stamboomforum

Forum logoFora » Moderatie » Kan iemand die meer ervaring heeft eens kijken?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.


Je zou toch denken dat je sinds 21 februari iets opgestoken moet hebben van datgene wat je hier is aangedragen met betrekking tot je onderzoek. Maar nee hoor het gaat maar door met gelijk willen hebben. Wel lachen overigens.....

frank

Jammer! Waarom niet rustig werken naar een resultaat aan de hand van verifieerbare data. 

mvg-Ben

Ben Wegman

Was ik al klaar dan? nee heus niet, want ik ken die meneer zijn bron niet, weet niet waar hij die informatie vandaan heeft, zonder dat eerst geverifieerd te hebben, heb het dus echt wel van jullie geleerd. Maar de komende weken even geen tijd, behalve s`avonds, moet me pc tafel afbouwen en plaatsen, daarna zorgen dat de tuin en het huis voor eind april op orde zijn, ergens eind april of mei word ik geopereerd eerst rechterhand, dan 6 maanden later, de linker, dus een jaar de tijd aangezien ik dan verder niks anders kan, heb ik de tijd om zover ik kan dingen primair te bewijzen en waar nodig en leuke informatie, die ik tegenkom in de notities erbij te kunnen zetten, zodat het ook leuk wordt om te kijken en te lezen. 

Niet zelf doen ajb wat ik niet mag doen> aannames... lol

Rob de Ridder

Lieve Rob, het ziet ernaar uit, dat we aan het eind raken van dit spektakel. Ik heb er enorm van genoten. Oftewel, dubbeldikke lol! Om maar een beetje in jouw terminologie te blijven.

Ik hoop voorlopig niet meer van je horen, want ik moet even bijkomen van al je lolligheid. Maar Rob, wat hebben gelachen! Want hoeveel verstandige mensen heb jij voor je aan het werk weten te zetten! Een regelrechte giller! Toch? Chapeau Rob!

...Lol

Vincent MvG

ik heb ook genoten en ik ga met de zoektocht opzeker door. 

Ik zat daarom bij; Wie zoekt wie eens te kijken en vond dit: https://www.stamboomforum.nl/profiel/16607 deze meneer onderzoekt de Ridder en Chevalier.. heeft het over een naamswijzing van Chevalier naar de Ridder, maar ik neem niks meer zomaar aan, heb hem even gevraagd of dat te bewijzen is.. vooral omdat die naam Dubois elders in mijn stamboom al voor komt... maar ach, ik heb al gezien dat voor ik zover terug ga ik eerst in het begin alles netjes moet hebben of het moet iets zijn, dat al primair bewezen is, zodat ik het veilig kan toevoegen  

Ik hoop dat jullie geen grijzen haren van mij gekregen hebben en dat ik nog eens mag terugkomen als ik met een vraag zit.

gr Rob 

Rob de Ridder

Voorlopig rammelt je publicatie op MyHeritage echt nog aan alle kanten.

Neem bijvoorbeeld een Pieter Johannes Folkert ten Cate, geboren op 21-8-1830
Als hij amper vijf is, op 7-10-1835, wordt zijn dochter Carolina Catharina ten Cate geboren
en op dezelfde dag zijn dochter Catharina Johanna Frederika van Slooten

Je hoeft maar op een willekeurige plek in jouw publicatie te kijken en de meest idiote fouten vliegen je om de oren.
Het is dweilen met de kraan open.

Jan Clavaux

Beter om die hele stamboom eruit te mieteren en gewoon opnieuw beginnen met de reeds (100000000000000000x adviezen) en alles netjes aan de hand van documenten, bronnen etc de stamboom op te bouwen. Een fantasie stamboom met 1000000000x zoveel fouten, sta je voor paal. Leuk voor je nageslacht. Ooh die meneer de Ridder, was hij niet degene die in 2018 alle adviezen aan de kant schoof. Gelukkig is hij niet mijn voorouder Kop tegen de muur

Alex Dragon 2

Ik wens de heer de Ridder sterkte de aankomende tijd met zijn op handen zijnde operaties. Maar ben wel heel erg blij dat er nu ook weer naar andere vragen gekeken kan worden, en weer anderen op weg kunnen worden geholpen. IK heb wel veel opgestoken als beginneling genealogie!

Joke Kuipers van Doorn

Dank je wel Jan voor het attenderen, maar zover was ik nog niet om alle aanverwanten al te controleren, ik  heb gezien wat er fout is gegaan en het aangepast. Nu nog alleen even de primaire bewijzen erbij vinden te zijner tijd. De juiste" geboorte datum van Catharina Johanna Frederika is 7 okt 1855", moet het nog even verder opzoeken. De ander was dubbel , die is verwijderd. Was ook nog niet van plan nog iets te publiceren voor het meer compleet is, liep gisteren een paar personen door en miste ook nog wel dingen, heb bij een paar een aantekening gezet, waar ik nog naar zoeken moet.

Ik heb gisteren Adler gedownload, overweeg om vanaf het begin rustig opnieuw te beginnen.. Geef mij dus even de tijd.. Ben nog net geen duizend poot Niet blij moet ook nog van zoveel archieven lid worden om toegang te hebben tot de juiste informatie, maar even rustig aan

Rob de Ridder

heel veel sterkte Rob, met de operaties. 
En dank voor je openhartigheid, het was leuk en leerzaam hoe iedereen hier reageert en met de materie omgaat. 
En het is nooit persoonlijk, per slot van rekening. 
Heel veel succes met het noeste werk, je gaat er echt heel veel plezier van hebben!

Eva Mulder

Genealogie is voor mezelf belangrijk om kennis te verkrijgen van directe voorouders en dit mee te geven als een levensles voor het nageslacht. Als ze er aan toe zijn om die informatie tot zich te nemen natuurlijk, dat blijft altijd nog de vraag. Het blijft opmerkelijk dat mensen hun leven onderwerpen aan een schrift van ongeveer 4000 jaar oud terwijl ze tegelijkertijd geen kennis hebben van hun eigen betovergrootvader.

Het stoort me enigszins dat Rob voornamelijk bezig is te linken aan voorname families zonder zijn directe stamboom uit te diepen, alsof die niet ter zake doet of niet belangrijk genoeg is. Maar dat is dus wel zo. Bijvoorbeeld een deurwaarder, wat soort deurwaarder was het dan? Iemand die alleen zijn werk deed of ook de keerzijde zag van de medaille? wellicht is meer behoefte daaraan dan de aardige bonus dat je een stamboom heel diep kan linken. Een link naar andere landen, vertel daar eens iets meer over dan al algemeen bekend is, hoe stonden die voorouders dan in het leven? Dat lijkt me de ware opdracht voor een genealoog, om dat verder uit te gaan diepen. Maar goed, Rob is enthousiast, begint net en het lijkt me verkeerd om dan direct een waardeoordeel te hebben over zijn inspanningen want die inspanningen doet hij dus wel.

Pieter de Boer

http://johnooms.nl/welkom-op-website/

Rob:

Bovenstaande website is een goed voorbeeld, dat gegevens en data niet kloppen, met een paar uitzonderingen daar gelaten.

In de Reeks Heren van Beveren, wordt een Hendrik van Pumbeke genoemd, als zoon van Richard van Beveren, zn. van Jordaan van Beveren, zn. van Diederik V van Beveren en tel maar verder terug. Wat gelijk opvalt dat de jaartallen totaal niet kloppen. Zoeken op het internet levert dezefde fouten op. EN!!!!! wat gebeurd er, hele volksstammen nemen dit klakkeloos over en denken dat dit de waarheid is en juist zijn. DUS niet.

Zie link:

http://johnooms.nl/heren-en-vrouwen-van-adel/heren-van-pumbeke/

Zo was het jaren geleden, ik denk een jaar of 22 geleden, was in het nieuws een genealogische geschiedvervalser, uit Rotterdam, de naam is mij ontschoten.

Dat heerschap en partner flanste allerlei gegevens bij elkaar tot een stamboom etc, en verkocht deze voor grof geld. O.a. de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), verantwoordelijk voor de uitgave van Gens Nosta, en kranten berichten in o.a. AD, maakte hiervan melding. Er was zelfs een recht zaak tegen deze heer.

Wat ik ermee wil zeggen is, dat het klakkeloos overnemen en aannemen dat die gegevens juist zijn - zonder deze te controleren aan de hand van bronnen - jezelf ernstig in de vingers snijdt.

Alex Dragon 2

Bedankt Alex, ben daar ook al achter gekomen en aan het opletten.. ik probeer ook wat andere hulplijnen in te schakelen, die wat raadsels kunnen onthullen, gewoon ook omdat het teveel informatie is, alleen voorouder Pieter Hendrikus Adrianus de Ridder , Generaal -majoor der generale staf, omgekomen tijdens een luchtaanval op Den Haag, (wie zegt dat niet dat ik er meer probeer bij te vinden) daar zitten al zo`n +120 stukken in het nationaal archief, en dat zal voor de meeste van mijn familieleden wel zo zijn ergens in een archief... Maar even op en neer van Zeeland, naar Rotterdam, Den Haag, Leiden, Den Helder, Leeuwarden, Groningen, Drenthe, Overijssel enzovoorts.. en dat niet 1 keer maar meerdere malen kost nog wel even tijd. Laat ik wel realistisch blijven.

de link gezien.. leuk voorbeeld, maar gezien de stukken die ik wel heb gezien, topje van een megaberg, klopt er wel veel.

Rob de Ridder

Commerciële genealogische vervalser was Louters Boekhandel later Boekhandel de Heraut Rotterdam. Met knip- en plakwerk flanste hij bijna 100 % vervalste stambomen in elkaar en bood die opdringerig voor 40 tot 100 gulden te koop aan. Dat was toch een koopje?

10:25 Greep uit Bronnen:

Nepfamiliewapens als echt verkocht Door Hans de Brouwer Rotterdam mei 1996

"Rotterdammer F. van Putte (33) weet twee dingen over familiewapens: ze zijn juridisch niet beschermd en ze verkopen lekker. Het enige dat hij gisteren voor de rechtbank in Rotterdam bekende, was dat hij er verder geen verstand van had en dat ze hem niet interesseerden ook.

De eigenaar van Louters antiquariaat/boekhandel en de enige aandeelhouder van uitgeverij Heraldica bv wordt verdacht van oplichting met nepfamiliewapens. Volgens officier van justitie mr F. van Heijningen heeft Van Putte duizenden Nederlanders ten onrechte voorgespiegeld dat hij voor een paar tientjes hun wapen kon leveren...."

Martin Jongkoen


genealogische geschiedvervalser, uit Rotterdam


Pince v.d. Aa uit Leidschendam ook.

Willem Hak


Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.
Plaats een nieuw bericht in dit forum.