stamboomforum

Forum logoServicedesk » Wachtwoord, laatste teken ontbreekt bij inloggen? [opgelost]


Profiel afbeelding

Sinds kort lid van Genealogie Online.

Iedere keer als ik inlog, dan ontbreekt het laatste teken van mijn wachtwoord. Heel irritant!

Mijn wachtwoord bestaat uit 16 tekens.

Kees Magielse

Verander het wachtwoord en kort hem in. Misschien de oplossing?

Gr.

Everardus Rollema

Is dit het beste antwoord, dat u kunt geven? Dit kan ikzelf ook verzinnen!

Waarom is dit wachtwoord bij aanmelding dan geaccepteerd??

Kees Magielse

Ik weet nog een beter antwoord.
Zoek een ander forum, waar je hulpvaardige mensen kunt afzeiken met agressieve antwoorden.

henk elsinga

De vraag kan ook zomaar een 1 april grap zijn.

Yolanda Lippens

Dag Kees,

Ik kan er ook niets aan doen als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt.

En mocht het  een 1 april mop zijn, dan verwacht ik niet zo'n reactie op 2 april.

Als ik jou was het wachtwoord veranderen met circa 50 tekens, dan weet je zeker dat je veilig zit.

Succes met het irritante laatste teken.

Vriendelijke groet,

Everardus

Everardus Rollema

Beste Everardus,

Er is nogal wat ophef over mijn "wachtwoord"-vraag. Ik heb mij aangemeld bij genealogie-online met mijn Email-adres en een door mij gekozen wachtwoord. Ik heb geen opmerkingen gekregen of gezien bij mijn aanmelding m.b.t. het wachtwoord. Ik kwam er bij toeval achter, dat het laatste teken van mijn wachtwoord ontbrak. Ik heb daar in dit forum een vraag over gesteld en kreeg van jou antwoord. Ik heb nooit de bedoeling gehad om iemand te kleineren of af te zeiken, zoals de heer Elsinga mij heel subtiel laat weten. Hij geeft mij aan om een ander forum te kiezen. Ik denk dat ik dat maar doe, want met dergelijke personen wil ik niet samenwerken. Ik ga mijn abonnement opzeggen. Ik verwijt jou helemaal niks, maar ik blijf het toch vreemd vinden, dat het laatste teken van mijn wachtwoord niet meegenomen wordt, terwijl er geen voorwaarden zijn hoe lang een wachtwoord mag zijn.

Met vriendelijke groet, Kees Magielse

Kees Magielse

Beste heer Magielse,

Mijn excuus dat ik uw vraag als 1 april grap bestempelde, maar dat komt vooral omdat u het omschreef als 'ontbreekt het laatste teken'. En dat zette mij op het verkeerde been.

Ik zie dat het inderdaad klopt dat je maar max. 15 tekens kunt invoeren als wachtwoord. Het 16e teken wordt niet meer mogelijk om in te voeren. Dit is in principe ruim voldoende om een veilig wachtwoord te creeeren, tenzij het abcdefg enz is.

We kunnen het aantal tekens verruimen, maar aangezien u in al die jaren klaarblijkelijk de 1e bent die hier iets over opmerkt, en ook wij in de praktijk ook geen mensen kennen die wachtwoorden langer hebben dan 15 tekens, zal ik overleggen met Bob, ik spreek hem binnenkort.

Echter vermoed ik dat u op andere sites/accounts hetzelfde probleem kunt ervaren, aangezien 15+ wel lang is. Maar ik geef toe, er zou geen restrictie op mogen zijn.

Om u een tip te geven: een wachtwoord kunt u extra veilig maken door deze af te sluiten met een ! en/of beginnen met een *, en letters als b.v. a i e o b g veranderen in @ 1 3 0 8 9.

Ik ga dit in ieder geval overleggen, u hoort nog.

P.s. m.b.t. het inloggen op Genealogie Online kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken door te klikken op 'wachtwoord vergeten' (en die dan korter dan 15 tekens maken :-)

Yolanda Lippens

Beste mevrouw Lippens,

Bedankt voor uw reactie. Mijn vertrouwen in Genealogie-Online is weer een beetje opgevijzeld. Het door mij gebruikte wachtwoord gebruik ik al meer dan een half jaar voor verschillende sites. Nooit problemen tegen gekomen.

Ik wacht uw antwoord in deze discussie af.

Met vriendelijke groet, Kees Magielse

Kees Magielse

Dag Kees,

Daarom had ik al voorgesteld om het wachtwoord wat korter te maken.

Zoals Yolanda al schreef, bij andere sites kan, hoef niet, hetzelfde euvel optreden

Een wachtwoord van maximaal 15 tekens moet ruim voldoende zijn om veilig te kunnen inloggen.

Verder zand erover.

Vr.groet,

Everardus

Everardus Rollema

Beste Kees,

Ik heb Bob gevraagd om het nu al aan te passen, en hij heeft zojuist de max. lengte van de wachtwoorden verwijderd. Dus u moet uw wachtwoord van 15+ weer kunnen gebruiken.

Zo, laten we elkaar allemaal weer de handen schudden, en schroom niet om vragen te blijven stellen.

Yolanda Lippens

Beste Jolanda,

Dankjewel voor je bemoeienis!

Groeten, 

Kees

Kees Magielse

Beste Everardus,

No hard feelings!!

Groeten,

Kees Magielse

Kees Magielse


Bij mij werkt het ook. Ik gebruik een wachtwoord van 20 karakters, omdat ik dit zo heb ingesteld in mijn wachtwoordmanager. Bij andere sites ervaar ik bijna nooit problemen en ook op Stamboomforum.nl zelf niet. Als workaround klikte ik op het "oogje" naast het wachtwoordveld. De tekst wordt dan leesbaar, maar er zit geen limiet op. Ik dacht dat ik het ergens gemeld had, maar waarschijnlijk was dat in de planningsfase blijven steken ;)

Ook al is een lengte van 15 ruim voldoende voor een sterk wachtwoord, zoals Everardus zegt, er is in principe geen technische reden om de lengte in te perken, mits de lengte zinnig is. Tenzij het wachtwoord niet gehasht wordt opgeslagen in een databaseveld met een korte lengte. Maar dat is not done.

Frank StegginkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!