stamboomforum

Forum logoServicedesk » Stamboom Forum: Gebruikersnaam


Profiel afbeelding

Ik ben al sinds 2013 ingeschreven bij dit forum met de naam Petra en sindsdien een regelmatige gebruiker.

Nu schijnt zich zojuist nog iemand met die naam ingeschreven te hebben??  
Petra is sinds dinsdag 21 juli 2020 lid van het Stamboom Forum.

Deze Petra II heeft aansluitend een vraag gesteld. Kan dat misschien ook anders geregeld worden? Ik vind het niet prettig met een ander verward te (kunnen) worden. Lijkt me niet eens handig.

 

(NB: De onderwerptitel is door een moderator aangepast zodat in één oogopslag duidelijk is op welk platform het probleem zich afspeelt.)

Petra

Beste Petra,

ondanks jouw zeer gewaardeerde langdurige lidmaatschap van het Stamboom Forum moet ik je helaas toch een beetje teleurstellen. Wij kunnen van nieuwe leden niet vragen om hun gebruikersnaam aan te passen, omdat een bestaand lid met dezelfde gebruikersnaam daarvan hinder ondervindt, hoe vervelend dat ook is.

Wel zijn er wat andere mogelijkheden:

  1. Je achternaam aan je eigen gebruikersnaam toevoegen
  2. Je gebruikersnaam aanpassen zodat daaruit blijkt dat jij "dé enige echte Petra" op het forum bent
  3. Deze nieuwe gebruiker "Petra" vragen of zij het wellicht niet erg vindt om haar gebruikersnaam aan te passen

Het spijt me dat ik helaas niet aan je (leuke!) verzoekje tegemoet kan komen, maar wil je desondanks nog een heel prettige avond toewensen. Ik hoop dat je nog een passende en leuke oplossing weet te vinden. ;)

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat alle gebruikersnamen uniek zijn, en dat er bij aanmelding van nieuwe gebruikers geverifieerd wordt of een gebruikersnaam al vergeven is. Dat is toch echt een standaardprocedure.

Peter B

Beste Peter,

de gebruikersnamen op dit forum zijn bedoeld om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven, het liefste zien wij dat leden hun roepnaam en achternaam als gebruikersnaam invoeren, maar dat gebeurt lang niet altijd. De gebruikersnamen zijn zeker niet bedoeld als nicknames, dat is ook in onze forumregels vastgelegd.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Dag Indie,

O, dus jij hebt er geen bezwaar tegen als ik mijn forumnaam wijzig in Indie van Lieshout?  of in Peter B?

Vooralsnog laat ik het zo. Kwestie van lange adem, zullen we maar zeggen. En misschien is Petra II zo vriendelijk om haar naam uit zichzelf te veranderen.

Petra

Beste Peter,

natuurlijk wel, want ik ben de enige in heel Nederland en België met die naam en schrijfwijze geloof ik, dus dat heet in die situatie identiteitsfraude, een kwalijke zaak. Als ik Gerard Kuijpers zou heten en je zou een profiel met dezelfde naam aanmaken, zou het mij persoonlijk inderdaad weinig interesseren, dan kan je (juridisch gezien) niet stellen dat je met mijn identiteit aan de haal gaat.

Ik ga hierover verder niet met je in discussie, dat is niet in lijn met de groepsregels van het Stamboom Forum zoals jij ook zou moeten weten, en dit specifieke topic/onderwerp van Petra is ook niet de plaats om deze discussie te voeren.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Mijn excuses...

Ik zette mijn probleem in het service-desk forum, daar leek me het onderwerp wel op z'n plaats. Ik ben het overigens met Peter B eens, maar zoals gezegd: ik laat het rusten.

Petra

In het kader van automatiseren; Er is een namenlijst bekend in de database bij de beheerder van het forum. Zoals je vaak ook ziet bij aanmaak van emailadressen, gewoon een volgnummer toevoegen. Petra blijft Petra en een nieuwe Petra wordt Petra1 (of 2 wat logischer lijkt)

Herman Schilder


Ik zie inmiddels dat bij tenminste nog een voornaam in de rubrieken waarin ik veelal werk dit voorkomt. Ik vind het ook verwarrend omdat je na moet gaan met welke persoon je te maken hebt. Vooral op het Indonesië forum is Bart actief en door de vele reacties van hem en van mij weten we veelal wat bedoeld wordt en kun je elkaar aanvullen. Indien er ineens een bijdrage van de andere Bart is dan zul je anders behoren te reageren is iemand gevorderd of geheel/bijna geheel nieuw. 

Een volgnummer indien men geen achternaam wenst te vermelden lijkt mij een aardige tussenoplossing.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu