stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Help jij mee met het indexeren van de doodsbriefjes van het RHC Eindhoven?Profiel afbeelding

Zoals je misschien wel weet, kan je bij het BHIC en Regionaal Archief Tilburg inmiddels - dankzij het harde werk van verschillende vrijwilligers - de doodsbriefjes met daarop de doodsoorzaak van de overledene via een handige index raadplegen.

Bij het RHC Eindhoven is men inmiddels ook begonnen met het digitaliseren van deze doodsbriefjes en zelf ben ik al weer een paar maanden bezig met het indexeren van deze briefjes.

Ik heb al heel wat plaatsen volledig ingevoerd, maar het werk is te omvangrijk om alleen aan te pakken. Lijkt het jou leuk om mee te helpen met het indexeren van deze doodsbriefjes?

Gemeenten die nog volledig moeten worden ingevoerd zijn:

- Best
- Mierlo
- Soerendonk
- Stratum
- Strijp
- Tongelre
- Valkenswaard
- Vessem
- Woensel

Hoe werkt het?

De invoer van deze briefjes gebeurt in MAIS-Flexis, een systeem dat je vrij gemakkelijk onder de knie krijgt. Je kan de doodsbriefjes vanuit huis of ter plaatse in het RHC Eindhoven invoeren.

Uiteraard krijg je ook een beknopte handleiding over hoe je de doodsbriefjes in MAIS-Flexis kan invoeren. De gegevens die worden ingevoerd zijn:

- Naam overledene
- Leeftijd overledene
- Overlijdensdatum
- Doodsoorzaak
- Naam partner/ouders (indien op het briefje genoteerd)

Hoe kan je je aanmelden?

Je kan je aanmelden door via het contactformulier op de site van het RHC Eindhoven een mail te sturen, waarin je aangeeft mee te willen helpen met het indexeren van de doodsbriefjes. Voordat je begint moet je nog wel even een vrijwilligerscontract ondertekenen, dat je evt. kan uitprinten, ondertekenen en inscannen.

Help jij ook mee met dit interessante project?

Groet,

Indie

---

Het contactformulier van het RHC Eindhoven vind je hier:

https://rhc-eindhoven.nl/contactformulier

Indie van Lieshout - 17 aug 2023 - 17:11 (laatst bijgewerkt 17 aug 2023 — 17:12 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu