stamboomforum

Forum logoFora » Moderatie » Kan iemand die meer ervaring heeft eens kijken?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.


Leuk en aardig, die bladvulling ter grootte van een A4-tje uit Zeeuwen Gezocht,
maar de hoofdrolspeler, Pieter uit Kortgene, staat er niet tussen.

En dat is nou juist de kern van het probleem: geen match

Jan Clavaux

Goedenavond, 

Iedereen ontzettend bedankt voor de adviezen en de terechte kritiek. Ben blij dat jullie bleven stampen, want ik heb nu stappen kunnen maken, die men al 7 jaar wil maken. Zolang was Piet al een vraagstuk.

Ik ben nu terug bij Arend Claes Claessen de Ridder  geboren 1661, overleden nog onbekend, getrouwd met Elisabeth Pietersdr Boone (Vos) 1656 - 1698.. De moeder van Piet > Maria Imansdr moet ik nog nader onderzoeken.. En dan verder om te kijken wat er te vinden is over Arend Claes en af een en ander ook klopt.

Prettig weekend

gr Rob  

Rob de Ridder

Kijk eens aan, daar had men dan 7 jaar voor nodig en ik wist het, met dank aan de forumleden hier, al binnen 4 uur. Nou ja, dat lijkt me de goede richting Rob maar weet je wel zeker dat je niet voor dat programma werkt met het label "hufterproof"Ondeugend

Pieter de Boer

En dan verder om te kijken wat er te vinden is over Arend Claes en af een en ander ook klopt.


Pas nadat je bij Hendrik Pietersz. en Pieter Arendsz hebt gecontroleerd of e.e.a. klopt, wordt het zinvol Arend Claesz verder te onderzoeken.

Willem Hak

Goed !​ Juist, zo moet je het doen, Rob. Hendrik Pietersz, Pieter Arendsz, Arend Claes is de hypothese, maar wel een uiterst serieuze richting en aanwijzing in die volgorde. Maar je zal meer moeten doen dan internet alleen denk ik. Een stamboom kunnen bewijzen en terugvinden tot 1661, is echt al heel wat. Menigeen komt niet eens zover.

Pieter de Boer

Beste Rob,

 

Net wat anderen al hebben verteld is dat er veel gerommeld wordt met data, of dat namen niet kloppen etc.

Ik kwam geregeld tegen op het internet dat namen en data niet kloppen.

Een aantal voorbeelden.

- Zo wordt de naam von Daun verward met von Kyrburg. Onder beide namen worden dezelfde voornamen en huwelijken genoemd.

- Vaak en ook onterecht blijken sommige lieden handig te zijn in het verdraaien van de feiten. Zo wordt een dochter opgevoerd van van Boudewijn VI van Vlaanderen, terwijl die dochter nooit heeft bestaan.

Vaak is het ook zo dat graven meerdere graafschappen bezat, vaak door huwelijk en erfenis, wordt dezelfde persoon vermeld online onder diverse namen en verschillende geschatte geboorte jaren. Hierdoor ontstaat verwarring.

Op wikipedia, de Engelse, Duitse, Franse versie - voorzien van bronvermeldingen, is een handig bron om middeleeuwse bronnen te controleren. De bibliotheek van een grote woonplaats is een plaats waar je veel literatuur kan vinden, De Nederlandse Leeuw, Gens Nostra, Ons Voorgeslacht etc.

Het zomaar klakkeloos overnemen van data, zonder ze te controleren, komt bedrogen uit. Ik heb die fouten ook gemaakt en ervan geleerd.

Alex Dragon 2

Ik hoop dat je nu inziet dat klakkeloos matchen jou zomaar 7 jaar het bos in kan sturen, Rob. 
Wil je mij wel een lol doen? Aangezien ik voorouders in dezelfde regio onderzoek, zou je alsjeblieft per persoon die je in je boom corrigeert, even de juiste bronnen willen vermelden? 
En in 'aantekeningen' een dankwoordje voor diegenen die hier wel 4 noeste uren in hebben gestopt kan ook geen kwaad ;-) - echt wel een goede aanbeveling voor eerlijk onderzoek!

Eva Mulder

"ervan uitgaand dat al die tientallen genealogen, ambtenaren, vrijwilligers en amateurs in de loop der jaren de data correct hebben ingevoerd" zegt u.

Dat is zeilen op de wind van een ander. En is lagere school gedrag. En dat mijnheer.....is niet netjes!!!!!! Ik heb mensen leren kennen die ik altijd om raad kan vragen, en als ik hier nu lees hoe hard deze mensen bezig zijn om u (eigenwijs menspersoon) op het juiste spoor te zetten wordt ik triest,ik zou blij zijn met de mensen van hier!!! 

Zelf ben ook pas bezig en heb van iemand gehoord dat ik simpel moet beginnen  potlood pen gum lijm schriftjes kladblok en Aldfaer!! 

Ik ben in een schriftje begonnen met mijn naam, mijn ouders en hun ouders en zo breid ik mijn stamboom uit. Het programma aldfaer  daar voer ik alle gegevens die ik heb gevonden aan de hand van namen  en de bronnen zoals de archieven en het CBG in  tevens plaats ik foto's. Het is een superleuk iets om te doen!!!

en voor alle mensen hier dank jullie wel voor alle hulp die we hier mogen ontvangen en geven.

Joke Kuipers van Doorn

Beste Joke, met alle respect, u verwijt mij lagere school gedrag, toen u op school zat, werd u door uw leraar naar het museum gestuurd met de melding zoek het maar uit of liftte u mee op de kennis van de leraar? 

Ik ben geen genealoog maar gewoon iemand die probeert zijn stamboom zelf probeert uit te zoeken. Ik heb niet de tijd en gelegenheid het komend jaar om alles zelf overal na te lopen. Want dan zal ik a) eerst een auto moeten hebben een 5 dgn per week ipv maar een paar halve dagen, B) zal ik dan instaat zijn om lange stukken te rijden en dat is door medische omstandigheden een probleem. Dat wordt de komende tijd alleen maar erger , dan kom ik de eerste 9 maanden nog niet eens op de fiets weg.

Jullie kritiek is terecht. Een bedankje en bronvermeldingen zijn dingen die ik nu aan het bijwerken ben, ben ergens anders zo goed als opnieuw begonnen. Gewoon ter controle. Let nu meer op de primaire bronnen zodat ik wat ik gevonden heb kan aanvullen tot iets wat juist is. 

Het kost zeeën van tijd om al die informatie goed te verwerken, het letten op de juiste geboortenaam, huwelijk, doop, echtscheiding, dan de variaties hoe plaatsen worden beschreven om nog niet te spreken over vertaalde namen.. Ik doe mijn best dat strak mogelijk te krijgen zodat als ik een kaart maak van de familie op de wereld dat Batavia Ned-Indie niet in de VS ligt.. en zodat als ooit andere mensen zoeken naar hun stamboom, wat aan de mijne hebben met redelijk tot kloppende informatie.

Er is mij aantal keren hier gezegd dat ik het heb gedaan omdat ik dat zo willen, wel eerlijk gezegd is dat niet zo, want heb  juist moeten zoeken om uit te vinden, wie nou juist die mooie namen waren, want die verzin je niet. Tot nu geeft de andere stamboom in de tak die ik aan het natrekken ben, dezelfde resultaten als ik al had in mijn digitaal gemaakte stamboom. 

Natuurlijk was ik te enthousiast, natuurlijk ging ik te snel in mijn onervarenheid, maar desondanks is de schade met jullie hulp aan de Ridderkant beperkt gebleven. Daarvoor mijn dank. Nu kan ik me weer gaan concentreren op het moeilijke geval Johannes Wolterbeek omschreven als (van Halberstadt) en ondertussen blijf ik vorderingen maken alles zoveel mogelijk juist te krijgen. Dus aub beoordeel niet zo snel en geef onwetenden een beetje de kans. 

mvgr Rob de Ridder 

ps: iemand vergeleek mij met het programma hufterproof, heb er stevig om moeten lachen, ik hoop dat div overheden daar net zo over denken, want dat hufter zijn, heeft mij deze week al €8000 opgeleverd van overheidswege. Dus sorry voor het drammen, heb behalve een stamboom ook andere zaken aan het hoofd. 

Rob de Ridder

Dan wil ik nog aanvullen dat ik voor ik mijn stamboomonderzoek begon, al min of meer aan het grasduinen was in de geschiedenis van de Oranjes nog uit het tijdperk van het ontstaan van de naam Oranje >  Orange en de familie Wendel iets meer dan 300 jaar geleden nu Wendel investment, dit in het kader van een onderzoek naar de belangen van Oranje-Nassau bv en Nam.

Mijn stemmetje en iemand anders,  zei dat ik eens bij mijn voorouders moest gaan kijken, dat heb ik dus gedaan, Ik kan mij nog herinneren dat mijn oma Wolterbeek-Ulfers en opa het altijd hadden over de belangrijke families in de directe omgeving van Sassenheim (van Teyingen), daar zouden we familie van zijn. Als kind besteed je daar eigenlijk geen aandacht aan. Nu blijkt dat zij idd familie was en zelfs hoe..  Hetzelfde voor opa de Ridder, ik wist niets van hem, mijn start was mijn vader en moeder, de naam van mijn oma Wolterbeek en dat was het. Wist wel dat we iets hadden met Sneek, Assen, Nijmegen, Zeeland, Den Haag, Breda en half Indonesië, het verhaal rond de namen ten Cate - Wolterbeek, de vele kinderen bij Indonesische vrouwen en die kinderen die dan weer de naam kregen bij wie ze opgroeiden, heb ik zonder matchen moeten uitzoeken en dat is me goed gelukt, immers dat is door de makers van de ten Cate, van Motman en van Riemsdijk genealogieen per privé mail bevestigd. 

Mag ik dan enigszins blij en toch wel trots zijn op wat ik wel bereikt heb, ook al is het nog niet perfect?

Maar zullen we het hier bij laten anders wordt het een discussie ipv daadwerkelijk informatie vinden over...

Rob de Ridder

Nu kan ik me weer gaan concentreren op het moeilijke geval Johannes Wolterbeek omschreven als (van Halberstadt)


Het is verstandiger ook hier toch eerst maar eens de jongere gegevens te controleren.
Zoals e.e.a. nu vanaf Wolterbeek-Ten Cate is ingevoerd, komt je familie eerder in aanmerking voor een vermelding in het Guinness Book of Records, dan in Nederland's Patriciaat.

Willem Hak

Frederika Constantina ten Cate is geboren op 29-1-1831
Op 7-10-1835 wordt haar dochter Carolina Catharina geboren

Bevestigd door Smart Match™

 

Er staat me vaag iets van bij, dat we het al eerder over die Smart Matches hebben gehad Onschuldig

Jan Clavaux

Ik heb jouw stukje over voorouders Ulfers nog even doorgenomen en dat ziet er goed uit. Een paar aanvullingen heb ik wel voor je. Bron: regeringsalmanak Ned Indie 1815-1942 en onderzoek stadsarchief Rotterdam o.m. omdat Siebold Ulfers daar is opgeleid tot zendeling evenals zijn vrouw. Hij was van oorsprong wielmaker. Twee kinderen van Siebold zijn dominee geworden.

Siebold Ulfers gedoopt 1813 te Jever en overleden 02-06-1885 te Amoerang (Menado) gehuwd 01-09-1848 te Batavia met Johanna Margarethe Carolina Henrietta Kisner geboren 19-04-1815 te Jever en overleden 08-07-1872 te Menado

Johan Cassens Ulfers geboren 18-12-1850 Menado  (mogelijk Kumelembaaij), overleden 01-12-1900 Menado
op 12-07-1882 te Soerakarta gehuwd met Johanna Petronella Arnolda Elisabeth Krul van Stompwijk (geboren 13-05-1854 te Nijmegen en overleden 30-11-1926 Bandoeng). Uit het huwelijk 9 kinderen. Haar ouders: Jacobus Vredenrijk Willem Krul van Stompwijk en Josephina Maria Louisa Walland

Henriette Wilhelmina Ulfers geboren 15-02-1892 te Amoerang (Menado) huwelijk 01-04-1916 te Pasoeroean met Theodore Arend Wolterbeek (tot 1916 ten Cate) en geboren 07-12-1891.

mvg-Ben

Ben Wegman

Dank je wel Ben, zal het toevoegen. 

Jan ik gebruik Smart match nog wel om enigszins inzicht te krijgen naar welke namen en datums ik moet kijken, ik match niet meer veel tenzij het mij iedere keer weer nieuwe primaire bronnen oplevert, ik heb een hekel om achteraf te moeten corrigeren, (vind corrigeren van plaatsnamen al erg genoeg). :(   ik heb eenvoudigweg nog geen tijd gehad om zoveel mogelijk na te lopen en te bevestigen met primaire bronnen. Het feit dat de familie ten Cate het hele stuk over ten Cate als kloppend heeft verklaard is op zich voorlopig bewijs genoeg hoop ik, al is het nog niet primair.. 

Zoals ik al aangaf ging ik me voor nu even concentreren op de Johannes Wolterbeek uit Halberstadt.. Wel hoe men aan Halberstadt komt is mij de vraag, want ik vond in primaire bronnen via een spoortje wat ik volgde dat hij Johannes Lenard Wolterbeek heet, ik weet nu inmiddels dat hij is geboren 4 jan 1730 te Nijmegen, overleden 17 juni 1805 hij was getrouwd met Noot en Groenewoudt. Wat dus aanknopingspunten geeft om verder te gaan en het completer te maken. 

Rob de Ridder


Het feit dat de familie ten Cate het hele stuk over ten Cate als kloppend heeft verklaard is op zich voorlopig bewijs genoeg hoop ik

Het is maar net wat je bewijs noemt.
Meisjes van vier krijgen normaal gesproken geen kinderen.
Willem Hak heeft helemaal gelijk, dat de familie Ten Cate eerder thuis hoort in het Guinness Book of Records

Jan Clavaux


Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.
Plaats een nieuw bericht in dit forum.