stamboomforum

Forum logoServicedesk » Onjuiste naamsvermelding [opgelost]


Profiel afbeelding

In mijn stamboom komt een aantal keren de familienaam "de Ben" voor. Exact zó staan deze ook in mijn GedCom bestand. In de index op familienamen staan deze merkwaardigerwijs onder de letter D ( https://bit.ly/3amjurw ) en als je naar de persoon gaat, bijvoorbeeld "Antonius de Ben", blijkt daar "Antonius ben de" te staan ( https://bit.ly/2vU9lUa ). Evenzo voor alle overige personen met deze familienaam.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de familienaam "de Groot" ( https://bit.ly/3bq9r4Y ), die wel keurig onder de letter G staat en waar alle vermelding wél correct zijn. In mijn GedCom kan ik geen verschillen ontdekken waardoor dit wordt veroorzaakt.

Wat gaat er hier fout?

Jan Verkade

Misschien omdat Ben een werkwoordsvorm is in tegenstelling tot Groot? Ik zal even de rapporteerknop indrukken voor je zodat de moderator je vraag iets sneller ziet. 

Annemarie57

Ja, gezien.

Yolanda Lippens

 

'Ben' wordt door Genealogie Online gezien als een voorvoegsel omdat 'ben' voorkomt op in de Voorvoegselstabel van het GBA (zie https://publicaties.rvig.nl/Landelijke_tabellen/Landelijke_tabellen_32_t_m_60_excl_tabel_35/Landelijke_Tabellen_32_t_m_60_in_pdf_formaat tabel 36).

Heb 't nu zo gemaakt dat de ben in "de Ben" niet als tussenvoegsel wordt aangemerkt.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret


Hartelijk dank!

Jan VerkadePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu