stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesie » Informatie over Sophia Maria van Ede van der Pals

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Weer een nieuw stapje in de richting. Ik heb een scan gekregen van de overlijdensadvertentie van Sophia Maria van der Pals. Als kinderen staan eronder: Herman Raat en Hugo van Ede van der Pals en kontaktadres Palestrinastraat 4 in Hengelo. Uitvaartdienst in Raphaël-Exoduskerk in Hengelo en begraven op de Algemene Begraafplaats in Hengelo.

Verder info gevraagd bij SAIP. Dit moet schriftelijk en kan niet per mail. Dus ook dat ga ik regelen. De persoonskaart van het CBG is nog niet binnen.

Al met al iets wat me steeds meer interesseert.

Jacqueline

Makbouli

Ik ken haar niet. Maar de man van mijn zus van mijn moeder heette Oom Harry van Ede van der Pals. Wat ik me nog herinner was dat hij in 1919 is geboren. Mijn oom is in de jaren 70 al overleden. Volgens mij was hij geboren in Malang maar helemaal zeker weten doe ik niet.

Mogelijk dat het familie is van Sophia Maria van Ede van de Pals.

Die naam komt namelijk niet zoveel voor.
Hij was getrouwd met Christine Smith 

Jeffrey Echter

Jeffrey Echter


DAGBOEK VAN JOSEPHINE VAN EDE VAN DER PALS

Bij het IWI is een dagboek van Josephine (Jessy) van Ede van der Pals. Dit boek (schrift met potlood) is geschreven in een vliegboek van haar verloofde G. van de Wetering. Het dagboek is indertijd in handen gekomen van mijn oude vriend Henk van der Pol. Hij heeft het laten uittypen op papier. 

Na zijn dood is het in mijn handen terechtgekomen. Omdat ik niet wist wat ik er mee moest doen, heb ik het aan het IWI (toen  gevestigd in Den Haag) gegeven.

Josephine heeft in Soerabaya gewoond. Zij was helderziend en heeft in een bar (cosy corner) gewerkt.

Zij heeft heeft het dagboek geschreven van 11 oktober 1942 t/m 21 februari 1943. 

Mw. L.J.  Augusteijns 

L.J. AugusteijnsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!