stamboomforum

Forum logoServicedesk » Genealogie Online: Foto's redden uit gepubliceerde stamboom [opgelost]


Profiel afbeelding

Beste mensen,

Vanaf mei heb ik de stamboom 'Melser' overgenomen van mijn vader, die overleed in maart jl. Ik heb de stamboom gecorrigeerd en aangevuld. De foto's die hij had ge-upload naar de stamboom zijn hier nog online aanwezig, maar niet meer gekoppeld aan personen. De windows-computer waar hij zeer lang geleden op werkte, kunnen we niet meer openen omdat we zijn password daarvan niet weten en zijn telefoon niet meer actief is (sms-verificatie onmogelijk). De foto's gaan zo dus verloren.

Is er een mogelijkheid om deze nog te redden, zodat ik ze opnieuw correct kan koppelen aan de personen in onze stamboom? Jullie zijn onze laatste mogelijkheid, deze foto's gaan anders geheel verloren. Ik hoop van harte dat we hiervoor een oplossing kunnen vinden.

https://www.genealogieonline.nl/stamboom_melser/

vriendelijke groeten, Chantal.

 

(NB: De onderwerptitel is door een moderator aangepast zodat in één oogopslag duidelijk is op welk platform het probleem zich afspeelt.)

Chantal Melser

Methode 1.

Koop een docking station. Hier een willekeurig voorbeeld: LINK

Schroef je vader's PC open en haal de harde schijf er uit.
Plaats die in het docking station, steek de USB kabel in je eigen PC/laptop
en je kunt de hele harde schijf benaderen vanaf je eigen apparaat zonder password

Wesley Fokkens

Dank voor het meedenken. Ik begrijp dat dat een methode zou kunnen zijn. Ik zie die voor onze situatie niet zitten (afstand, kom er te weinig, te weinig kennis van randapparatuur).

Ik hoop dat ik hier geholpen kan worden doordat iemand mij de set van foto's sturen kan, dan vang ik ze op en zorg ik dat ze weer goed geplaatst worden.

Chantal Melser

Bedoelt u de foto's die hier: https://home.hccnet.nl/p.melser/pictures/ staan? Die kunnen gewoon gekopieerd worden.

Anneke

Dat is mooi, dat zijn er al een paar. De stamboomsite meldt echter 74 afbeeldingen, dat zijn er heel wat meer nog dan dat er hier te redden zijn. Die moeten dus ook online al ergens staan. Enig idee hoe ik kan achterhalen op welke plek deze staan, zodat ik ze vanaf daar kan kopiëren, net zoals deze? Is de verwijzing naar de site ergens te vinden via de stamboom op genealogieonline?

De foto's zijn er nu nog wel ergens, maar staan nu niet (meer) gekoppeld aan personen, vandaar dat ik nog niet weet hoe ik ze kan benaderen.

Chantal Melser

Beste Chantal,

het spijt me te moeten horen dat jouw vader jullie recent is ontvallen. Inderdaad erg vervelend dat het je niet lukt om je toegang tot zijn publicatie te verschaffen. Zou je mij even via mijn Stamboom Forum-profiel een bericht kunnen sturen met daarin het mailadres en het telefoonnummer van jouw vader (die naar alle waarschijnlijkheid aan deze publicatie gekoppeld waren), dan kunnen wij even het een en ander verifiëren en je uiteindelijk toegang tot deze publicatie geven.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid

Chantal,

mijn excuses, ik zie nu dat ik het verkeerd heb begrepen. Je hebt dus wel toegang tot zijn publicatie, maar de foto's en personen zijn onderling niet meer gekoppeld en dus niet meer bereikbaar. Ik leg dit even voor aan onze technicus hoe wij dit kunnen oplossen.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid

Bijgewerkt: ik zie dat er alles aan gedaan wordt om het technisch bij te houden, maar soms is er overmacht. Ik begrijp het. Ik wacht met smart én geduld. Beterschap voor wie het aangaat. Vriendelijke groeten, Chantal.

------------

Beste mensen,

Ik wacht nog steeds met smart op een antwoord of we hier een reeks foto's kunnen redden. Het gaat om foto's die vanwege een bijgewerkte stamboom (door mijn overname van het beheer, mijn vader deed dit eerst maar is overleden) nu niet meer gekoppeld staan aan een persoon, en waar ik zelf nu niet bij kan.

vriendelijke groeten, Chantal.

Chantal Melser

Citaat: omdat we zijn password niet weten. Misschien gebruikte hij simpele paswoorden; ik zou er toch een paar proberen die logisch lijken; verder is dan

De enige echte en complete oplossing is toch echt de methode of soortgelijke methode die Wesley schetst.

Misschien maakte je vader toch nog backups naar een ander apparaat ?; Zo nee, dan

De hardeschijf uit de computer en deze in methode 1 van Wesley of een USB case waar de schijf in past te kopen en deze aan een andere computer hangen.

De fotoos zullen daar immers compleet aanwezig zijn schat ik zo in.

Terughalen via Genealogie Online is een minder zekere optie.

Misschien is daar maar een deel gepubliceerd en dus ook geupload.

Zoek een handige kennis in uw eigen omgeving.

Of ik woon in Almere en zou dat zo kunnen bekijken als u in de buurt woont.

Groet Herman

P.S. Voor alle anderen die dit lezen:

Backup in Godsnaam toch eens op de juiste manier; I hoor veel van deze gevalletjes dataverlies; Het is te simpel voor woorden; maak backups op meerdere USB-sticks en rouleer deze op volgorde van gebruik.

Herman Schilder

Beste Herman, ik hoop dat uw goede raad anderen ooit eens kan helpen. We hebben alles wat redelijk was voor ons geprobeerd. Onze laatste hoop is een oplossing via genealogie-online, en als dat niet lukt, dan vergaat de wereld ook niet en ga ik verder zonder deze foto's.

Chantal Melser


Beste mensen, er was een simpeler oplossing. Ik vond op de beheerpagina van de stamboom ook de knop 'download afbeeldingen'. Gezien het aantal afbeeldingen wat ik daarmee weer op mijn computer kreeg, vermoed ik dat dit alles is, of dat er maar heel weinig mist. Voor mij is dit probleem nu verholpen, ik ga zorgen dat de foto's op de goede plek komen te staan.

Dank voor het meedenken vanuit diverse hoeken, groeten, Chantal.

Chantal MelserPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu