stamboomforum

Forum logoFora » Moderatie » Kan iemand die meer ervaring heeft eens kijken?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.


Pieter Hendrikus Adrianus de Ridder , Generaal -majoor der generale staf, omgekomen tijdens een luchtaanval op Den Haag


Nee joh, iets met luchtbescherming, niet met luchtaanval :

Uit :  De Volkskrant van maandag 30-12-1940


Toev. overlijdensakte (A2809 d.d. 30-12-1940) :  http://denhaag.digitalestamboom.nl/scan.aspx?book=O&id=6685724

Willem Hak

RoberT

Hij overleed geheel onverwacht. Dat kan toch ook een luchtaanval zijn? Ondeugend

Frank Fransz

-

Jan Clavaux

Er is herhaaldelijk gewezen door een aantal forumleden op onbestaanbare data o.m. in het Amerikaanse of Israëlische MyHeritage.org. Over andere genealogische (hulp)programma's las ik tot voor kort niet of nauwelijks. Uit de mode geraakt of als fake nieuws terzijde geschoven?

Je gebruikt recent het gratis genealogisch programma Aldfaer, dat ik nooit gebruikte. Wel gebruikte ik 10 á 12 jaar (1992 – 2002/2004) tegen betaling het Nederlands genealogisch programma HAZA-Data. Uit mijn hoofd het volgende:

  • Op de achtergrond werd statistische gegevens over o.m. data opgebouwd: Leeftijden partners bij huwelijk(en), bij doop/geboorte jongste en oudste (gevonden) kind, bij begraven/overlijden.
  • Idem gemiddelde leeftijden
  • Bij opvallende extreme lage of hoge leeftijden kon je doorklikken naar de personen en genoteerde bron.
  • Eén of meerdere van die leeftijden kon je als parameter (mogelijk met aanvaardbare afwijking) zelf instellen  en hiermee gaf het programma benaderde jaar van geboorte/huwelijk indien nog geen datum ingevoerd.

Ik mag aannemen, dat recentere genealogische programma’s (2002/2004 - nu) vergelijkbare mogelijkheden hebben. Mogelijk ook Aldfaer en dan zouden automatisch onbestaanbare data kunnen worden gesignaleerd (zachte bewaking) of de invoer worden geblokkeerd (harde bewaking).

Martin Jongkoen

Ik zit zelf op geneanet.

Het is goed mee te werken.

- Het geeft snel aan of er fouten inzitten, zoals dat de vader te jong was als er een kind wordt geboren.

- Als je bijvoorbeeld dezelfde voorouders heb via een andere tak in jou familie, geeft hij dat ook automatisch aan.

- Het invullen en aanpassen van notities, bronnen en dergelijke is gemakkelijk mee te werken.

- Het wissen en aanpassen van gegevens geeft geen problemen op.

- Het is een gratis website, waar ongelimiteerd gegevens ingevoerd kan en mag worden.

- Het linken met andere deelnemers, zoals het uitwisselen van gegevens, een postvak en dergelijk zijn ook gratis te gebruiken.

- Niet gratis is, als er o.a. fouten in de stamboom zitten, maakt dat kenbaar in de hoofdpagina voordat je naar je stamboom gaat. Je moet dan helaas betalend Premium lid zijn. Kosten zijn 50euro per jaar. Zelf ben ik geen betalend lid. Ik heb daar geen behoefte aan.

- Een ander heel goed voordeel is, als je geen betalend lid ben, is namelijk dat jouw gegeven in de online stamboom niet publiekelijk wordt weergegeven in google search. Het maakt zoeken door derde lastig, en daarmee ben blij. Alleen leden kunnen zoeken in de zoekmachine, maar het is een donders karwei om het te vinden.

 

Genealogieonline, tja, zit een hoop overkopieerbare fouten in. Er wordt gegooid met geboortejaren, vooral als er geen duidelijke geboorte-en doopdata's meer zijn, kan geschatte jaren grote verschillen tonen.

-Als bijvoorbeeld Jan van Avesnes (fictief persoon als voorbeeld), geboren IN 1400, terwijl het om een schatting gaat, kan je niet vanuit gaan dat hij in 1400 is geboren.

Storend is op deze site: HIJ IS OVERLEDEN. Tja na 500 jaar mag je ervanuit gaan dat hij of zij al dood is Kop tegen de muur

Ander storend iets: Wouter Nogwat (fictief persoon), geboren 1507. Woutertje is in 1566 overleden. WOUTERTJE?? Dit wordt door eigenaren van stambomen zo opgegeven op genealogieonline.

Ook bij genealogieonline is dat je een CD-Rom moet hebben op je gegevens up te laden, en ze vragen ook eens geld voor een lidmaatschap. Eigenlijk weg gegooid geld, maar dat is mijn mening en een ander kan daar juist positief over zijn, maar niet voor mij.

Bij geneanet geeft zoals ik eerder schreef hierboven, geeft gelijk aan dat er een afwijking zitten in de geschatte geboorte jaar  van de ouders en het kind, ca., overleden voor of na wordt goed weg gezet.

Bij andere afwijking vraagt geneanet automatisch aan om bronnen te vermelden.

Ik werk er nu bijna 2 jaar mee, en ben dik tevreden met deze site.

Het is niet zaligmakend, want fouten sluipen er altijd in. Het is aan de beheerder van een stamboom, om zoveel mogelijk juiste bronnen aan te leveren om een betrouwbare stamboom op te zetten.

 

MyHeritage, daar begin ik niet eens aan, een hoop gerommel, kost te veel en je krijg er weinig voor terug waarvoor je betaald.

Alex Dragon 2

Goedemiddag,

ik moet mijn excuses maken over de post van vannacht die gedeeltelijk opzettelijke foute info bevatte, was geïrriteerd dus mijn excuses

Naar de bovenstaand reacties zal ik later kijken , dank...

Ik wil jullie alleen even vragen om naar dit te kijken http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/zoekterm/de%20Ridder/eadid/1.08.06/wollig/uit/volledige-tekst/aan/gebruikersinbreng/aan#c01:1. Als de namen in die stukken met mijn stamboom vergeleken worden zitten er wel opvallend veel overeenkomsten in.. zal dit grondig moeten bestuderen.

En deze ook met zoeken op de Ridder:  http://www.gahetna.nl/collectie/archief/ead/index/eadid/1.10.72/node/c01%3A0.c02%3A3.c03%3A1.c04%3A1.c05%3A9.c06%3A0./nodes/YToxOntpOjA7czo2OiJjMDE6Mi4iO30%3D/open/c01:2.c02:2.#c01:2.c02:2.​ denk aan de vrouw die met Isaacs de Ridder getrouwd is, die stamvader van de Ridder tak, die jullie gevonden hadden, die was getrouwd met Pouwels .. Veel namen,  die ik dankzij wat sommigen zeggen fantasie gevonden heb, blijken grote scheepswerven te zijn in die tijd. Ik heb bij Marhisdata.nl de lijsten met scheepswerven vergeleken met namen, die ik in mijn stamboom ergens ben tegen gekomen en daar zitten redelijk wat overeenkomsten in. Ik trek momenteel geen enkele conclusie, spaar alleen feiten en aanknopingspunten.. zoals aanknopingspunt Lampsins en de geschiedenis hier in de notities https://www.genealogieonline.nl/west-europese-adel/I1073844179.php

Dus deze 2 zaken (wel meer natuurlijk) moet ik grondig induiken, want dit opent wel heel veel speculaties, speculaties aannames, die jullie niet willen zien , want jullie willen feiten. Ik ook, al is fantaseren soms leuk en ik zal niet ontkennen dat ik een levendige fantasie heb, maar als ik zo goed was dan was ik bekend boekenschrijver en fantaseren om te zijn ... van .. doe ik niet, waarom zou ik op mijn leeftijd.  

Rob de Ridder

Ik wil jullie alleen even vragen om naar dit te kijken


Wat mis je toch bij jezelf, dat je zo wanhopig "belangrijke" voorouders wilt hebben ?

Willem Hak

Wat mis je toch bij jezelf, dat je zo wanhopig "belangrijke" voorouders wilt hebben ?

Ik denk een nieuwe bril met sterkere glazenZeer beschaamd

Alex Dragon 2

Pfffff ik haak hier af  ik krijg steeds meldingen, niet dat het erg is maar wel vervelend als je zelf op eventuele hulp zit te wachten  Het gaat je goed  Weledele heer de Ridder ik hoop dat u uw bekende beroemde en hoog adelijke voorouders mag vinden ik ben al blij als ik datums van mijn  voorouders vind en misschien een leuke anekdote erbij.  

Succes!!!!!

Joke Kuipers van Doorn

@ Joke,

Je kunt die meldingen uitzetten. 

mvg-Ben 

Ben Wegman

Wat je nu vooral eerst moet doen Rob, is die foutieve stamboom ook online te verwijderen. Hij staat er nog steeds en na alles wat hier is aangevoerd ben je daarmee willens en wetens een verspreider geworden van een ongeloofwaardige stamboom.

Zoek nou maar eerst de levensloop van die de Ridder geboren in 1750 uit, dat moet te doen zijn, ik kon het ook.

Pieter de Boer

Mijn idee zeg, tjonge wat een soap deze post, wel leuk leesvoer. Al zijn nu wel veel mensen geirriteerd. Iemand als Jan Claveaux wegwuiven.... Of Annemarie of Jongkoen... 

Jan dolphijn

Hallo Rob.

Ik heb de discussie gevolgd, ook op het forum van de IGV. En ik heb gezien dat Henk Verbaarschott een kwartierstaat heeft gemaakt.

Ik weet niet of je inmiddels de dvd van de IGV besteld hebt; daar is veel info uit te halen. Deze info (papieren versie) is aanwezig bij de Sifa, waar je ook een mailtje naar toe stuurde. Ik raad je aan om eerst je gegevens op een rijtje te zetten en dan je zoekvragen te formuleren. Bij de Sifa is m.i. niet veel nieuwe info te halen.  Ik heb jaren geleden veel contact gehad met Hans en Barbara Wolterbeek uit California. Ik kan wat ik hun indertijd gemaild heb naar je opsturen

vriendelijke groet.

Joyce van Lingen.

Joyce van Lingen


Dank je Joyce, ja graag die info 

op het IGV kan ik nu eindelijk echt beginnen nu mijn lidmaatschap rond is, de dvd, staat op mijn lijstje te bestellen. 

Ik heb mijn stamboom offline gehaald, nu eerst dingen beter te krijgen... oplossen hoe je als je 4 keer dezelfde persoon in de tree hebt ook al klopt het, hij er dan niet 4 keer in voorkomt, maar slechts 1 keer, dus beter verbinden met bestaand persoon, wat echt een hoop werk is... of die gedeeltes afbreken en opnieuw opbouwen, moet even kijken wat het handigst is, om niet de informatie te verliezen die daar al bij zit.

Dan heb ik enkele dubbelen verwijderd en mochten er meer zijn dan kom ik die nog wel tegen, heb een hoop primaire informatie toegevoegd... Dit betreft voorlopig hoofdlijnen en enkele belangrijke mensen....

Wat mij nog steeds irriteert is dat mensen zeggen dat ik belangrijke  personen verzin..en het dan hebben over 1000000 fouten, als er zoveel fouten in zaten bestond ik niet. Dan verzin ik dat Admiraal Wolterbeek familie van mijn is? Verzin ik zijn voorouders en zijn familie? Ik wordt hier publieke fantast genoemd, maar mag niet gepikeerd raken?

Ik kwam hier om advies te vragen. Het advies van de diegene die het goed bedoelen en mij echt proberen te helpen,wordt echt gewaardeerd, ben er mee aan de slag. ivm met de houding van sommigen zal ik tot ik de zaken meer op orde heb hier minder reageren. Heb niet zo veel zin om iedere keer afgebrand te worden en mijn woorden op een goudschaaltje gewogen zien te worden. Krijg het idee dat vergeten wordt dat dit niet alleen een forum is voor genealogen maar ook voor familie geschiedenis, ik ben geen genealoog, onderzoek mijn familie geschiedenis en niks anders en ik heb zeker niet de intentie om de geschiedenis te willen herschrijven, want dat hoeft niet, die ligt toch immers vast? Dus misschien dat die meneer die mij fantast noemt, maar in de geschiedenis moet duiken en mij bewijst dat ik daar geen familie van ben. Anders is zijn argument ongegrond. Met kritiek heb ik geen probleem, als de kritiek terecht is en opbouwend is.  

mvgr Rob 

voorbeeld van een verwantschap wat dubbelen veroorzaakt, deze verwantschap is correct. 

Verwantschap
Petronella Frederika Paulina Adelina Gelderman's verwantschap met u: Schoonzus van 6de nicht 3 keer verwijderd
Een uitleg van de verwantschap:
1.Jan jacob arnold de Ridder is de vader van Robert Jan de Ridder
2.Eskelina de Ridder is de moeder van Jan jacob arnold de Ridder
3.Jan Jacob Arnold Keuchenius is de vader van Eskelina de Ridder
4.Clasina Julia Keuchenius is de moeder van Jan Jacob Arnold Keuchenius
5.Hendrik (Othmars) ten Cate Olhmz is de vader van Clasina Julia Keuchenius
6.othmar ten Cate is de vader van Hendrik (Othmars) ten Cate Olhmz
7.Sijbrand / Sybrand Othmarsz. ten Cate is de vader van othmar ten Cate
8.othmar ten Cate is de vader van Sijbrand / Sybrand Othmarsz. ten Cate
9.Sijbrand of sysbrand ten Cate is de vader van othmar ten Cate
10.Willem Abrahamsz ten cate is een broer van Sijbrand of sysbrand ten Cate
11.gerrit ten cate is een zoon van Willem Abrahamsz ten cate
12.berend ten cate is een zoon van gerrit ten cate
13.gerrit ten cate is een zoon van berend ten cate
14.volkert jan ten cate is een zoon van gerrit ten cate
15.pieter johannes volkert ten cate is een zoon van volkert jan ten cate
16.Petrenella Johanna frederika wolterbeek is een dochter van pieter johannes volkert ten cate
17.Adolf G C wolterbeek is de echtgenoot van Petrenella Johanna frederika wolterbeek
18.Petronella Frederika Paulina Adelina Gelderman is een zuster van Adolf G C wolterbeek
Een uitleg van de verwantschap:

Petronella Frederika Paulina Adelina Gelderman's verwantschap met u: Zus van overgrootvader
Een uitleg van de verwantschap:
1.Theadora Ernestine de Ridder is de moeder van Robert Jan de Ridder
2.theodorus arend Wolterbeek is de vader van Theadora Ernestine de Ridder
3.Adolf wolterbeek is de vader van theodorus arend Wolterbeek
4.Petronella Frederika Paulina Adelina Gelderman is een zuster van Adolf wolterbeek

Rob de Ridder


Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.
Plaats een nieuw bericht in dit forum.