stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Persoonsbewijzen 2e Wereldoorlog



Profiel afbeelding

Daarom er zijn duizenden op zoek naar hun verleden,en krijgen nu nooit antwoord meer.

Er bestaat geen foto meer van hun,die het niet overleeft hebben.daarom was het fout om die kaarten te vernietigen.Kan wel janken om dat extra leed.Dus allen koester wat je nog hebt,ook naar elkaar toe.

Anja4711 - 11 sep 2009 - 20:34

Hallo Anja,

Dat sommige mensen dat niet begrijpen is bedroevend. Je slaat de spijker op zijn kop!

Met vriendelijke groet.

Jacobus - 11 sep 2009 - 20:38

Juist vanwege de foto's is het ook zo enorm jammer, maar het is eenmaal niet anders. Wat wel interessant zou zijn om te weten, is de besluitvorming rond het opruimen van een kennelijk pijnlijke herinnering aan de bezetting, die toen nog niet zo lang geleden was. Is dat in de ministerraad geweest?; een kamercommissie?; is dat allemaal gepubliceerd en waar?

De zaak is hier trouwens al eerder in het nieuws geweest:

http://www.stamboomforum.nl/hulp/2/8821/0

Leo Bijl - 11 sep 2009 - 20:56

Welk een inferieur gebazel. Zoals bekend was vooral in Nederland de administratie zo "up to date" dat bijvoorbeeld alle Joden "als op een presenteerblaadje" in de administratie konden worden teruggevonden. Persoonsbewijzen waren niets meer of minder dan een op de persoon gedragen afschrift uit de bestaande overheidsadministratie ter legitimatie (hetzelfde als nu wederom van kracht is!). Het vernietigen van in bestand aanwezige persoonsbewijzen was niet meer dan een addionele back-up te vernietigen. De basis - de feitelijke administratie - was en bleef aanwezig. Het persoonsbewijs was niets meer of minder dan een aan de eisen van de bezetter op persoon gedragen aangepast persoonlijk stukje verlenging van de bij de overheid bestaande persoonsvastlegging. Pas de "Ausweiß" kon interssant zijn.

Veel belangrijker is het inzicht in die overheidsadministratie. Niet alleen ter controle van "verborgen gebreken", maar meer nog om te weten wat - ondanks de wet Openbaarheid van Bestuur en de wet op de Privacy - de overheid vastgelegde "feiten" al dan niet op waarheid berustend in administratie vasthoudt. Daaromtrent dienen we openheid te krijgen.

O. Huijgen - 11 sep 2009 - 21:27

" Zoals bekend was vooral in Nederland de administratie zo "up to date" dat bijvoorbeeld alle Joden "als op een presenteerblaadje" in de administratie konden worden teruggevonden.".

Dat is volkomen juist!  

" Welk een inferieur gebazel.".

Dat slaat nergens op. Het gaat hier om een serieuze discussie. Kennelijk wordt niet begrepen, dat ook de unieke -  voor nabestaanden zeer waardevolle -  foto's rucksichtloos zijn vernietigd.

Jacobus - 11 sep 2009 - 21:43

Met termen als "inferieur gebazel" maak je je argumentatie niet sterker. O. Huijgen.

Integendeel haast.

En de vragen van Geiske Zandberg én van L. Bijl zijn nog niet beantwoord daarmee.

-- Moesten er fouten verdoezeld worden (zoals Anja schreef) en zo ja welke ?

-- Was het een (domme) administratieve beslissing of een (fout) politiek besluit ?

Wanneer het over 1962 gaat, dan was de minister van BiZa de onlangs overleden

Edzo Toxopeus, dus hem kunnen we het helaas niet meer vragen.

Leonardo - 11 sep 2009 - 22:05

Beste Jacobus en Leonardo (en alle overigen in deze discussie betrokken),

De kreet "gebazel" betreft slechts de wijze waarop over deze materie wordt gediscustieerd. Natuurlijk snap ik de gevoeligheden, maar met emoties alleen is geen voortgang te boeken in deze voor velen benarde onduidelijke situatie. Ook in beide antwoorden blijkt dat de emoties de boventoon voeren boven het gezond verstand.

Ten eerste: met het zogenaamd vernietigen van een vermeend bestand aan persoonsbewijzen is nog steeds de administratie en alle daarin aanwezige "emotionele historische gegevens" (waaronder foto's e.d.) feitelijk aanwezig. Dus iedere politieke of andere benadering is irrelevant. Wie daar een punt van maakt moet - voor de vraag te stellen - zich eerst afvragen wat de persoonlijke drang is om zaken in enig (persoonlijk) perspectief te plaatsen. Niet eerder dan dat deze vraag is beantwoord en bekend is waarom een vraag in de gestelde redactie is geponeerd, is sprake van een zinnige discussie. Anders is en blijft het gebazel in de marge en dient het niet tot een feitelijk onderzoek naar wat echt in de bereffende jaren (1938 - 1962) is gebeurd en met welke (mogelijk daarachter schuilgaande) opzet.

Historisch onderzoek gaat verder dan het alleen laten gelden van emoties en het zoeken naar politieke daders, waarvan zo vaak al is geconstateerd (zowel nu als in het verleden) dat in de politieke historie altijd zaken zo worden voorgesteld dat niemamd in onze "onvolprezen volksvertegenwoordiging" ooit enige blaam treft. Zo was dat en zo zal dat altijd blijven...! Hoezo vragen die niet beantwoord zijn? Die zullen nooit beantwoord worden, omdat "onze politieke vertegenwoordigers" niet het lef hebben op gevaar van stemmen verlies een echte mening te hebben!

O. Huijgen - 11 sep 2009 - 23:49

"Ten eerste: met het zogenaamd vernietigen van een vermeend bestand aan persoonsbewijzen is nog steeds de administratie en alle daarin aanwezige "emotionele historische gegevens" (waaronder foto's e.d.) feitelijk aanwezig."

Dit is nu juist de vraag. Zijn alle gegevens dan nog aanwezig ?

En de door mij onderstreepte woorden begrijp ik in dit verband niet.

"Hoezo vragen die niet beantwoord zijn? Die zullen nooit beantwoord worden, omdat "onze politieke vertegenwoordigers" niet het lef hebben op gevaar van stemmen verlies een echte mening te hebben!"

O, en dit is géén "laten gelden van emoties" ?

Voor mij gaat het om het zo mogelijk achterhalen van de feiten.

En dat eventuele emoties de motivatie daarvoor zijn, lijkt me niet verkeerd.

Je wilt iets om een bepaalde reden, een mens is geen machine.

Maar de feiten moeten wel objectief bekeken kunnen worden.

Leonardo - 12 sep 2009 - 00:09

Hallo medespeurders

In Puttershoek zijn fotos in te zien van alle inwoners vanaf 16 jaar gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam ,misschien zijn ze daar nog.

Zestig jaar later kijken de Puttershoekse patiënten van dokter ... 

4 nov 2006 ... De foto's zijn allemaal in de Tweede Wereldoorlog gemaakt, ... De foto's, duplicaten van het origineel op de persoonsbewijzen, bevonden zich in het archief ... met deze foto's erop na de oorlog

Anja4711 - 12 sep 2009 - 09:33

De wederopstanding van het Nazi-persoonsbewijs

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Uw nieuwe biometrisch paspoort dat de overheid per 21 september verplicht stelt (was 28 juni), is qua inhoud en motivering identiek aan het Nazi-persoonsbewijs uit 1941. Er is echter één verschil, dit biometrisch persoonsbewijs gaat aanzienlijk verder en draagt daardoor een veel groter risico. Maar blijft u rustig Goede tijden slechte tijden kijken voor de buis. De afgelopen jaren bleek uw overheid toch volstrekt betrouwbaar? En het fascisme krijgen we nooit meer terug, zegt u. Of wel? Geen Nederlander die deze uiterst gevaarlijke ontwikkeling tot dusver interesseert. Het is als in 1936 toen Balkenendes grote voorbeeld, Colijn, het Nederlandse volk via de radio gebood toch vooral rustig te gaan slapen? 


De argumenten voor invoer van het biometrisch- en Nazi-persoonsbewijs zijn identiek
In 1941 komt rijksambtenaar Jacobus Lentz met het persoonsbewijs, een ?Kennkarte? - ?voor uw veiligheid? - die de Duitse bezetter ultieme macht verschaft om het Nederlandse volk te controleren en onderdrukken. Het gevolg is dat van alle Europese landen in verhouding veruit het grootste contingent joodse landgenoten is weggevoerd en vergast1 uit Nederland. Ook blijkt het persoonsbewijs een perfect middel om critici en verzetsmensen uit de weg te ruimen. De overgrote meerderheid van het Nederlandse volk biedt geen verzet tegen de invoer. De gevolgen zijn rampzalig.


De officiële reden voor de introductie tijdens de tweede wereldoorlog is ordehandhaving. Lentz komt al in 1933 met een aanbeveling voor invoering van persoonsbewijzen met als argumenten: de beheersing van vreemdelingenstromen, criminaliteit en fraude, alsmede doelmatig bestuur.2 Dit zijn dezelfde argumenten die sinds 1984 met name door het CDA zijn gebruikt voor de herintroductie van het persoonsbewijs. Het CDA wil eerst een ?waterdicht? identiteitsbewijs invoeren om zogenaamd de identiteitsfraude onder illegalen tegen te gaan. Als de ?terreuraanval?3 op het World Trade Center als geschenk uit de hemel komt vallen, voert het kabinet terstond de ?terreurdreiging? op: het zou vanaf dan voor uw eigen veiligheid bedoeld zijn. 


Het werkelijke doel is u door angst ontvankelijk te maken voor de verregaande privacy- en burgerrechtenschendende maatregelen die sinds 9/11 zijn ingevoerd om zo, net als de Duitsers destijds, totaalmacht over de burger te verkrijgen.4 Van enige terreurdreiging is sinds 9/11 in Nederland nooit enige sprake geweest, ondanks Tjibbe Joustra?s verwoedde pogingen ons van het tegendeel te overtuigen.5 Degenen die de ware toedracht van de ?aanslag? op het World Trade Center kennen zijn een tijd geleden al ontwaakt. Anderen verkeren nog in de ontkennings- of ridiculiseringsfase. 


Staatssecretaris Bijleveld - verantwoordelijk voor de invoer van het nieuwe biometrisch persoonsbewijs per 21 september - herhaalt tijdens de Eerste Kamerzitting op 10 juni jl. de drogredenen van Lentz als zij als rechtvaardiging aanvoert: ?de dienstverlening aan de burger? (=doelmatig bestuur) en het beheersen van (identiteits)fraude (eerstekamer.nl 10?06-09).


Al in 1940 oordeelt kabinet De Geer dat met de invoer van een persoonsbewijs:


?eigenlijk elke burger als een potentiële misdadiger beschouwd werd, hetgeen in strijd is met de Nederlandse tradities.?6


Dit is hetzelfde bezwaar dat de tegenstanders van nu als argument aanvoeren.


Beide persoonsbewijzen hebben dezelfde functies en bevatten dezelfde informatie
Na de vlucht van het kabinet naar Engeland, ontwerpt Lentz in 1941 zijn beruchte persoonsbewijs waarmee iedereen zich op elk moment moet kunnen legitimeren. Het wordt het beste persoonsbewijs van Europa. Een dergelijk systeem is typerend voor totalitaire regimes. Het blijkt voor de Duitsers het belangrijkste hulpmiddel voor de opsporingsdienst, de Gestapo, de ordediensten als de SS (?Schutzstaffel? of ?beschermingsafdeling?) en de inlichtingendienst SD (?Sicherheitsdienst?; nazi-equivalent van onze AIVD die bijvoorbeeld dagelijks bijna 1700 telefoons aftapt - nagenoeg net zoveel als de VS in een heel jaar - uw e-mails en sms-jes leest7). 


Uw overheid heeft uw reisdocument - het paspoort - met de inwerkingtreding van de Wet op de Identificatieplicht per 1 januari 2005 omgedoopt tot persoonsbewijs dat u, net als in de bezettingstijd, te allen tijde aan de politie moet kunnen tonen (toonplicht); een politie door wie de burger zich in toenemende mate voelt geïntimideerd en waarvoor het respect in rap tempo afneemt. Alleen al in de eerste maand van 2005 bekeurt de politie drieduizend onschuldige burgers wegens het niet kunnen tonen van een geldig identificatiebewijs.8 


De regering gaat de gegevens van het nieuwe biometrische persoonsbewijs dat per 21 september van kracht wordt, invoeren in een centrale database en deze voor politie en justitie permanent toegankelijk maken, net als voor de opsporings- en inlichtingendiensten van de bezetter destijds. Daardoor functioneert de database in de praktijk als preventief strafdossier of een ?in aanleg nationaal opsporingsregister? - zoals de NRC van donderdag 11 juni verwoordt - een goudmijn aan gegevens waaruit justitie tevens uw ?risicoprofiel? kan destilleren. 


Het persoonsbewijs van Lentz uit 1941 bevat dezelfde informatie als het biometrisch persoonsbewijs: het persoonsnummer (=burgerservicenummer), adres, de woonplaats, naam, een pasfoto, vingerafdruk en handtekening van alle Nederlanders van 14 jaar (nu 12 jaar) en ouder en voorziet in een systeem waarbij de identiteit van de persoon in het maatschappelijk verkeer onomstotelijk vaststaat (voorbeeld persoonsbewijs buitenkant, binnenkant). Zoals de overheid dat nu doet, laat Lentz in 1941 alle gegevens in een centrale database opslaan.


Het biometrisch persoonsbewijs is aanmerkelijk geavanceerder en riskanter
Hoewel alle componenten uit Lentz? persoonsbewijs weer terug zijn, is het biometrisch persoonsbewijs vele malen geavanceerder en maakt daarmee de Nazi-variant tot kinderspel. Uw paspoort bevat in de meeste gevallen al een biometrische gezichtsscan waardoor gezichtsherkennende camera?s uw identiteit kunnen vaststellen. Daarnaast een RFID-chip9 met uw naam, voornamen, geboortedatum, geslacht, adres, woonplaats en uw persoons- of ?burgerservicenummer.? Behalve dat krijgt uw persoonsbewijs nu net als in de oorlogstijd een vingerafdruk - alleen in dit geval twee (Nederland wilde vier) - die bovendien biometrisch zijn ingevoerd. In de toekomst is een irrisscan of opslag van DNA nog mogelijk, zoals in het Verenigd Koninkrijk aan de orde is geweest. De leeftijd waarop het persoonsbewijs verplicht is gesteld is twaalf (was zes), in plaats van veertien onder Hitler. 


Het persoonsnummer of eufemistisch ?burgerservicenummer? genoemd, biedt aanmerkelijk meer mogelijkheden dan het persoonsnummer uit de Nazi-tijd en incorporeert daardoor een gigantisch risico tot misbruik, afgezien van het feit dat u uw gewaande vrijheid definitief kwijt bent.10 Aan dit nummer kunnen namelijk, het electronisch kind dossier, uw electronisch patiëntendossier, uw strafblad, uw inkomensgegevens, uw politiedossier, uw belastinghistorie, uw bankgegevens, het sociale dienst dossier, uw BKR-dossier, het dossier van de kinderbescherming en meer databases toegevoegd worden, alle voorzien van nummers die corresponderen met het burgerservicenummer. Zo bent u als burger maximaal beheersbaar. De tendens tot koppeling van al deze databanken is overduidelijk aanwezig. Het is slechts een kwestie van tijd. 


Gelijk in 1941 slaat de overheid alle gegevens van uw persoonsbewijs op in een centrale database
In navolging van Jacobus Lentz zal uw overheid, zoals gezegd, alle gegevens over u opslaan in een centrale database met dit verschil dat zij niet keurig in een centraal archief opgeslagen blijven maar maximaal digitaal uitwisselbaar worden, ook internationaal. Op 9 juni jongstleden is de Eerste Kamer akkoord gegaan met opname in de centrale database. Daarmee is dit een feit. De reguliere media hebben er nauwelijks gerucht aan gegeven. 


Wijselijk en verhullend schrijft de auteur van het officiële persbericht: ?het wetsvoorstel vloeit MEDE voort uit een Europese verordening.? (eerstekamer.nl 10?06-09). Deze verordening rept namelijk met geen woord over een centrale database, noch over gebruik als preventief opsporingsdossier (zie verordening 2252/2004). Het is dan ook louter een initiatief van uw overheid. Over het Europees Parlement dat door Nederland tijdens de beslisfase over biometrie in het paspoort, buiten spel is gezet,11 meldt een EP-persbericht: 


?Het EP vermeldt ook nadrukkelijk dat de biometrische gegevens UITSLUITEND mogen worden gebruikt ter verificatie van de echtheid van documenten en voor het vaststellen van de identiteit van paspoorthouders.?12 


Denemarken doet bovendien niet mee. En had u trouwens niet democratisch laten weten dat u dit allemaal dolgraag wilt?


De context van het biometrisch persoonsbewijs: een Europa met steeds meer fascistoïde trekjes
Het biometrisch paspoort leidt tot totaalcontrole van de overheid en verlies van persoonlijke zeggenschap en vrijheid - een hoofdkenmerk van het fascisme13 - en past daarom perfect in de maatschappelijke ontwikkelingen. Over de fascistische tendensen binnen europa berichtten verschillende kranten eerder. De kunstmatig gecreëerde kredietcrisis, gecombineerd met vakkundig opgehitste xenofobie en farces als ?terreurdreiging? en ?klimaatproblemen?14 vormen hiervoor het ideale milieu, net als de crisis in de dertiger jaren. Vooral landen waar de economie er zeer slecht voor staat, zijn ontvankelijk, Oost-Europa, Spanje (20% werkloos) of Italië bijvoorbeeld. In veel landen gaan burgers massaal de straat op. In Spanje herinnert extreem politiegeweld aan de fascistische Francodictatuur (dwarslezing.blogspot 31-03-09). 


Op 20 maart 2009 schrijft de Britse krant The Independent dat Musolini?s fascisme de mainstream-politiek is ?binnengemarcheerd?. ??Vijftien jaar nadat dhr. Berlusconi de neo-fascisten binnenbracht vanuit de kou, is hun invloed op de politiek nog nooit zo treffend geweest, nog nooit zo verontrustend?, schrijft de krant. Christopher Duggan, auteur van Force of Destiny over de geschiedenis van Italië, waarschuwt: ?Dit is een alarmerende situatie in vele, vele opzichten.? De situatie is met name zorgwekkend, continueert hij in The Independent door het feit dat het fascistische gedachtegoed thans is vermengd met de mainstream politiek, waardoor het fascistische element voor het grote publiek onzichtbaar is gemaakt. Al een jaar eerder bericht de krant over het Italiaanse fascisme dat weer in opkomst is en schrijft: 


?Het feit is dat Italië, dat wel is gedefinieerd als laboratorium voor slechte ideeën, is begonnen aan een alarmerend nieuw experiment. Op het hoogste punt van wat uiteindelijk het diepste dal in de menselijke herinnering mag blijken, is extreem rechts dichter bij het machtscentrum dan op welke tijd ook, sinds de val van Mussolini.?


De representanten vallen in de smaak bij het grote massamediagerichte publiek met hun ?prachtige pakken en pastelkleurige dassen?, mannen die ?keurigheid? oftewel ?normen en waarden? voorstaan maar daarmee in werkelijkheid hun basishouding verhullen: ?rejecting what is different? (Independent 6 mei 2008). Ook een gerenommeerde krant als The New Statesman publiceert vlak voor de EU-verkiezingen een waarschuwend artikel getiteld ?De adelaar van het fascisme scheert over? met als klemmende waarschuwing een tegenwicht te bieden aan opkomend dictatoriaal bewind met een gecentraliseerde macht (The New Statesman, 7 mei 2009)


Vlak voor de recente EU-verkiezingen brengen tegenstanders een seksschandaal naar buiten, waardoor Berlusconi net iets minder stemmen krijgt dan gehoopt (NU 8 juni 2009). Maar door de slechte opkomst van het in de politiek teleurgestelde electoraat van de gevestigde partijen, staat zijn ?Volk van de Vrijheid? erg sterk binnen de Europese Volks Partij, de grootste en centrum rechts georiënteerde politieke fractie van het EU-parlement, waartoe ook het CDA behoort. 


Een nog grotere onvrede en een aanhoudende economische crisis spelen Berlusconi?s Volk van de Vrijheid en soortgelijke partijen sterk in de kaart. Volgens de uitslag van de EU-verkiezingen heeft de rechtervleugel van de politiek een glorieuze overwinning behaald, terwijl de traditionele socialisten als de Britse Labour Party en de PVDA zijn geminimaliseerd. Veel kiezers hebben rechts gestemd als protest tegen het establishment (McClatchy Newspapers 08-06-09). In Nederland heeft de PVDA haar seculiere gedachtegoed opgegeven en wortels in de burgerrechten- en arbeidersbeweging verloochend vanuit de gedachte daarmee kiezers en macht te kunnen winnen. De partij met een oud Shell-directeur als lijsttrekker, is nu gemarginaliseerd tot een gezichtloze, politieke ?nobody?, een carrière-springplank met een vlees-nog-vis politiek waarbij de partij uit machtsbehoud steeds toegeeft en laf zelfs een meningsuiting beknottende blasfemiewet tolereert: het CDA voor zelfingenomen ambtenaren van middelbare leeftijd. 


Het echte gevaar: de middenpartijen met hun ?tip-toe totalitarianism?
Het gevaar zit niet zozeer bij de partijen die als rechts bekend staan. Het gevaar zit in het midden. In een aflevering op 11 juni van het populair politieke BBC-programma Question Time, ketst een stemmer op de extreem rechtse British National Party - een partij die in Groot-Brittannië enorm in opmars is - de beschuldiging van fascisme terug naar de representanten van de gevestigde middenpartijen in het panel. Hij confronteert hen met het ?soft-fascism? dat zij - geruisloos lopend op hun teentoppen - ongemerkt de maatschappij binnenloodsen, het ?tip-toe totalitarianism?: 


?Look what the current government is doing. The biometric passport IS fascism! The camera?s all around us ARE fascism!?


De beschuldigende vinger van het panel naar de BNP zou op henzelf gericht moeten zijn, vindt de BNP-stemmer: het is een afleidingsmanoeuvre. Geen van de aanwezigen onder het publiek lijkt de noodkreet te begrijpen. De zaal hult zich in politiek-correct stilzwijgen en klapt om het hardst als de panelleden opnieuw met de beschuldigende vinger wijzen.


Wat geldt voor Groot-Brittannië, geldt net zo goed voor Nederland. Ook hier is sprake van het binnensluipen van een alles controlerend totalitair systeem, geïntroduceerd door de regeringspartijen. Privacy International concludeert al in haar rapport van 2007, dat Nederland - met een score niet ver verwijderd van China - hard op weg is een politiestaat te worden. Vooral de identificatieplicht zorgt voor een negatieve beoordeling (security.nl 31-12-09). De kroon op het werk is het biometrisch persoonsbewijs, zo nagestreefd door met name het CDA, gekoppeld aan een centrale database en allerlei andere databestanden. Over de duidelijk waarneembare fascistische tendensen binnen het CDA verwijs ik u naar het anarchiel.com artikel ?Met het CDA op weg naar de fascistische heilstaat.


Het biometrisch persoonsbewijs: logisch uitvloeisel van Der Europaïsche Wirtschaftgemeinschaft
Het biometrisch persoonsbewijs sluit naadloos aan op de voorhistorie van de Europese Unie. Robert Edwin Herzstein, geschiedenisprofessor aan de Universiteit van Zuid Carolina, schrijft in When Nazi Dreams Come True over de plannen van de Nazi?s voor een corporatief Europa volgens ?Der Neuordnung? of ?nieuwe orde? en de uiteindelijke dominering van de wereld. Herzstein baseert zijn boek op documenten uit 1942 met plannen voor de EWG of ?Europaïsche Wirtschaftgemeinschaft?: een Verenigde Staten van Europa. Daarvoor in 1940, geeft de Berlijnse kamer van industrie en handel een boek uit waarin essays van de Nazi-minister van economie, eigenaren van belangrijke corporatieve bedrijven als IG-Farben en banken, al het ideaal van een gemeenschappelijke Europese markt beschrijven.15 


Het plan moet leiden tot een gemeenschappelijke Europese markt gelijkend op het neo-liberale model, met een gemeenschappelijke munt en rechtssysteem en de rijkdommen beheerd door een corporatief monopolie van bedrijven: een corporatie-mecca. Arbeiders zijn slaven over wie de staat totaalcontrole heeft. Het persoonsbewijs is hier onontbeerlijk (voor het downloaden van de tekst uit 1942, klik hier). 


?De Nazi-blauwdruk voor een verenigd Europa komt verbluffend veel overeen met de structuur van de Europese Unie, zoals wij die nu kennen,? 


concludeert een vakblad voor bankiers ?The International Currency Review?. Het ontwerp voor een Europese Economische Gemeenschap, is ontwikkeld onder Hitlers Nazi-minister voor economie en president van de Duitse Rijksbank, Dr. Walther Funk (Kleintje Muurkrant, 17-07-98). 


De Daily Mail onthult op 9 mei dit jaar nóg eens de Nazi-wortels van de EU met een fragiel op de typemachine geschreven rapport, gedateerd 10 augustus 1944: US Military Intelligence report EW-PA 128, beter bekend als The Red House Report. Het is een verslag van een geheime bijeenkomst in het Maison Rouge Hotel te Straatsburg. Nazi kopstukken bespreken met de corporatieve bedrijfselite het vierde rijk in de vorm van een gemeenschappelijke Europese grootmacht en open markt? de EU


In 1943 prijst Dr. Horst Jecht, professor aan de Economische Hogeschool van Berlijn, Hitler Duitsland als de kampioen van de Europese eenwording volgens de ?nieuwe orde? of ?wirtschaftlichen Neuordnung Europas.? Hij schrijft letterlijk over de Europese Economische Gemeenschap met een vrije markt zonder grenzen waarin de corporaties het voor het zeggen hebben (Der Europaïsche Wirtschaftgemeinschaft, voor het betreffende tekstfragment uit 1943, klik hier).16


Zoals Hitler alle burgers in zijn Derde Rijk al beheerste met het ultieme controlemiddel bij uitstek, een persoonsbewijs gekoppeld aan een centrale database, wil ook de daaruit voortkomende Europese Unie haar burgers optimaal kunnen volgen en controleerbaar maken. Nederland, immer collaborerend17, heeft zoals bij de wording van de Europese Unie ook hier een beslissende rol gespeeld bij de invoer van het biometrisch paspoort. (Zie hiervoor het anarchiel.com artikel ?Nederland leverde Europa sleutel tot controlestaat?). 


De grootste hobbel genomen, nu nog even doorpakken: de veri- of nanochip
Vér voor de aanslagen van 11 september heeft de overheid u al druppelsgewijs ontvankelijk gemaakt voor een persoonsbewijs, waar u in de zeventiger jaren nog heftig tegen zou demonstreren.18 De belangrijkste hindernis voor totaalcontrole is nu genomen. Desondanks is het proces nog niet af. Mensen raken hun persoonsbewijs maar kwijt. Met nanotechnologie is men tegenwoordig in staat om injecteerbare RFID-chips te vervaardigen waarop de overheid al uw biometrische informatie kan opslaan, corresponderend met een centrale database. Deze veri- of nanochip in mensen maakt een nog betere beheersing mogelijk van het individu en is door de Amerikaanse overheid reeds in 2002 goedgekeurd (tweakers.net 29-10-02).


Edwin Black toont in IBM en de Holocaust, de collaboratie aan van IBM met Nazi-Duitsland, zoals zoveel Amerikaanse banken en bedrijven dat tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gedaan.19 De Hollerith machine van de IBM-corporatie automatiseert begin veertiger jaren de persoonsgegevens van concentratiekampslaven.20 Thans is IBM de financier van, en grote promotor achter de zich immer verbeterende verichip (zie hiervoor tevens dit korte filmpje). 


Behalve grootschalig op huisdieren, worden er overal ter wereld proeven gedaan met RFID-identificatiechips in mensen. Zo bericht The Independent op 13 januari 2008 over gevangenen die worden ?gechipt als honden.? Patiënten met de ziekte van Alzheimer dienen eveneens als proefkonijn (rfidnews.org 04-09-07). Pedoseksuelen moeten er aan geloven (nieuwsblad.be 17-07-06). Voor soldaten is het ?bijzonder nuttig? (newsmax.com 21-08-06). Bij de Londense politie krijgen 31.000 agenten een chip: ?improving officer safety? (Daily Mail,10-04-08). De Indonesische overheid verplicht HIV-geïnfecteerden een chip te laten implanteren (tweakers.net 25-11-08) en bezorgde Amerikaanse ouders chippen hun kinderen om te weten waar hun kroost zich ophoudt (security.nl, 02-08-04). En beaamde u zelf ook niet dat een chip geïmplanteerd direct na de geboorte van uw baby en gekoppeld aan het Electronisch Kind Dossier de veiligheid en gezondheid van uw kind optimaal waarborgt? Nederland kan uiteraard niet achterblijven. In de Rotterdamse Baja Beach Club experimenteert men al sinds 2004 met de ?uiterst handige? verichip (emerce.nl 26-04-04). En u raadt het al: u wordt laaiend enthousiast want ?onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek? zal via de mainstream media aantonen datte? 


de resultaten FANTASTISCH zijn! 


Het aanbrengen van chips in mensen is inmiddels een paar maal in de Tweede Kamer bespreekbaar gemaakt. In oktober 2006 tonen Geert Wilders, de PvdA en de VVD zich voortstander van het implanteren van chips bij terbeschikkinggestelden (TBS-ers, AD 09-10-06). Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn van de Christen Unie vraagt in 2008 vergeefs of de Kamer zich uit wil spreken voor een verbod op het verplicht chippen van mensen (Site CU/Nederlands Dagblad,13-02-08). Dezelfde partij stemt later vóór het biometrisch paspoort met vingerafdrukken en opname van de persoonsgegevens in een centrale database.


Op scholen is het chippen van mensen een normaal spreekbeurtonderwerp. In het naslaggedeelte voor spreekbeurten van scholieren.com zegt een kind: ?Een chip bij mensen vind ik persoonlijk niet zo?n slecht idee.?


De cirkel is rond maar door wie wordt u bedreigd? Handel nu!
Net als in de tijd van Lentz heeft Nederland weer het beste indentiteitsbewijs van Europa. De cirkel is rond. 


Bent u bezorgd? Dan is dat volstrekt terecht! Maar weest u dat eens niet voor terrorismeonzin maar voor de bedreiging door uw overheid.21 De gevolgen van het rampzalige persoonsbewijs uit de oorlog zijn vergeten. De getuigen die in de zeventiger jaren nog konden waarschuwen bijna allemaal gestorven of op een leeftijd dat men zich niet meer druk maakt. De overheid ziet haar kans schoon. 


Nu de overheid 28 juni niet als oorspronkelijke startdatum kan halen, kunt u nog tot 21 september een nieuw paspoort zonder vingerafdrukken verkrijgen. De scanners voor uw biometrische vingerafdrukken staan bij de meeste gemeenten al klaar. Haal uw paspoort nu! Nog beter is na te denken aan het algemeen belang. Bij voldoende druk kan het Nederlandse volk de overheid dwingen tot het terugdraaien van deze draconische maatregel. Denemarken is de dans ontsprongen. 


Dit artikel pretendeert geen waarheid maar is bedoeld om u tot nadenken te brengen en dingen zelf te onderzoeken. Tegen de verstokte ontkenners en ridiculisanten zeg ik:


Al zouden ze u massaal in een legbatterij plaatsen - voor hun eigen veiligheid uiteraard - dan nog zou u luidkeels blijven kukelekuen dat er geen vuiltje in de lucht is.


En om Colijn nog even aan te halen: gaat u toch vooral rustig verder slapen? 


?The people get the government they deserve.?


(Thomas Jefferson)

1 deathcamps.org, 4 mei 2006 (http://www.deathcamps.org/reinhard/deportdutch_nl.html).


2 Kleintje Muurkrant, september 2006.


3 Zie: Loose Change Final Cut. Klik hier voor de video.


4 Zie vooractuele lijst: sargasso.nl, Volksopstand tegen privacyschendingen (http://sargasso.nl/archief/2008/02/15/volksopstand-tegen-de-privacyschendingen/), zie ook anarchiel.com ?The war on Freedom? door kabinet Balkenende., lees voor het toepassen van ?shocks? om verandering te bewerkstelligen Naomi Klein, The Shock Doctrine.


5 Lees het anarchiel.com artikel: Het sprookje van terreur. Een absolute MUST SEE in dit verband: Loose Change Final Cut. Klik hier voor de video.


6 Zie Geschiedenis van de identificatieplicht in Nederland (www.id-nee.nl)


7 Zie voor afluisteren; tweakers.net 29-05-08; e-mails, security.nl 21-07-05; sms, Spits 30-05-09. Zie ook de AIVD-aftapmethodes bij mensen met dissidente meningen als Gretta Duisenberg (Volkskrant 25-02-06


8 Bureau Jansen en Jansen, www.identificatieplicht.nl


9 Zie anarchiel.com bibliotheek, RFID position paper.


10 Lees anarchiel.com: Waarom u absoluut niet vrij bent.


11 Lees anarchiel.com, ?Nederland leverde Europa sleutel tot controlestaat.?


12 Persbericht EP d.d. 6 december 2004, europapoort.eerstekamer.nl.


13 Kenmerken van het fascisme, politiek auteur Laurence W. Britt op informationclearinghouse.info, 26-08-08.


14 Zie de documentaire The Great Global Warming Swindle. (klik hier voor video).


15 Funk, Walther. Verein Berliner Kaufleute und Industrieller und Wirtschafts-Hochschule Berlin (Ed.). Europaïsche Wirtschaftgemeinschaft. Berlin. Haude & Spenerische Verlagbuchhandlung Max Paschke, 1943. 


16 Tekst afkomstig uit: Funk, Walther. Europaïsche Wirtschaftgemeinschaft. Berlin. Zie nr. 4. (blz. 42-65).


17 Voor de grootschalige collaboratie van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven in de oorlog, zie Vroom dansen rond het Gouden Kalf, deel 4, deel 5.


18 Zie 6.


19 Lees onder andere, Peter Stuivenberg, The Boogeyman, voor de financiering van Hitler door Amerikaanse banken zie: Anthony C. Sutton, Wall Street and the Rise of Hitler. Voor de tekst klik hier.


20 Edwin Black, IBM and the Holocaust (korte omschrijving, klik hier)


21 Zie 5.

Door Jim Beame op 15-06-2009 om 09:00 in Privacy
31 reactie(s) | 2726 keer bekeken
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Gerelateerde artikelen op Anarchiel.com
Hoe je jezelf uit Google Analytics houdt
De mogelijke nachtmerrie die Hyves heet
?Chinese praktijken?
De illusie van Internetprivacy verder onderstreept

Anja4711 - 12 sep 2009 - 09:47

We dwalen nu wel erg ver af van de aanleiding en het onderwerp

van de draad.

De aanleiding was de wens om oude persoonbewijzen uit de Tweede

wereldoorlog te bewaren.

Om historische én persoonlijke redenen is dat belangrijk.

Het onderwerp was verder de vraag wat er precies is gebeurd met

de overheidsadministratie van die persoonsbewijzen.

Laten we het daarbij houden, alsjeblieft !

Ik heb geen zin om te gaan discussiëren over een mogelijke

samenzweringstheorie, over een aanval van de overheid op de vrijheid van de

burger e.d., en zeker niet op de subjectieve manier zoals in het ellenlange

hierboven geplaatste stuk !!!

Leonardo - 12 sep 2009 - 11:01

Leonardo.

Helemaal mee eens.

Geiske

g.zandberg - 12 sep 2009 - 11:11

Dit heet kop in het zand steken!

Einde discussie..........

Anja4711 - 12 sep 2009 - 11:21

Anja, ik ben het helemaal met je eens. De kop in het zand steken is één van de reden waarom ons land naar de knoppen gaat.

Je hebt daarnaast ook nog eens antwoord gegeven op de vraag die is gesteld. Maar ja, die willen ze nou net niet horen Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

.

groetjes,

Jacqueline

Jacqueline T. - 12 sep 2009 - 14:00

Helaas, Jacqueline, heeft Anja niet geantwoord op de onderstaande vraag:

Met welk doel moesten deze persoonsbewijzen 17 jaar na de oorlog vernietigd worden.

De burgers werden niet gevraagd ze in te leveren.

Waren het persoonsbewijzen van bepaalde personen?

Zou graag een antwoord hebben.

Groeten

           Geiske

 

g.zandberg | gisteren | 18:17

 

Denk om alle fouten te verdoezelen.

Anja | gisteren | 18:39

Anja

Welke fouten en van wie?

Geiske

g.zandberg | gisteren

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

In plaats daarvan kregen we een heel verhaal dat duidelijk off-topic was,

gevolgd door de beschuldiging van struisvogelpolitiek, waar jij nog een

schepje bovenop doet !

We zitten hier niet op een politiek forum, maar op een genealogisch forum.

Ik neem overigens nu wel aan dat Anja geen antwoord weet op de vraag:

Welke fouten en van wie ?

Leonardo - 12 sep 2009 - 14:24

"De burgers werden niet gevraagd ze in te leveren.

Waren het persoonsbewijzen van bepaalde personen?

Zou graag een antwoord hebben.".

Een onzinnige vraag. Neem eerst eens de moeite om de voorgeschiedenis (zoekvenster) door te nemen.

Het ging niet om de exemplaren van de burgers, maar om die van de overheid.

Jacobus - 12 sep 2009 - 14:48

Ik heb wel eens gehoord, dat de vernietiging te maken had met de Russen en de Koude oorlog. Of het waar is, dat weet ik eigenlijk niet.

Met vriendelijke groet, Willem

Willem Korenman - 12 sep 2009 - 15:01

Inderdaad de burgers hoefde ze niet in te leveren.

Maar de regering wou niet meer de zelfde fouten maken als in 1940-45.

En Willem heeft goed opgelet,had te maken met de koude oorlog .

Vandaar dat alles is vernietigt.=heel jammer voor de mensen die het niet meer kunnen navertellen,

ook voor de nakomelingen,geen foto geen herinering alleen een massa graf.

Maar nu begint de ellende weer van voor af aan met de nieuwe paspoorten van af 21-9-2009.

Vingerafdrukken etc.

Dus kop uit het zand niet je ogen sluiten.

Anja4711 - 12 sep 2009 - 15:18

Leonardo,

Ik kan heel duidelijk het antwoord lezen op de vraag "Welke fouten en van wie?". Dat jij geen zin hebt in de politieke discussie en daarom het stuk niet wenst (of kan) te lezen kan ik niets aan doen. Ik ga het je niet uitleggen.

Feit is dat politiek net zo goed thuishoort in de genealogie. Genealogie bestaat niet alleen uit naampjes zoeken en noteren. En uiteindelijk heeft de politiek opdracht gegeven om genealogische stukken te vernietigen.

groet,

Jacqueline

Jacqueline T. - 12 sep 2009 - 15:21


Dat verhaal van de koude oorlog is niet juist.

De Persoonskaarten van alle Nederlandse burgers - ook van u en mij - die veel meer gegevens bevatten, zijn toch ook niet vernietigd?

Jacobus - 12 sep 2009 - 17:08







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu