stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Duizenden nieuwe Utrechtse notari?le akten online. =Profiel afbeelding

Duizenden nieuwe notariële akten online

Het Utrechts Archief breidt het online aanbod van notariële archieven uit met duizenden nieuwe akten. Met de toevoeging van 12.487 akten zijn er nu in totaal 269.813 notariële akten online beschikbaar. 

In totaal bevatten de online notariële akten nu 800.577 personen, 92.178 objecten en 1.071.989 images. Bovendien zijn de scans van deze nieuw toegevoegde akten in kleur. Daarnaast zijn ze niet meer per akte gebundeld, maar getoond via een strip. Via de groene balk om de strip wordt de betreffende scan getoond. Bekijk hier een nieuw toegevoegde akte

Notariële archieven
In de notariële archieven vindt u o.a. testamenten, koopakten van onroerend goed, akten van boedelscheiding en akten van huwelijksvoorwaarden. Direct zoeken in de Utrechtse akten 

Pauwel - 2 okt 2015 - 11:15

Beste Pauwel,

Waardering voor je vriendelijke mededeling. Ik heb eerder op een dergelijke aankondiging gereageerd, en wel direct naar het Utrecths Archief toe. Er bleek inderdaad in een aantal achtereenvolgede jaren een follow up te zijn geweest, ...maar dat was oud nieuws.

Hoewel goedebedoeld leidt je opgewekt bericht tot misverstanden. Mischien is het aanbevelenswaardig om exact te vermelden welke notariële bescheiden en testamenten, met ingang van een bepaalde datum ter beschikking worden gesteld? En over welke jaren dit gaat? Dat voorkomt misverstanden en tijdrovend zoeken, Het bespaart de archiefmedewerkers , en medegenealogen,bovendien  overbodig werk.

Mogen wij van je vernmen welke notariële akten, ingaande welke datum, zijn toegevoegd?

Ik ben heel benieuwd.Bedankt voor je begrip, en bij voorbaat, voor je moeite

Met genegen groeten,

Harry Tuinhout

Harry Tuinhout - 9 okt 2015 - 11:13

Beste Harry,

Je kunt over dit probleem rechtstreeks contact opnemen met Het Utrechts Archief.

http://www.hetutrechtsarchief.nl/contact/reactieformulier?onderwerp=actueel/nieuws/duizenden-nieuwe-notari%EBle-akten-online-in-kleur&aan=

Vriendelijke groet,

Pauwel

Pauwel - 9 okt 2015 - 11:38

Beste Pauwel,

 

Dat wij altijd contact op kunnen nemen met een archief, is mij , na vele jaren genealogie, wel een beetje helder geworden, merci.. Maar,..ook is duidelijk gebleken, dat het, op basis van cryptische berichten,  vaak onnodig plaats vond. Meer exactheid is geen overbodigheid...

Het wekt namelijk,  zeker bij hard werkende, druk bezette archivarissen, de nodige verbazing, en misschien ook enige geagiteerdheid ten aanzien van vage mededelingen op Stamboomforum.Dat is door ervaring in Utrecht duidelijk geworden.

Daarom juist, werd je vriendelijk verzocht wat nauwkeuriger te zijn. Dat het verder wel uitgezocht kan worden, is  niet helemaal onbekend. Een eufemisme? .

Ik heb dus al weer, een dode mus in ontvangst mogen nemen? Wat een schiterend cadeau. Ik ben er toch blij mee, 'wie het kleine niet eert,.., is toch het grote niet weert ? Nou ja,.nu dit weer..Het ei van Columbus. Goeiemorgen

Bedankt voor je inzet,... ," Fijne dag "

 

Vr. gr.

Harry

Harry Tuinhout - 9 okt 2015 - 12:33

Beste Harry Tuinhout,

klik hier
Klik onder het kopje Nieuws vervolgens op 1 oktober.
Dan kom je op deze pagina
Van een vage mededeling op het Stamboomforum is geen sprake.

Het gaat mijns inziens te ver om een compleet overzicht te verlangen van het forumlid Pauwel. Ook het verwijt, dat hij je een dode mus in de maag heeft gesplitst overschrijdt een grens.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Een gespecificeerd overzicht is zoals gezegd verkrijgbaar bij het archief.
Aangezien je na vele jaren genealogie wel zult weten, dat er in Utrecht meerdere notarissen (in totaal gaat het om honderden notarissen) tegelijk aktief waren, is er geen sprake van bepaalde periodes die zijn toegevoegd, maar van de minuutakten van bepaalde notarissen, die nog niet in de database zaten.

Hopelijk word je hier iets wijzer van, en verder hoop ik, dat je in het vervolg een toontje lager zult zingen.

groeten, Jan

Jan Clavaux - 9 okt 2015 - 15:34

Jan C heeft helemaal gelijk.


óók (of: juist) als als je reageert op een post die je niet bevalt:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum


 


ík ben blij met de melding van Pauwel
ik heb dan ook vanmiddag diverse stukken kunnen downloaden

grtn
 

Jan K. (genealinks.tk) - 9 okt 2015 - 15:56

Ik vind je opmerking relevant  Jan, en wat mij betreft doen we het verder rustig aan,  Het advies toontje lager toont overigens geen overmatige bescheidenheid, in tegendeel. Verder mogen jullie weten dat ik, om reden van raadplegen van dergelijk nieuws, vele malen heb gecorrepondeerd met het Utrechts Archief Natuurlijk was men daar allerviendelijkst en tot alle hulp bereid. De berichtgeving hier op deze goede site bleek volgens de archIop onzin te berusten. Ik geloof niet dat we er goed aan doen.zoiets klakkeloos te volgen. Is hierop enige kritiek mogelijk?Het lijkt me niet ongepast

Het 

Harry Tuinhout - 9 okt 2015 - 17:08

Helemaal met Jan Clavaux eens !

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom ForumEn wijze raad van Jan_K. !

Willem Hak - 9 okt 2015 - 18:01

Hé,...daar is Willem,

Oók Gij,...Brutus ???

P.M

 

Excuses Bob,

Veel supporters, met dienoverenkomstig napraten,  geshreeuw

Harry Tuinhout - 9 okt 2015 - 19:31

Jan C.

 

Ik wil je voor je duidelijke uiteenzetting danken. Ik ben het volledig met je eens.

Groet Carla

Carla B - 10 okt 2015 - 16:22

Pauwel, bedankt voor de link Utrechts Archief.

Ik ben er blij mee.

Paula

PaulaB - 21 okt 2015 - 12:17

Mooi zo. Graag gedaan.

Groet, Pauwel

Pauwel - 21 okt 2015 - 21:58

Dank je Pauwel voor je informatie.

Ik ben pas enige maanden actief op dit stamboomforum en ik vind het een fantastische mogelijkheid om in contact te komen met of informatie te putten uit mede stamboom onderzoekers.

Ik vind het dan ook jammer als men dit ook al gaat gebruiken als een soort facebook. Laten we alsjeblieft elkaar respecteren en dankbaar zijn voor alle informatie die men er op zet. Het is tenslotte aan jezelf of je hier iets mee doet of niet. Genealogie onderzoek moet een leuke hobby zijn en blijven.

Ik hoop dan ook niet dat deze "woordenwisseling" anderen afschrikt informatie te delen. Het kan voor een heleboel onderzoekers nuttig zijn.

Groet, Paula Uijttenboogaard

Paula U. - 23 okt 2015 - 12:26

Graag gedaan, Paula. En wat de "woordenwisseling" betreft, ach, het is slechts een rimpeling in de vijver..

Pauwel - 23 okt 2015 - 12:32

Beste mensen,

Laten wij vooral proberen om elkaar serieus te nemen, en vooral elkaar de hoog nodige kritiek niet te onthouden.Kritiek inmmers, brengt vooruitgang Ik ben het volledig met jullie eens dat we elkaar mogen, en moeten ontzien, en denk dat ik zelf, zoals ieder van jullie, helaas soms fouten maak, maar om dit nou te voorzien van allerlei quasi- gevoelige opmerkingen, en onze mooie  kant zo uitdrukkelijk te etaleren, gaat soms ook iets te ver. I

Ik denk vooral dat oprecht zijn, en andere mensen constructief commentaar niet te onthouden, ook betekent dat je iemand uitdrukkelijk, en een zekere distantie als een volwassen, of volwaardig mens wilt beschouwen. Dat is zeker niet kwalijk.Wij voorbeeldige Nederlanders,( Kijkt u ook "soms t.v.?) staan overal bekend om onze hoogmoedige moraliserende praatjes, en daarachter soms discutable mentaliteit. Het begint te lijken op "Eenzaamheid,..gemeenzaamheid, Jan van Veenzaamheid.

Genealogie is, om zeer veel redenen,  een prachtige hobby, Zulen we onszelf hiertoe maar "gezellig beperken? "Ik vervolgens wel, je kunt nu eenmaal niet aan de gang blijven over "dingetjes".

Vriendelijke groeten,

Harry

Harry Tuinhout - 23 okt 2015 - 14:06


Ik sluit deze topic af. Ik bedank iedereen voor zijn of haar bijdrage.

Men wordt verzocht hier niet meer te reageren.

Vriendelijke groet,

Pauwel

Pauwel - 23 okt 2015 - 14:12De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu