

Meneer Vermeulen,

De samenwerking tussen Genealogie Online, Aldfaer en andere partijen met MyHeritage hebben betreft de Smart- en Record Match functionaliteit van MyHeritage. Simpel gezegd wordt voor elke persoon gevraagd aan MyHeritage: komt deze persoon (naam/geb.datum/plaats/ovl.datum/plaats) voor in een andere stamboom op MyHeritage (=smart match) of komt de persoon voor in één van de bronnen die MyHeritage heeft (=record match)? Zo ja, dan kunnen er links naar MyHeritage getoond worden alwaar de match bekeken kan worden. Voor de onderzoeker kan dit nieuwe aanknopingspunten en zelfs bronnen opleveren. Het is een manier voor MyHeritage om meer geïnteresseerden naar hun website te kijken, maar zeker niet een manier om extra data te vergaren. In de aanroep naar MyHeritage voor de matches geven Genealogie Online, Aldfaer en andere partijen geen informatie over de "auteur" van de gegevens (zoals e-mail adres of naam). Het is voor MyHeritage dus niet bekend of u wel of niet een stamboom op MyHeritage heeft en kan data op deze manier ook niet opnemen op MyHeritage in uw stamboom of die van iemand anders (want waar te plaatsen?).

mvg,
Bob Coret

Bob Coret

Geachte heer Coret
Naar aanleiding van uw bovenstaande reactie hartelijk dank voor het leveren van bewijs voor mijn stelling :
"Toen ik  hierover klaagde en er tegen waarschuwde, werd ik hoofdzakelijk ofwel uitgelachen, ofwel via allerlei ondoorzichtige en niet controleerbare bla.bla-bla voor onkundig gehouden.
Feit was, is en zal zijn dat het onvermijdelijk is om tegen de internationaal georganiseerde Genealogie moloch te vechten.
Het is Big -Business,en Genealogie hobbyisten zijn te goedgelovig. "
Tot slot: Bent u zakenman met Genealogie als verdienmodel, of bent u een onbaatzuchtig weldoener?

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Beste Hans van Weezel, ik lees uit het verhaal van Bob Coret dat het gaat om alleen 'matches' en niet om volledige stambomen. Die data staat nu eenmaal in databases, zo ook bij de lokale archieven. Alleen personen kunnen die koppelen in een stamboom. Wat MH doet is een melding geven van een Match met een persoon uit een stamboom en de data uit hun database.

Als u denkt dat er een volledige stamboom is overgenomen maar u heeft geen account meer, dan ben ik best bereid om voor u na te kijken wie daar achter zit. Want iedere stamboom moet een stamboomhouder hebben (zoals Coret ook zegt: waarin te plaatsen?).

U kunt mij via een persoonlijk bericht benaderen met de namen/gegevens, dan kijk ik het voor u na.

Yolanda Lippens

Geachte Mevrouw Yolanda Lippens.

Naar aanleiding van uw opmerking omtrent de heer Bob Coret vind ik het relevant om vast te stellen dat u beroeps-publicist bent, o.a in dienst van Dhr. Bob Coret.
Dit volgens uw eigen profiel op vele sites op het internet.   https://www.stamboomforum.nl/profiel/42389
Yolanda Lippens: "Sindskort ben ik de moderator van dit prachtige stamboomforum wat ik een hele eer vind."
Dit maakt u tot een belanghebbende in de discussie die objectiviteit ernstig schaadt.
Ik heb dus ook geen enkele interesse in de door u zo onbaatzuchtig aangeboden hulp.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Heer van Weezel, ik vind het vreselijk erg voor u dat u zo in het leven staat.

Ik ben gewoon vrijwilliger, ben bij niemand in dienst, heb geen financiele belangen. Ik bied mijn hulp aan aan wie ik wil, zonder een dubbele agenda. Erg jammer dat u dat niet ziet.

Ik wens u veel sterkte.

Yolanda Lippens


Schande 'heer' van Weezel,ik zou zeggen, verdiep u eens werkelijk in de 'oplichters' sites waar je moet betalen u blaast maar wat en dan reageer u dat af op een keurige vrijwilliger,die sowieso meer kennis in haar pink heeft dan u in uw hele lijf,door haar zo neer te zetten Schandalig

Hans de VrijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!