stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » N L ,2011: WieWasWie wil geld zien, ordinaire business : scans FamilySearch achter slot & grendel ?!


Profiel afbeelding

Ik ben geheel met Jacqueline eens. Als men de vrijwillegers van die 60 miljoen (of meer) eens 10.000 euro per jaar geven. Dan houden ze nog heel veel over om vette bonussen uit te keren en alles draaiende te houden. En dan heb ik het nog niet over de bijdragen van alle archieven (gemeentes) die eraan mee doen, dat ook miljoenen (belastinggeld) zal bedragen. Weet men in Nederland nog steeds niet dat men voor alles 50% te veel betaald?

mvg, Masje II

Masje II - 17 jul 2011 — 11:28

Mensen toch,

Verkijk je niet op die 1 miljoen genealogen of betalende bezoekers zoals WieWasWie opgeeft.

Dat getal klopt voor geen meter. Het zal wel om aantal hits gaan met een groei naar 2,5 miljoen hits.

Dat zou dus 1 op de 16 Nederlanders zijn; dus theoretisch ook je buurvrouw of buurman.

Plus nog enkele honderden bezoeker vanuit het buitenland.

GenLias heeft ruim 2,5 miljoen zoekvragen per maand. Dat zou dus 2,5 zoekvraag per bezoeker per maand zijn. Lijkt mij erg weinig voor een beetje onderzoek. Zie http://www.genlias.nl/nl/page17.jsp;jsessionid=53db54e430d5de2a762ea664491d8bb98c1ffec4d408.e34SchuRahmNby0Sci0

Genlias komt niet boven de 200.000 bezoekers per maand uit. Uit dit getal is niet op te maken of het om unieke bezoekers gaat.

Jakkes - 17 jul 2011 — 11:55

 

Eerlijk gezegd betwijfel ik of er veel gebruiker bereid zijn om geld te betalen voor wieiswie. De ervaring leert dat in Nederland nog al meevalt. Immers zijn we al 10 jaar gewend met genlias om niks te betalen (afgezien van de belasting die we indirect te betalen).

Als iets een mal gratis is, ga je er in de toekomst ook niet voor betalen. Stel je voor de Telegraaf Online zou ineeens overschakelen naar een betaalde website; je kunt er dan zeker van zijn dat er maar heel weinig mensen nog die site zullen gaan bezoeken.

De makers van wieiswie verkijken zich volledig als ze  denken dat ze met die dienst geld verdienen. Ik denk dat ze blij mogen zijn als ze kiet draaien. Daarom snap ik hun belachelijke actie tegen familysearch ook niet. Bovendien slaat hun argument  tegen familysearch nergens op. Het zou hetzelfde zijn, als de Telegraaf of Volkskrant -om noch maar een voorbeeld uit de perswereld te gebruiken- van de gratis foresenkrant Spits/Metro zou eisen dat ze ermee stoppen; dat zou ook absurd zijn. Je kunt niet van je concurrent eisen dat ie met het gratis aanbieden van een dienst stopt, omdat jij meent dat je met diezelfde dienst geld kunt gaan verdienen.

Ik hoop dat genealogische verenigingen voor de rechten van hun leden gaan optreden.

Overigens zijn er zat mensen met een kleine uitkering voor wie 60 euro per jaar wel veel geld is. Waarom moet die hun plezier nauw bedorven worden?


Ben Smit - 18 jul 2011 — 13:11

Wat een wachelijk gedoe allemaal over al die nieuwe geldwolven!

Ik ben juist zo blij met Genver (dankjewel jakkes).

Hebben ze er wel eens aangedacht dat mensen zoals ik, 68 jaar, slechte gezondheid, niet in staat is om nederland rond te reizen om ergens te zoeken naar een akte?

Moet er dan overal geld uit geslagen worden?

Zeg me waar en hoe we dit kunnen stoppen en mijn stem heb je.

Laten we solidair zijn met mensen zoals jakkes, en de geldwolven maar laten werken voor hun geld, en dit niet over de ruggen van mensen!

Als Genver er niet was geweest had ik een groot deel van mijn stamboom niet kunnen vinden omdat we niet wisten waar we moesten zoeken!

Kom op allemaal: protesteren!

Elise

Oranje - 19 jul 2011 — 05:06

Ja, ik protesteer ook.

maar ze kunnen Jakkes niet verplichten om genver op zwart te zetten.

de groenteboer kan mijn ook niet verplichten om te stoppen met mijn groentetuin.

voor genlias heb ik ook 17cd's vol getypt van de huwelijkse aktes van Amsterdam en dat voor niets, en als ze dan geld vragen dan stop ik er mee.

dus Jakkes gewoon open houden, en dan zien we wel weer verder wat ze gaan doen.

cor

cor de vries - 19 jul 2011 — 15:07

Het vervelende is dat we nog steeds niet weten waar het nou echt heen gaat en dat ze zich ook nevelen hullen. In de bedrijven hebben ze alweer een nieuwe vacature. Komt heel die site er eigenlijk ooit wel?

Leo Bijl - 22 jul 2011 — 01:27

Ik heb een concrete vraag gesteld op de pagina, maar ook daar nog geen reactie op. En dan al die vacatures, plus de vaagheid over de content: er wordt gesteld dat de archieven hiervoor verantwoordelijk zijn. Maar waar het Militieregister-project (gelieerd aan het Amsterdams archief) iedereen steeds lekker maakt met concrete informatie over welke scans al zijn ingevoerd / opgeleverd, horen we van WieWasWie inhoudelijk helemaal niets! Terwijl het ons toch juist om de content gaat...

Daarnaast kan een serieus project niet zonder serieuze datum waarop men 'live' zal gaan. Nu moeten we het doen met 'najaar'.

Conclusie: heel de discussie in dit topic kon wel eens zéér voorbarig zijn, het WieWasWie project kon wel eens gewoon gaan floppen. Of erger (op het risico af als onheilsprofeet te worden gezien): het wordt een middelmatig project met een beperkte hoeveelheid beschikbare bronnen welke over jaren uitgesmeerd mondjesmaat beschikbaar gaan komen om te downloaden, terwijl ze aan de andere kant wél een site als FS op zwart laten gaan om die paar akten die ze hebben verkoopbaar te maken...

Gerrit Ambachtsheer - 22 jul 2011 — 10:18

Indien men een project goed wil laten slagen zou men goede en gedegen informatie aan de "achterban" moeten verstrekken. In communiceren blinken ze toch al niet uit. Don't worry!!!

mvg, Masje II

Masje II - 22 jul 2011 — 11:06

"Het projectbureau van WieWasWie.nl is opgezet door STAP en werkt vanuit een gezellig kantoor in Amsterdam"

Bij STAP staat een vacature (programmamanager beheer) op de site, verdiensten ruim EUR 4.900,-  Als je verder leest, blijkt dat er 2 programmamanagers komen te werken, daarboven is de directeur (die, mogen we aannemen, meer zal verdienen). En natuurlijk is er meer personeel. Die kosten moeten maar door de gebruikers worden opgebracht, want genealogie is big business aan het worden......  Dat daarbij de vrijwilligers afgedankt worden ? Ach, maakt toch niet uit ? Dat die nou zo stom waren om gratis voor STAP (en anderen) te werken, hun probleem. Het grote geld, dat telt, niet de mensen.

Ik krijg steeds meer respect voor Jakkes, Coret en de duizenden anderen die al dan niet op de achtergrond hun monnikenwerk verricht(t)en. Jammer dat we niet met alle genealogen wiewaswie kunnen boycotten/negeren zodat het een misser eerste klas wordt. 

Rob van Z. - 23 jul 2011 — 14:09

Behalve dat ik een enorm respect heb voor Jakkes, heb ik ook evenveel respect voor al die naamloze noeste vrijwilligers die bergen en bergen werk verzetten zonder er voor betaald te worden. Enkel en alleen maar met de nobele gedacht goed werk te doen, eh... voor wie?

Wel, ik zou beginnen daar mee te stoppen of er dik betaald voor moeten worden! Het is gewoon verschrikkelijk jammer dat een nieuwe organisatie denkt een bom geld te kunnen verdienen TEN KOSTE VAN DE VRIJWILLIGERS!!!

Laten we het maar bij Jakkes houden en stoppen met vrijwilligerswerk voor mensen die zelf goed verdienen, helaas, helaas. Kunnen we al onze energie op Jakkes richten.

Jammer, maar ik blijf hopen dat Jakkes (wat is een naam?) op internet blijft en ik denk dat vele dit met mij blijven hopen.

Succes Jakkes!

Oranje - 23 jul 2011 — 15:08

Het is belangrijk dat we onze stem laten horen! 

De FS scans en het mooie werk van Jakkes op Genver mogen niet verloren gaan, omdat een of andere bedrijfje meent er geld aan te kunnen verdienen.

Zoals hier iemand schreef:

"de groenteboer kan mijn ook niet verplichten om te stoppen met mijn groentetuin."


Het is belangrijk dit schandaal onder de aandacht  van het publiek te brengen! op internet fora en in tijdschriften!

Meer publiciteit betekent meer steun en meer kracht om tegen deze onzin te strijden!

Ben Smit - 24 jul 2011 — 17:54

Oké, het geldt nog steeds: samen staan we sterk!

Maar hoe dit aan te pakken? Waar begin je?

Wie weet hoe we dit het beste onder ieders aandacht kunnen brengen?

Misschien heeft Jakkes zelf een idee?

Mijn stem heb je.....

Kom op mensen, niet alleen voor Jakkes, niet alleen voor al die vrijwilligers die veel werk verricht hebben voor Genver, maar voor gerechtigheid en voor alle genealogen!

Elise

Oranje - 24 jul 2011 — 19:18

Die site van Jakkes kan je toch niet op zwart zetten?

hoe doen ze dit dan?

Een handtekeningen aktie zal wel niet lukken, maar een soort standaard brief?

Ik zal het zo gauw niet weten brief te sturen naar WWW

en de rechtbank zal te veel wezen.

wie stuurt er mijn een Pb met een brief.

cor

cor de vries - 24 jul 2011 — 19:33

Er is er maar één, die Genver op zwart krijgt en dat ben ik zelf.

Dat lukt zelfs een hostprovider niet; dat blijkt wel na de grote storing begin deze maand.

Of Jakkes zelf nog ideëen heeft ?

Zeker, maar die (2 stuks) hou ik nog even voor me.

Ik hou van openbaarheid, maar soms geldt "Spreken is zilver, zwijgen is goud." of "Stille waters hebben diepe gronden."

Jakkes - 24 jul 2011 — 20:09


Met deze woorden ben ik wat gerust gesteld

cor

cor de vries - 24 jul 2011 — 20:47
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven. U kunt dus niet meer reageren.
Wel kunt u altijd een nieuw onderwerp starten.