stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Index dtb West-Friesland aangevuld met RK dopen en trouwen Westwoud.



Profiel afbeelding

Zojuist is de bestaande index op dtb uit West-Friesland aangevuld met de RK dopen en trouwen uit Westwoud (1731-1812 inv nr 6). Zie hiervoor de website http://www.ooijevaar.info/indexbestanden.htm.

 

De opzet van deze index onderscheidt zich op de volgende punten van de meeste andere beschikbare indexen: 

 

-         Ze bevatten naast een transcriptie ook extra velden waarin de namen in vergaande vorm gestandaardiseerde zijn om het zoeken te vereenvoudigen;

-         De gegevens van zowel doop-, trouw-, als begraafboeken uit kerkelijke en gerechtelijke bronnen van meerdere aangrenzende plaatsen zijn samen gevoegd tot 1 gemeenschappelijk bestand;

-         Waar de bronnen elkaar aanvullen is de informatie tussen blokhakken toegevoegd.

 

Met behulp van de in excel aanwezige filter functie kunnen relaties tussen de diverse record gemaakt worden. Dit zonder afbreuk te doen aan het origineel omdat naast de gestandaardiseerde velden ook de oorspronkelijke transcriptie uit het origineel nog zichtbaar is. De records uit de verschillende bronnen vullen elkaar op belangrijke plekken aan.

 

Naast de index op diverse bronnen uit West-Friesland is ook de index op bronnen uit Noord-/ Midden- Kennemerland kortgeleden aangevuld.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Remko Ooijevaar. 

ooijevaar - 20 jan 2014 - 15:36


Bestand is wel erg groot en lastig te vinden op de internet pagina. Verder mooie bron

Groet Rik,

R.Kroem - 20 jan 2014 - 17:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu