stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Waarschuwing voor scammersProfiel afbeelding

Ik kreeg dit bericht van iemand die niet op dit forum als lid aanwezig is. In het verleden heb ik meer van dit soort "rijke" berichten ontvangen

Hallo Jan Achterberg,

Het forum lid Jordan wil graag tot uw vriendenkring op het Stamboom Forum behoren! Bij het verzoek is de volgende persoonlijke boodschap gegeven:

Beste Jan Achterberg,

Ik wil me graag voor het eerst voorstellen. Mijn naam is Jordan Paul, de persoonlijke advocaat van mijn overleden cliënt, Mr. Mathias Achterberg.
Hij werkte als particulier zakenman in de internationale arena. In 2017 bezweek mijn cliënt aan een ernstige hartaanval.
 
Mijn cliënt was alleenstaand en had geen kinderen. Hij liet activa ter waarde van € 7.600.000,00 (zeven miljoen, zeshonderdduizend euro) achter in een bank in Spanje. De bank heeft me gestuurd dat ik een begunstigde moet invoeren, begunstigde. Na verschillende zoekopdrachten kreeg ik geen verdere nuttige informatie over de familieleden van mijn overleden cliënt. Daarom schreef ik je, aangezien je dezelfde achternaam hebt. Ik heb uw goedkeuring en medewerking nodig om u als begunstigde voor te stellen.

Al mijn pogingen om familieleden van mijn overleden cliënt te vinden zijn mislukt. Als gevolg hiervan zou ik voorstellen om het onroerend goed te splitsen, u zou 40% van de rente krijgen en 40% zou van mij zijn. 20% procent wordt gedoneerd aan non-profitorganisaties. Alle benodigde documenten bevatten ook het certificaat van oorsprong, om vragen van de verantwoordelijke bank te voorkomen. De gevraagde documenten die u nodig heeft voor de procedure zijn wettelijk en notarieel bekrachtigd. Het fortuin bevat geen criminele oorsprong. De procedure zal vlekkeloos verlopen zonder enige complicaties, de geldoverdracht zal worden voltooid in overeenstemming met de wet. Het enige dat ik van u nodig heb, is uw vertrouwen en een goede samenwerking.

Neem contact met mij op via mijn privé e-mailadres: info@grahamechambers.com

De voorgestelde transactie is onderworpen aan rechtsmiddelen voor uw
legale bescherming.

Jordan Paul Esq.
Chancery House, Victoria Street 88, Belfast,
BT1 3GN. VK.
Telefoon: +44-7452-219-750
info@grahamechambers.com
http://grahamechambers.com

Jan Achterberg - 20 mar 2022 - 06:41

L. Loef - 20 mar 2022 - 07:30

Bedankt L.Loef, ik had geen idee waar dit te plaatsen. 

Dit is de eerste die ik in het nederlands ontving. Hiervoor twee in gramaticaal slecht engels en een in het duits. Ik had al lang multi miljonair kunnen wezen.

Jan Achterberg - 20 mar 2022 - 09:01

Ik kreeg dit bericht ook. Heel apart dat men dit soort akties ook via een genealogisch forum proberen. 

Dit keer niet uit een Afrikaans land. Ze blijven het proberen, kennelijk zijn er toch mensen die er in trappen. 

Karst - 20 mar 2022 - 09:35

Heel apart dat men dit soort akties ook via een genealogisch forum proberen.

Heel dom, genealogen kennen familie leden meestal beter van naam, dan de gemiddelde burger

Jan Achterberg - 20 mar 2022 - 10:17

Die advocaat Jordan heeft het maar druk met al die overleden cliënten. 😄

Karst - 20 mar 2022 - 11:03

Ben hier serieus heel voorzichtig mee, want die mensen zijn aan het zoeken naar iemand die ze als 'money mule' kunnen gebruiken voor het witwassen van geld. Ze pompen dan een berg geld door je rekening die meteen weer wordt weg gesluisd. Het meewerken aan een 'money mule'-transactie is uiterst illegaal en als het geld allang bij jou weg is, dan staan de opsporingsinstanties bij je op de stoep, want banken moeten dit soort grote transacties melden. De feitelijke daders zijn nauwelijks te traceren, jou vinden de opsporingsinstanties wel en de straffen zijn niet misselijk. Mocht je overigens denken slim te zijn en het geld op je rekening te houden, of het via andere kanalen voor de boefjes weg sluizen, zodat je het je op enige wijze kan toe-eigenen of door kan spelen naar de opsporingsinstanties, houdt er dan rekening mee, dat de boefjes op een 'woensdag' bij jou voor de deur staan en dat het dan 'gehaktdag' is.

Als je door dit soort mensen wordt benaderd, neem bij voorkeur contact op met de fraudehelpdesk van je bank. Die hebben hier ervaring mee, want ze worden dagelijks geconfronteerd met pogingen tot het vinden van 'money mules' en die zetten dit in een netwerk met de opsporingsinstanties.

Armand Servaes - 22 mar 2022 - 17:05 (laatst bijgewerkt 22 mar 2022 — 17:06 door auteur)

@ Armand,

bedankt voor je advies. Het meeste was me al bekend. Ik woon buiten Nederland en de "helpdesks" van de meeste telefoon bedrijven hier zijn uitbesteed en bevinden zich in India, Sri Lanka of de Philipijnen. 

Deze week kreeg ik twee telefoontjes van The visa department. Je luistert en op het einde van het bandje wordt dan gevraagd toets één in te drukken voor een technician. Dat doe ik dan en als de goede man opneemt, dan blaas ik in een fluit, zodat zijn oren tetteren.

Je kunt zo iets doorgeven, maar omdat het vanuit het buitenland komt, doet men er niets aan.

Van de Hon Adam Keke, de Esq Ataco Koffi uit Benin kreeg ik ook aanbiedingen om miljonair te worden. Als je zou reageren, dan vragen ze om een aanbetaling omdat ze de nodige fees en omkoping moeten regelen.

Adam Keke was zo bijdehand om alle email adressen niet in de blind copy te plaatsen maar als cc bij zijn bericht.

Dan waren er de foto's van minimaal geklede dames, die mij wilde verwennen. Je moest de foto aanklikken om meer te zien. Als je met de muis over de foto ging kwam een email adres op, dat eindigde met .ru  [rusland] Genoeg vertier aanwezig.

Jan Achterberg - 22 mar 2022 - 20:59 (laatst bijgewerkt 22 mar 2022 — 21:01 door auteur)

Jan , ik kreeg dezelfde tekst via LinkedIn , was voor mij reden om LinkedIn account op te zeggen. Harry

harry voogel - 4 apr 2022 - 15:40

@Harry Voogel: Hebt u dit ook bij LinkedIn gemeld?

L. Loef - 4 apr 2022 - 15:41

@ Harry Vogel,

opzeggen is niet de oplossing. De scammers blijven het op iedere website proberen. De site verwittigen en de boodschap deleten.

Zie ook "Dubieus vrienden verzoek" van Everardus.

Jan Achterberg - 5 apr 2022 - 01:09 (laatst bijgewerkt 5 apr 2022 — 01:13 door auteur)

Hoewel de website er ‘gelikt’ uitziet, kun je NIET DOORKLIKKEN op de verschillende getoonde onderwerpen. Het adres blijkt een verzamelgebouw, waar MEERDERE dergelijke firma’s zijn gevestigd.

Het zal wel weer een ‘Nigeriaanse erfgenaam’- fraude zie bv https://nigeria.diplomatie.belgium.be/nl/419-fraude

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Daan Eras - 5 apr 2022 - 17:47

Graag alleen nog reageren, indien U na de blokkade nog een bericht hebt ontvangen.

Groet,

Everardus

Everardus Rollema - 6 apr 2022 - 12:56

Beste Everardus,

Deze persoon meldt zich ook aan of FB, als David Mateo met een vrienden verzoek. 
Ook ik ben een gebruiker van stamboom forum, ik herkende deze man via uw geplaatste foto. Dus let ook daar op.

Ellis 2 - 7 apr 2022 - 10:36

Dag Ellis,

Ik zie de door jouw genoemde leden ? niet in het bestand staan.

Welke foto zou ik hebben geplaatst?

Kan je me een link geven.

Ik moet wel absoluut zekerheid hebben als het om een spammer gaat.

gr. Everardus

Everardus Rollema - 7 apr 2022 - 11:09 (laatst bijgewerkt 7 apr 2022 — 11:12 door auteur)

De boeven worden steeds sluwer. Als alle mailtjes die ik hieromtrent heb ontvangen, klopten, was ik multimiljonair. Als ik alle kosten had voorgeschoten, was ik nu straatarm. Waarom U gekozen bent uit de vele naamsgenoten is niet duidelijk.

De procedure zal wel zijn: om alle documenten voor te bereiden wordt er verzocht een x bedrag over te maken naar het buitenland.

Daarna hoort u niets meer, zelfs geen bevestiging of bedankje. Controleer als je zekerheid wilt hebben het internetadres en als die klopt, via de website informeren of alles juist is. Dan nog ia voorzichtigheid geboden.

Strekte,

Jan

Jan Attevelt - 12 apr 2022 - 11:48

Graag alleen nog reageren, indien U door een spammer bent benaderd die zich heeft aangemeld op ons stamboomforum.

Groet,

Everardus moderator

Everardus Rollema - 12 apr 2022 - 12:01


Beste Everardus, 

ik snap dat je als moderator vraagt om bescheiden reactie op dit topic, echter elke reactie is voor sommigen juist een aanleiding om dit te lezen en een gewaarschuwd persoon telt voor 2. Als ICT-er kan ik niet beter benadrukken dat dit soort berichten zoveel mogelijk gedeeld moeten worden om anderen te waarschuwen voor listige praktijken. Helaas is men ook doorgedrongen op dit forum en voor ons alleen maar ter verduidelijking dat we overal moeten oppassen met het beantwoorden van vragen. 
Sommige van ons zijn handig met dit soort methoden anderen wat minder, maar laten we met zijn allen hier waken voor de slinkse praktijken van sommige partijen. En zoals Armand Servaes al had aangegeven neem desnoods contact op met de fraudedesk van jouw bank, zij zijn bekent met dit soort praktijken.
Wees waakzaam!

Daniel Killestein - 20 apr 2022 - 16:51Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu