stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Waarschuwing voor scammersProfiel afbeelding

De boeven worden steeds sluwer. Als alle mailtjes die ik hieromtrent heb ontvangen, klopten, was ik multimiljonair. Als ik alle kosten had voorgeschoten, was ik nu straatarm. Waarom U gekozen bent uit de vele naamsgenoten is niet duidelijk.

De procedure zal wel zijn: om alle documenten voor te bereiden wordt er verzocht een x bedrag over te maken naar het buitenland.

Daarna hoort u niets meer, zelfs geen bevestiging of bedankje. Controleer als je zekerheid wilt hebben het internetadres en als die klopt, via de website informeren of alles juist is. Dan nog ia voorzichtigheid geboden.

Strekte,

Jan

Jan Attevelt - 12 apr 2022 - 11:48

Graag alleen nog reageren, indien U door een spammer bent benaderd die zich heeft aangemeld op ons stamboomforum.

Groet,

Everardus moderator

Everardus Rollema - 12 apr 2022 - 12:01


Beste Everardus, 

ik snap dat je als moderator vraagt om bescheiden reactie op dit topic, echter elke reactie is voor sommigen juist een aanleiding om dit te lezen en een gewaarschuwd persoon telt voor 2. Als ICT-er kan ik niet beter benadrukken dat dit soort berichten zoveel mogelijk gedeeld moeten worden om anderen te waarschuwen voor listige praktijken. Helaas is men ook doorgedrongen op dit forum en voor ons alleen maar ter verduidelijking dat we overal moeten oppassen met het beantwoorden van vragen. 
Sommige van ons zijn handig met dit soort methoden anderen wat minder, maar laten we met zijn allen hier waken voor de slinkse praktijken van sommige partijen. En zoals Armand Servaes al had aangegeven neem desnoods contact op met de fraudedesk van jouw bank, zij zijn bekent met dit soort praktijken.
Wees waakzaam!

Daniel Killestein - 20 apr 2022 - 16:51Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu