stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » WieWasWie: zoeken op twee personen per 8 februari 2016 alleen met abonnement


Profiel afbeelding

Geen probleem met inloggen bij mij.

Herman Deckers Kirchroa - 12 feb 2016 — 12:26

Inloggen lukt maar het is wel langzaam. Niets nieuws, met ups en downs is dat altijd al zo geweest.

Bij de tweede persoon invoeren kan je niet "begint met" gebruiken. Dan wordt je verwezen om het premium abonnement te nemen, ongeacht of je dat al hebt of niet. Een oneindige lus. Zal ook wel opgelost worden als iemand uit zijn winterslaap komt:)

Uitgeschreven lid - 12 feb 2016 — 13:48

Het is reeds opgelost.....

Discussie sluiten dus....

Weijtenburg Henriette1949 - 12 feb 2016 — 13:53

De titel luidt:

WieWasWie: zoeken op twee personen per 8 februari 2016 alleen met abonnement

Soms wordt er door een poster een andere wending aan een topic gegeven, maar dat is niet relevant t.a.v. de titel.

Het onderwerp is nog steeds actueel en wordt daarom niet afgesloten, daar de poster Johanna C. - 8 feb 2016 om 10:41 is en blijft onder de aandacht van de bezoekers van dit topic.

Gr.

Moderator

Everardus Rollema - 14 feb 2016 — 12:00

Abonnement voor wiewaswie is nog daar aan toe, valt mee te leven maar je zoekt vaak voor niets in wiewaswie, veel ontbreekt.

Fietje - 23 feb 2016 — 09:58

Fietje,

U schrijft veel ontbreekt.

WWW is afhankelijk van zijn leveranciers en wanneer staat er echt alles in?

Wij zijn uitermate verwend in Nederland, en willen alles in een keer iets hebben.

Kijk is naar de andere landen, zijn die dan beter?

Als er een probleem is om een voorvader te vinden of datum, kan wellicht een vraag in dit stamboomforum de helpende hand zijn.

Echter niets is 100% en er is ook veel verloren door brand, bombardement, overstromingen of andere oorzaken.

Vraagtekens zullen altijd in de genealogie en kwartierstaten blijven.

Met andere bronnen die aanwezig zijn bij de vele Archieven kan misschien ook resultaat geboekt worden.

U zou ook als vrijwillger een helpende hand kunnen bieden om gegevens in te kloppen.

Gr.

Everardus Rollema - 23 feb 2016 — 10:48

Na 45 jaar weet ik wel hoe haasje hupt in de genealogie. Niets is perfect, hier niet en ook niet in het buitenland.

Fietje - 23 feb 2016 — 10:55

Maar je weet nooit naar welke kant het Haasje hupt, ondanks mijn 45 jarige ervaring in het wereldje van de genealogie.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Soms van de wal in de sloot en blijken feiten van vroegere jaren niet te kloppen.

Ik leer nog steeds bij, ook al ben ik genealoog.

Gr.

https://www.stamboomforum.nl/profiel/803

Everardus Rollema - 23 feb 2016 — 11:05

Ik vind dit wel een dingetje weet U nog  als je naar het archief ging (ik ben in 1992 begonnen) dan moest je een koker met kwartjes mee nemen om een akte in te zien 50 cent. dat was best nog al veel als je veel aktes moest inzien in 1994 werd dit volgends mij gelukkig afgeschaft .  in de bijna 25 jaar dat ik deze hobby uit oefen heb ik vele mensen blij kunnen maken  vrienden Collega's familieleden en aangetrouwden  ik zocht het voor hen uit  ik hield van het pluizen in de archieven. En het was ook een aternatief verjaardags kado. in 1998  kwam de pilot  Genlias eerst nog de 10 jaren tafels  en voor mij als onderzoeker in Drenthe  had ik geluk zij deden mee.

 

In 18 jaar tijd zie ik avond openstellingen verdwijnen  zie ik zaterdag openstellingen verdwijnen  de maandag is men standaard dicht  en sommigen zijn zelfs nog een dag extra gesloten. Waarom ?? omdat men alles op internet kan inzien. Maar er moet nog best veel werk verzet worden  want lang niet alles staat in Genlias wat in 2013 jammerlijk wordt omgedoopt tot wie is wie. met allerlei kinderziektes tandenknarsend omdat hij weer eens uit de lucht was. is het nu een volwaaridg werkend programma geworden. En als iets werkt dan ruikt men geld. Ik ben helemaal niet te beroerd om te betalen maar dan moet wel alles er in zitten dus ook de geboortes  en alle overlijdens akten. maar dan ook echt alles. en af toe hapert het denk maar aan de aktes van Noord Holland die niet in te zien waren vooral Haarlem en Amsterdam hadden het zwaar.  de gezinskaarten van Den Haag die niet zijn in te zien. Door alle terug draaingen en als alles straks in wie was wie zit met de dank aan de vele VRIJWILLIGERS. kunnen de we de voormalig Rijksarchieven helemaal dicht gooien dan weegt dat kosten plaatje van zo'n server niet op deze site verdient zich terug. want alle archieven stoppen er al geld in. doe desnoods reclame  er zijn genoeg bedrijfen die dat willen doen. Waarom Amerikaanse toestanden grof betalen voor informatie die voorheen gratis was in het archief ?

Deze zoekmachine zie ik als een melkkoetje voor het centraal bureau  net als de belachelijk hoge prijs die je tegenwoordig voor een persoonskaart moet betalen 4,15  volgends mij was de laatste prijs 2,95 ? ik vind het erg dat deze hobby steeds duurder en duurder moet worden. veelal om dat ik ook in deze hobby iets zie wat voor mijn werk als verzorgende heel belangrijk is het leren kennen van mijn dementerende bewoners. die veelal terug gaan in de tijd waarvan hun eigen familie vaak het bestaan van Grootouders  niet eens hebben gekend door ruzie's maar ook door een te vroeg overlijden. dit doe ik gratis en voor niets omdat ik die familie ook iets waardevols wil mee geven over de geschiedenis van hun vader en moeder. en Mijn Collega's een handvat kan bieden  over hoe om te gaan met een bewoner. Ik hoop dat er een ander alternatief gaat komen en dat deze hobby weer gaat worden wat het altijd was elkaar blijven helpen samen werken en leuke vriendschappen opbouwen. En dat het uitzoeken in de archieven bestaan blijft .

 

Vriendelijke Groeten

Herman Bennink

Herman Bennink - 23 feb 2016 — 21:06

Voor de bekende Nederlander wordt wel alles voor niks uit de kast getrokken. Kijk maar op zondagavond. Jammer het wordt voor mij allemaal te duur, weg hobbie!

Wilma Wenmakers-Jansen - 26 feb 2016 — 12:01

Is zoeken op twee personen eigenlijk wel zo iets bijzonders, waardoor je veel meer vindt dan op een? 

Ik doe het nooit....

Cor Koene - 26 feb 2016 — 12:09

@Wilma

Iedereen heeft een eigen beurs, daar ga ik niet over oordelen.

---------------------------------------------------------------------

Internet:

WWW zoekmachine gratis, al is het op 1 persoon; gratis.

Zoekakten; gratis.

GaHetNa; gratis.

Stamboomforum raadplegen en vragen stellen; gratis.

Vele Archieven: Friesland, Groningen, Utrecht, Gelderland enz.; gratis.

Bezoek aan de Archieven; gratis.

Vele gegevens Hogenda en digitale bronnen Herman de Wit gratis.

Dan vraag ik me echt af: Hoezo "weg hobby".?

Welk land kan tippen aan de onze met zoveel zoekmachines online.

 

Groet,

------------------

@Cor,

Zelf vind ik het zoeken op 2 personen verdomd handig, maar dat is de keuze van de onderzoeker.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 26 feb 2016 — 12:16

@ Wilma,

Als je vastloopt met het zoeken op wiewaswie voor 1 persoon (dat is gratis en vaak zit er ook een te downloaden document bij) dan kun je altijd een beroep doen op de forumleden. Er zijn diverse leden die wel op wiewaswie zijn geabonneerd. En zoeken op 1 persoon werkt prima zolang je niet heel algemene namen hebt. Everardus heeft al aangegeven wat er allemaal elders op het web gratis ter beschikking staat.

mvg-Ben

Ben Wegman - 26 feb 2016 — 12:23

@Ben,

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Everardus Rollema - 26 feb 2016 — 12:42


Het zoeken op 2 namen levert vaak niet het gewenste resultaat vooral niet als de naam anders ingevoerd is dan wat je op papier hebt staan. Verder gaat het prima ALS de gezochte in het systeem staat. Wilma als je gratis wilt blijven zoeken doe het dan gewoon op een naam, je gaat hoe dan ook stapje voor stapje vooruit met je werk. Geef je hobby niet op. Het is zonde van alle tijd die je er al ingestoken hebt.

Fietje - 26 feb 2016 — 12:52Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu