stamboomforum

Forum logoFora » Moderatie » Kan iemand die meer ervaring heeft eens kijken?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.


Jan Clavaux

Susanna Ridder (geboren Hansdatter). De man, (de persoon die ik verdenk de te zijn Piet) zoon van Susanna Ridder- Hansdatter heeft hetzelfde geboorte jaar en overlijdensjaar als Piet. 


De Susanna Hansdatter die volgens jouw boom geboren is in 1769 en dus 12 jaar oud was toen haar zoon Pieter in 1781 voor de eerste keer trouwde, welke zoon 12 jaar na zijn eigen eerste huwelijk geboren zou zijn ?
En dan blijf je nog steeds serieus denken dat die flauwe kul klopt  ??
Het huwelijk in 1781 is een bewezen feit van je voorvader, ook bijv. zijn leeftijd (62) in 1812, die hij toen zelf heeft opgegeven.

Met de je nu bekende (en bewezen) gegevens moet je gaan zoeken / bladeren in de doopboeken van Kortgene / Kats.

Overigens heeft Pieter de Boer al een serieuze (aannemelijke) optie voor de doop van Pieter gegeven. De afbeelding van die doop is door Jan Clavaux in het bericht hierboven gezet.
Maar kennelijk lees je datgene wat niet past in je waanbeeld van je voorouders domweg gewoon niet.

Al die onzin met en in Denemarken heeft helemaal *niets* met jouw voorouders te maken.

Willem Hak

Tjee, Rob, je krijgt zomaar van Jan, Willem en Pieter je zeer waarschijnlijke stamboom de Ridder tot ca 1661 aangereikt. Met alle vindplaatsen van de originele aktes erbij. Je kunt ze zelf opzoeken, lezen en conclusies trekken of ze gelijk hebben. Heb je bepaald weinig voor hoeven doen. Out of the box denken is geweldig leuk, vooral als je vast zit, maar het lijkt erop dat ze de doorbraak voor je hebben geforceerd. Leer ervan hoe het werkt en je zult met nog meer plezier speuren!

succes!

ps. Gebruik een offline genealogieprogramma om je bewezen stamboom op te nemen en gebruik myheritage als inspiratiebron. Kan het je aanbevelen.

Robert_V

Volgens mij leest vragensteller de berichten met bewijsvoering helemaal niet. Hij blijft gewoon doorDRAMMEN. Kwalijk

Annemarie57

Tjee, Rob, je krijgt zomaar ...


Tot ca. 1661 is geheel Pieter's (zoek)werk.

Maar ja, dat zou dan toch nog steeds maar in Zeeland zijn, hè en ook zelfs nog geen adellijke bastaard, niet eens iets wat daar riekt, in te bekennen, dus ik ben bang dat dat vraagsteller domweg niet past.

Willem Hak

Nu ja, er is wel sprake van enige twijfel betreffende de zoekcapaciteit van Rob, al dan niet wiskundig onderbouwd. Zelf kan ik best wel redelijke sites vinden waar de stamboom de Ridder vrij uitgebreid beschreven staat. Het ziet er allemaal betrouwbaar uit. Zo een tiental data opgezocht, klopt allemaal als een bus.

Maar goed, even ingaan op het volgende, want dit is nou typisch een punt waarop Rob met echte speurwerk kan gaan beginnen.

“Dan is er een record opgedoken, dat Pieter getrouwd met Thiel ook nog een dochter had, Susanna Cornelia de Ridder 22 mei 1815, getrouwd met Teunis van Dreumen op 3 augustus 1838.”

Ja, dat gaat dus over akte 91 in het jaar 1838 te Middelburg die in tegenstelling tot de Aktes in Goes niet verloren is gegaan. De huwelijkse bijlagen geven het volgende aan betreffende de vader van Susanna: Overleden, 20-02-1816 Pieter de Ridder oud zes en zestig jaren van beroep winkelier, echtgenoot van Johanna Wilhelmina Thiel, zijn ouders onbekend. Susanna is geboren 22-05-1815 toen Pieter de Ridder 65 jaar was. Hij heeft haar dus wel gezien. Ergens tussen 22-05-1815 en 20-02-1816 is dus de geboortedatum van Pieter de Ridder bereken ik op wiskundige wijze. Dan weet je nog steeds de ouders van Pieter de Ridder niet. De al eerder vermelde Pieter Hendriksz de Ridder, gedoopt 25-01-1750, zie bijlage van Jan hierboven, past precies in dit plaatje. Daarmee kan de Deense tak met een Peder die dan ongeveer 23 jaar oud is en ook nog eens winkelier zou moeten zijn wel naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Bovendien is er dan nog een zuster van Susanna,  Maria Jacoba de Ridder die tweemaal een huwelijk aangaat, zal ik die ook nog eens natrekken?

Pieter de Boer

Bovendien is er dan nog een zuster van Susanna,  Maria Jacoba de Ridder


Maria Jacoba is geb./ged. 03/21-05-1809.
Er was ook nog een Pieter, geb./ged. 13/30-09-1810. En ja, deze Pieter was (ook) "slechts" Pieter, geen dubbele voornaam  *).


*) Uit de reactie van vraagsteller onder deze link :  "Opvallend is dat de rest van de familie dubbele voornamen hebben en Piet slechts Piet?"

Willem Hak

Martin Jongkoen

Het is grappig en amusant hoe één zo’n man de gemoederen bezig BLIJFT houden. Knap werk Rob!

Vincent MvG

Plaatsen met aantal vermeldingen van Pieter (met eventueel 2e voornaam) de Ridder op http://www.Zeeuwengezocht.nl


En welke van deze 510 vermeldingen zijn relevant ?

Willem Hak

Hehe, ben dus niet de enige die al dagen met genoegen afwacht wat de volgende bijdrage in deze discussie zal zijn.  

RoberT

Het wachten is op de matches, waaruit blijkt, dat het toch echt 100% zeker om Denen gaat.

Jan Clavaux

Het wachten is op de matches, waaruit blijkt, dat het toch echt 100% zeker om Denen gaat.


Mag niet  Adellijke Denen, Hansdotters.

Willem Hak

Jullie denken dat je klaar bent? Nou nog 2000 matches te gaan.

Frank Fransz


Relevant: Hangt er vanaf of wat je van (zéér) ver haalt lekker(der) vindt.

Martin Jongkoen


Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.
Plaats een nieuw bericht in dit forum.