stamboomforum

Forum logoServicedesk » Gedcom vanuit Haza 21; bronvermeldingen komen niet goed door


Profiel afbeelding

Hallo Bob/Yolanda

 

In februari hebben wij  via dit forum het nodige uitgewisseld met betrekking tot het feit dat in de door Haza21 geproduceerde GEdcombestanden  de bronvermeldingen niet goed doorkomen in Genealogie Online.

Je heb toen uitgezocht dat het vermoedelijk te maken had met een foutieve  definitie van de bronverwijzingen (source citation) waardoor Genealogie Online de bronverwijzing niet als geldige Gedcomwaarde herkent. ( zie de forumuitwisseling die op 21 februari voorlopig'gesloten' is)

De bronverwijzing zou beschreven moeten worden als 2 SOUR @S51  terwijl Haza dat schrijft als 2 @S51@ SOUR

Inmiddels heb ik  via de softwareontwikkelaar van Haza melding gemaakt van je constatering dat er dus vermoedelijk een fout in de Gedcom coderingen van Haza 21 zit als het gaat om bronvermeldingen.

Hij, Jan Diebrink (Jan Diebrink ) heeft de afgelopen weken gewerkt aan een oplossing daarvan. Ik heb de update van zijn software afgelopen week ontvangen en was natuurlijk benieuwd naar het resultaat (komen bronvermeldingen vanuit Haza, via een gedcomexport naar GenealogieOnline, nu goed door?)

Gistermiddag 19 april rond 12:30 heb ik dat Gedcombestand als 'nieuw gedcombestand' in mijn beheeromgeving van GenealogieOnline digitaal aangeboden. Zoals gebruikelijk geeft GenealogieOnline dan de mededeling dat het nieuwe bestand aan jullie kant ontvangen is en binnen enkele minuten of uren verwerkt en beschikbaar zal zijn.

Tot op heden ( 20 april 10 uur dus bijna 24 uur later) heeft die verwerking nog niet plaatsgevonden. Ik zie dat de gegevens nog gebaseerd zijn op mijn eerdere Gedcom die op 18 maart verwerkt is

Zouden jullie eens kunnen kijken waar de verwerking op vast is gelopen (of zit er op dit moment sowieso enige vertraging in de verwerking)?

Mocht het een 'technische kwestie' zijn dan is het misschien makkelijker als jullie daarover even afstemmen met Jan Diebrink om te voorkomen dat ik (als relatieve technische 'nit-wit' :-) ) tussen jullie als experts  kom te zitten 

Het door mij aangeboden Gedcombestand heeft de volgende naam : totaaldatabase 16april 2019v3-1232

Ik hoor graag van je/jullie waar het probleem lijkt te zitten 

Fijne Paasdagen

 

Marcel de Ruiter, Spijkenisse

Marcel de Ruiter

Beste Marcel, bedankt voor je melding, we gaan ermee aan de slag. Het is een technisch onderdeel voor Bob, maar ik hou wel zicht op de topics.

Yolanda Lippens

Hoi Yolanda

Heb je al zicht of Bob met dit onderwerp al aan de slag is?.Vanuit Haza data kreeg ik de vraag of er aan zijn kant nog iets moest gebeuren waaruit ik afleid dat er tussen Bob en Jan Diebrink nog geen contact is geweest. Blijkbaar is er bij het inlezen van mijn laatste GEDCOM iets mis gegaan en vraag is nu waar dat aan ligt.

Mocht ik (zelf) nog iets moeten/kunnen doen dan hoor ik het wel

 

Fijn weekend

 

Marcel de Ruiter

Marcel de Ruiter

Hoi Marcel, nee ik weet dat niet. Ik zal je bericht doorsturen naar Bob.

Yolanda Lippens

Ha Yolanda en Bob

Ik zie in mijn publicatie dat er inmiddels wat gewijzigd is en er op een aantal punten nu inderdaad bronnen zichtbaar zijn. Mij is niet duidelijk of jullie achter de schermen nog bezig zijn met het bestand maar ik schrok toen ik zag dat heel wat gegevens op persoonsniveau nu volledig 'in de war zijn geraakt. Zo zie ik  o.a. dat

Mijn vrouw inmiddels overleden zou zijn ( terwijl ze springlevend naast me zit)! dat geld ook voor 1 van mijn 3 zoons

soms zijn data van de ene persoon 'omgeruild' met data van een andere persoon

Bij alle woonplaatsen/ adressen zie ik een foutcode zoals HASH(0x55820860ae08)

Ook zie ik bij Publicaties beheren dat er ruim 2600!! 'inconsistenties' in het bestand zouden zitten van uiteenlopende aard.

Deze publicatie moet dus zo snel mogelijk verwijderd worden. Ik zal in de loop van deze avond een het Gedcombestand 'verversen' in de hoop dat e.e.a dan opgelost is. IN eerste instantie even zonder bronverwijzingen. Als alle andere gegevens daarna weer 'goed' staan is mijn grootste zorg weggenomen. Daarna maar weer even kijken wat er gebeurt als ik een gedcom aanlever incl bronnen. Is het een idee om ons gesprek hierover prive via de mail te gaan doen in plaats van via het Forum??

Marcel de Ruiter

zojuist het 'verminkte' gedcom bestand weer vervangen door een nieuwe versie. Het aantal inconsistenties is weer terug naar 3,  Bronnen zijn niet meer zichtbaar en adressen als onderdeel van woonplaats kennen nog steeds foutmeldingen zoals HASH(0x55fd3b75a510 en mijn vrouw en zoon zijn weer 'in leven':-) !

 

wordt vervolgd

Marcel de Ruiter


Beste Marcel,

We hebben je topic bekeken. Kan je een aantal voorbeelden geven van pagina's waar die HASH fouten op staan?

Bob neemt in ieder geval contact met jou op via mail.

Yolanda LippensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu