stamboomforum

Forum logoActualiteit en nieuws » Open Universiteit en CBG Basiscursus Stamboomonderzoek gestopt doch ...


Profiel afbeelding

Dit bericht aangepast i.v.m beschikbaarheid.

Helaas staat de cursus niet meer on-line bij de open universiteit. Je vindt hem nog wel hier  en hier

De Basiscursus Stamboomonderzoek helpt onderzoekers op weg die aan de slag willen met de geschiedenis van een familie. In veel gevallen zal dat hun eigen familie zijn. In tien leereenheden maakt men kennis met deze boeiende vorm van historisch onderzoek. De cursist krijgt achtergrondinformatie over bronnen, aanwijzingen waar te zoeken, maakt kennis met de bronnen zelf en leert een aantal methodische basisvaardigheden.

Het volgende bericht is vandaag geplaatst op de website van CBG (www.cbg.nl)

De Open Universiteit en het Centraal Bureau voor Genealogie presenteren een Basiscursus Stamboomonderzoek. Auteur van de cursus is Rob van Drie van het CBG. De Open Universiteit verzorgt redactie, vormgeving, publicatie, tentaminering en certificering.

De cursus stond gratis online op de website van de Open Universiteit. De benodigde studieduur is 40 tot 60 uur. Mensen die de cursus met succes hebben doorlopen kunnen een tentamen doen. Aan het tentamen en het te behalen certificaat zijn wel kosten verbonden. Het tentamen en de certificering kost 125 euro.
 

mvg-Ben

Ben Wegman

De link naar het cursusmateriaal is http://www.ou.nl/eCache/DEF/2/31/524.html

mvg,

Bob Coret

Bob Coret

Misschien toch nog actueel.

Basiscursus Stamboomonderzoek van de Open Universiteit, ontwikkeld door Rob van Drie, hoofd publieksdiensten en plaatsvervangend directeur van het Centraal Bureau voor Genealogie.

https://www.ou.nl/eCache/DEF/2/47/543.html

Pauwel

@Ben
wellicht verstandig om de openingspost en de titel aan te passen

Grtn

Jan K.

Aanpassing gedaan in de eerste bijdrage. 

Ben Wegman

Jammer, nu net tijd voor!

Lisette Meindersma

Hier is de oplossing. https://www.symbaloo.com/mix/genealogielinks1

Op deze pagina, die een schat aan genealogische zoeksites bevat, vind je aan de linkerzijde onderop een blokje -cursus stamboomonderzoek open universiteit-.

Succes met de studie.

ps overigens in mijn eerste bericht staat deze link ook vermeld.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik heb de hele cursus al eens gedownload, maar wilde het certificaat nog halen. 

Lisette Meindersma

Je zou contact met ze op kunnen nemen om te informeren welke mogelijkheden er nog zijn nadat alle "Coronaproblematiek" achter de rug is.

mvg-Ben

Ben Wegman

Goed idee!

Lisette Meindersma


Ik vind niets meer via de HIERBOVEN geschetste mogelijkheden... maar gelukkig zijn er nog servers die de historie van een aantal websites vastleggen.

probeert u maar eens:

Hier de link naar de downloadbare onderdelen van de OU-cursus:  https://web.archive.org/web/20160906071728/http://www.ou.nl/eCache/DEF/2/47/543.html

Daan ErasPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu