stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » archief voor Indie gangers rond 1885

Ergens op het forum heb ik al eens gevraagd, hoe ik indie -gangers rond het jaar 1885 kan vinden. Nu heb ik in de loop van de tijd een heleboel leren opezoeken, maar ik kan mijn vraag en reactie daarop niet terug vinden.

Otto Max Leuckfeld (kan ook Leichfeld of Leukfeld etc ) zou rond 1885 naar Indie zijn geweest, als militair. Ik kan echter niets vinden...maar weet ook niet goed waar te zoeken. In de reactie die ik destijds kreeg stond iets over boeken die nog niet in te zien waren??

Robert

Robert Leukfeldt

@ Robert,

Actieve militairen worden meestal niet vermeld in de adreslijsten van de regeringsalmanak Ned Indië. Dat maakt het lastig te zoeken, tenzij hij gepensioneerd zou zijn aldaar. De stamboeken zullen zeker aangeven waar hij is geweest en hoe zijn ontwikkeling is geweest. De stamboeken KNIL liggen nu bij CBG ter inzage.

http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/zoek-naar-onderofficieren-en-militairen-bij-koninklijk-nederlandsch-indisch

Indien hij officier is geweest moet je anders zoeken

http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/overzicht-stamboeken-en-andere-bronnen-betreffende-militairen-1795-1950

Ik kom zijn naam in diverse spellingen niet tegen in de regeringsalmanak.

Er zijn natuurlijk meer bronnen Ned Indië maar die zijn niet militair. Zie bv

http://www.stamboomforum.nl/subfora/127/2/21753/0/bronnen_voor_familieonderzoek_nederlands_indie

mvg-Ben

Ben Wegman

Als ik het goed begrepen heb, zijn deze alleen daar in te zien en dus niet on-line?

Nog bedankt voor de korte zoek, ik kom hem zo ook nergens tegen. Ach..wat in het vat zit...

Robert

Robert Leukfeldt

Hoi Robert,

Ik kwam deze tegen, had je die al ?

Amsterdam: vreemdelingen register.

Eerste gedeelte:

Gerry

tweede gedeelte:

Gerry

Gerry,

Bedankt voor je reactie, helaas heb ik de laatste maanden niet veel tijd meer om me te verdiepen in onderzoen of het helpen van anderen daarmee. Voor mezelf had ik tevens het onderzoek een beetje afgesloten omdat ik uitgevonden had dat mijn voorouders waarschijnlijk niet verder traceerbaar zijn dan tot ongeveer 1580.

De vraag naar indie was ik zelfs al helemaal een beetje vergeten, wist wel dat iemand van mijn familie daar heen was gegaan. Maar kon in die bestanden niet verder komen. Lang verhaal over hoe en wat het idee daar over is onstaan... Maar nu kom jij plots met een vondst, die me weer wakker maakt.

Waar heb je dit precies gevonden? Het is wel niet de persoon die ik zoek, maar zoals ik het nu snel zie waarschijnlijk een broer van mijn bet-overgroot etc vader. Ik kan echter door het format dat je geplaatst hebt niet alles even goed lezen, kun je mij of je originlele afdruk mailen of de website waarop dit staat??

Overigens, binnenkort laat ik voor familie doeleinden een boekje drukken met de stan van zaken zoals ik hem nu heb, jij wordt daarn ook genoemd :-)

Robert

Robert Leukfeldt

Gerry,

Heb het al gevonden.

Robert Leukfeldt


Robert, sorry, heb voorgaande in een verkeerd onderwerp geplaatst, zag ik later...

Een boek ? Gaaf ! Lachen Je site heeft nu een mooie rustige kleur.

Gerry
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!